Kadın futbolunun yıldızları ödüllerine kavuşuyor...
Kristal Ayaklar Ödül Töreni, kadın futboluna destek vermek ve kız çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara CerModern'de düzenlenecek.
(ANKARA) - Kadın futboluna destek vermek ve kız çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara CerModern'de Kristal Ayaklar Ödül Töreni düzenlenecek.
Kadın Futbolcular Derneği, 2023-2024 sezonu Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin kadın futbolunun gelişimine katkı sağlanması amacıyla ilk kez geniş kapsamlı bir ödül töreni organize edileceğini açıkladı. Törenin, 16 takımın katılımıyla yapılacak olan sezonun önemini vurgulamak ve kadın futbolunun görünürlüğünü arttırmak için düzenleneceği belirtildi.
CerModern'de olacak bu törende ödül dalları şu şekilde; "Yılın Futbolcusu", "Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu", "Yılın Orta Saha Oyuncusu", "Yılın Gol Kraliçesi", "Yılın Fair Play Ödülü", "Yılın Takımı", "Yılın Gazetecisi Yorumcusu/Yazarı", "Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü", "Yılın Kalecisi", "Yılın Defans Oyuncusu", "Yılın Teknik Direktörü", "Yılın Alt Yapı Kulübü", "Yılın Kadın Hakemi", "Yılın Yöneticisi" ve "Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı/Sponsoru"
"Giriştim, vazgeçmedim, 'gidebildiğim yere kadar giderim' dedim"
Törene onur konuğu olarak katılacak olan Hakkarigücü Teknik Direktörü ve futbolcusu Cemile Timur, spor yaşamını şöyle anlattı:
"Takımı Nisan 2008'de kurmaya karar verdim. Neden bir kadın futbol takımı olmasın diye düşündüm çünkü kız çocuklarının ilgiye, sahiplenmeye ihtiyaçları vardı. 19 yaşımda böyle bir işe giriştim, vazgeçmedim,'gidebildiğim yere kadar giderim' dedim. Hangi risk varsa baş edebileceğimi düşündüm. Önemli olan kız çocuğunun yüreğine dokunmak, ona bir gelecek vermek. Yola bu şekilde önce Hakkari'den başladık, sonra da çevre illere yayıldık."
Futbolculardan Özlem Akkaya da Cemile Timur'un spor hayatındaki etkisine dikkati çekerek, "İlk başta annem izin vermedi, 'sen kızsın, kız çocuğu nasıl futbol oynar' diyerek karşı çıktı. Ben biraz ikna ettim, sonra Cemile hoca eve gelerek ailemle konuştu, sonra başladım" dedi.
Gecenin diğer onur konukları da Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı futbolcuları olacak.
''Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin''
Ağrı’da 7 yıl önce “Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin” sloganıyla kurulan ve 2024-2025 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligi'nde mücadele edecek olan takım, bugüne kadar 200’ün üzerinde kadın futbolcunun yetişmesine katkıda bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nda oynayan Hasret Aydemir, yaşadıkları yerde kız çocuklarının 16 ila 18 yaşları arasında evlendiğini ve çocukları olduğunu, kendilerinin ise futbol sayesinde kendi geleceklerine sahip çıkabildiklerini belirtti.
Kadın Futbolcular Derneği Medya ve Kurumsal İlişkiler Başkanı Serdar Demirhan da sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, ''Kadın futbolunun sadece bir oyun değil bir sosyal sorumluluk alanı olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,30% 0,23
-
EURO
50,73% -0,07
-
GRAM ALTIN
6864,39% 0,24
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Yükleniyor
VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”
KARTAL’IN SERİSİ DERBİDE PARÇALANDI: 10 KİŞİLİK GALATASARAY ŞAMPİYONLUK ATEŞİNİ YAKTI!
ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR YARA! Galatasaray KONYA’DA 2 GOLLE YIKILDI
ASLAN AVRUPA’YI SALLADI! JUVENTUS’A 5 GOLLÜK ŞOK
DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ
DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK
ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!
- Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu


