İzmir’de Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni binasının imam hatip lisesine tahsisine karşı veliler, bin imza toplayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz etti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğretmenler, topladıkları bin imzalı itiraz dilekçesini, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Vali Nevzat Ayaz Anado

GÜNDEM 8.08.2024 09:01:09 0
İzmir’de Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni binasının imam hatip lisesine tahsisine karşı veliler, bin imza toplayarak Milli Eğitim Müdürlüğü

(İZMİR) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğretmenler, topladıkları bin imzalı itiraz dilekçesini, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar, “Yeni yapılan 32 derslikli binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ne tümüyle tahsis edilmesini talep ediyoruz” dedi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yeni binasının İmam Hatip Lisesi’ne devredilmesine karşı veliler ve öğrenci sendikalarının tepkisi devam ediyor. Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi, dün “Okulumuza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla okul önünde yaptığı basın açıklamasının ardından bugün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi. Veliler ve öğretmenlerin karar karşı topladığı bin imza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından müdürlüğe teslim edildi.

Özbay: Okullarda tam bir fiili işgali yaşanıyor

Velilere ve öğretmenlere destek için gelen Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, iktidarın eğitimi dinselleştirmeye çalıştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Siyasi iktidar, kendi nesil yetiştirme projesi kapsamı doğrultusunda tüm yurttaşlara mecburi bir istikamet çiziyor. Yoksullaştırdığı halkın çocuklarına kamusal hizmeti bilinçli olarak vermeyerek sırtını sıvazladığı, kamunun bütün kaynaklarını peşkeş çektiği, tarikat ve cemaat yurtları ve sözde vakıf, dernek adı altındaki okullar… Ama yetmiyor. O tarif ettiği dininin ve kininin takipçisinin nesil diye tarif ettiği çocuklardan bahsediyoruz. Bu çocuklar bu ülkede kime karşı kin duyacak? Peki bunu nasıl yapmak istiyorlar? İmam hatip okulları projesiyle. Bugün Türkiye'de 60 bine yakın devlet okulu var. 5 binin üzerinde imam hatip okulu var. Hukuk fakültesinden daha çok ilahiyat fakültesi var. Bu gerçekten bu kadar dini anlamda insan yetiştirmek için yapılan bir proje mi? Olmadığını hepimiz biliyoruz. Aslında burada insanların inançları üzerinden de bir istismar olduğunu da biliyoruz. İmam hatip okulları açılmaya başladığında AKP'li bir milletvekili aynen şu cümleyi kullanıyor. ‘İmam hatip okulu açmak yetmez. Tüm okulları imam hatipleştirmeliyiz.’ Bunu neyle başlattılar? Zorunlu seçmelerin dersleri, şimdi müfredat dayatması ve şimdi de ÖMK ile. Okullarda tam bir fiili işgali yaşanıyor. Aslında bu tam anlamıyla bir pedagojik cinayet demektir. Bir bakın bu kararları verenlerin çocukları nerelerde okuyor? Bu kentin geleneği olan okullara bile böyle bir fiili işgalle tabelaların çakıldığını görüyoruz. Bu tam anlamıyla bir fiili işgalidir. Siyasi iktidar kendini devletin sahibi yerine koymuştur. Milli Eğitim Bakanlığı da okulların, öğretmenlerinin ve öğrencilerin sahibi değilsiniz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Medreseye çevirmek istediğiniz okullara, medrese tipi hocalara karşı direneceğiz. Her istediğiniz okula istediğiniz tabelayı asamazsınız. Bu çağ dışı dayatmaya da ne çocuklarımız ne velilerimiz ne biz boyun eğmeyeceğiz. Okullarımıza, çocuklarımıza, eğitimcilere sahip çıkacağız.”

Tunçlar: “Ek binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması mümkün görünmemektedir”

Veliler, öğretmenler ve öğrenciler adına açıklamayı Vali Nevzat ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği velileri ve öğrencileri olarak daha önce okulumuzun durumu ile ilgili defalarca şikayet dilekçesi gönderdik. 2021 yılında ana binamız yıkılmış, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Muhtar Mete Sertbaş Ortaokulu’nun binasına yerleşmiş, şu an 20 derslikte 290 öğrencisiyle 15 kişilik sınıflarda eğitime devam etmektedir. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ise ek binasında 16 derslikle 40-47 kişilik sınıflarda 2013 yılından bu yana eğitim vermektedir. İki binamızdan biri 2021 yılında depreme dayanıklı olmaması sebebiyle yıkılmış ve Devlet Yatırım Fonu, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi adına 32 derslikli eski iki binadan daha büyük bir okul inşa etmiştir. Yeni binanın inşaatı üç yıl devam edip ek binada eğitim gören öğrencilerimizin kullanabileceği bir bahçe kalmamıştır. İnşaat suresince bize ait olan binanın hep Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ait olduğu reklamı, yerel idareciler tarafından yapılmıştır. Binanın teslim tarihi yaklaştığında yerel idarecilerin bizlere Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin ne olacağına dair sorularımızı yanıtsız bırakmaları üzerine meclise soru önergesi verilmiştir. Meclise soru önergesi verildikten sonra yıllardır eğitim verdiğimiz ek binanın da yıkım kararı çıkmış ve bize ‘Siz de yeni yapılan binaya geçeceksiniz, yıkım kararı çıkan binanız yapılacak’ şeklinde sözlü beyanda bulunmuşlardır. Ancak okul arsası incelendiğinde görüleceği üzere yeni yapılan bina çok büyük olduğundan ve bahçesi olmadığından ek binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması mümkün görünmemektedir.

“Kendi binamızda bizi sığıntı konumuna sokmak istiyorlar”

Bizlere sözlü olarak yeni bina vaadinde bulunarak halihazırda yapılan binamızı Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edip, kendi binamızda bizi sığıntı, misafir konumuna sokmak istiyorlar. Bunu Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin idarecilerinin ‘gelirseniz ancak öğlenci olursunuz’ söylemlerinden ve yeni bina teslim edilmeden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tabelasını asması ve aboneliklerini almasına yetkili mercilerin ses çıkarmamasından anlıyoruz. Bizler 45 kişilik sınıflarda eğitim verebiliyorsak, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 15 kişilik sınıflarda eğitim vermesi de öğretmen giderlerini arttırdığı için yine devleti zarara sokmaktır.

“32 derslikli binaya tek başına geçmek istiyoruz”

Bizler bize ait olan 32 derslikli binaya tek başına geçmek istiyoruz. Yeni bina yapılsa bile bize değil Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi için planlanmakta, yine onlara tahsis edilmek istenmektedir. Bakanlığımızın yeni yapılan 32 derslikli binayı sadece Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesine tahsis edilmesini istiyoruz. Çünkü yetkili mercilerin de göz yumduğu gibi planlı olarak Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi kapatılmak istenmektedir. Yeni yapılan 32 derslikli binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ne tümüyle tahsis edilmesini talep ediyoruz. Olmaması durumunda okulumuzun Anadolu lisesi olması ve Karabağlar’da başarı anlamında 4. sırada yer alması; öğrenci mevcudumuzun Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcudunun takribi 3 katı olması; sadece 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin Yunus Emre Anadolu İman Hatip öğrenci mevcudunun tamamından fazla olması ve eğitim gören 11-12. sınıf öğrencilerimizin dershane ve kurs kayıtlarının yapıldığı da düşünülürse okulumuz Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin yeni yapılan bize ait binamızda ev sahibi olarak ikili eğitimde sabahçı olmasını talep ediyoruz.”

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9821,96%-1,61
  • DOLAR

    33,67% 0,15
  • EURO

    37,12% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2714,50% 2,18
  • Ç. ALTIN

    4351,90% 1,63

İngiliz ve Fransız Dışişleri Bakanları: İran'ın herhangi bir saldırısının yıkıcı sonuçları olacaktır

İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

Ukrayna ordusu Kursk'ta bir köprüyü daha vurduğunu duyurdu

Muğla Yatağan'da başlayan yangın Muğla-İzmir karayolunu tehdit ediyor

CHP Milletvekili Uzun: Muğla’daHava araçları yeterli değil takviye gerekli

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAVET

Bakan Yumaklı: "Perşembe sabahtan bu saate 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı"

MSB: "TSK, yangın söndürme çalışmalarına toplam 16 helikopter ile aralıksız destek sağlıyor"

MSB: "TSK, yangın söndürme çalışmalarına toplam 16 helikopter ile aralıksız destek sağlıyor"

Bakan Yerlikaya: "Muğla'daki yangınlara ilişkin üç şüpheli yakalandı"

Bingöl Karlıova’da  4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

Muğla Ula ve Yatağan ilçelerinde iki ayrı orman yangını başladı

Sağlıkta şiddeti protesto eden hekimlere uyarı cezası verildi...

Almanya'nın Ukrayna'ya yapacağı yeni askeri yardımları durduracağı öne sürüldü

İZMİR ALEV ALEV YANDI! KARŞIYAKA VE URLA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINDA

ALİ KOÇ’A GÖZTEPE MAÇINDA SALDIRI! SAHADA YERE YIĞILDI

DÜNYACA ÜNLÜ FRANSIZ AKTÖR ALAİN DELON HAYATINI KAYBETTİ

Burhanettin Bulut: "Sarayın harcaması 10 yılda yüzde 5 bin arttı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Bolu Tüneli Ankara istikametinde bugün ağır taşıtların devlet yolu ve otoyolu kullanımı sınırlandırılacak

Aksaraylı çiftçilerden traktörlü eylem...Çiftçinin boğazı tamamen sıkılmış durumda...

Harris ve Trump ekonomide zıt yöntemler öneriyor

CHP'li Gülcan Kış: Üniversite öğrencilerimizin barınma ve geçinme sorunlarına acil çözüm gerekiyor

İsrail'de binlerce kişi rehinelerin serbest bırakılması ve Netanyahu'nun istifası için gösteri düzenledi

TÜRKİYE’NİN CİĞERLERİ YANIYOR!

Türkiye'nin deprem tehdidi altında bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, çiftçi eylemine ilişkin konuştu: Çiftçi artık tarlasına girmek istemiyor

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını

Karşıyaka'daki yangına havadan müdahale...

Aydın yangınında 25. saat… CHP’li Saatçı: Gece görüşlü helikopter olsaydı böyle devam etmezdi

Yükleniyor


İngiliz ve Fransız Dışişleri Bakanları: İran'ın herhangi bir saldırısının yıkıcı sonuçları olacaktır

İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

Ukrayna ordusu Kursk'ta bir köprüyü daha vurduğunu duyurdu

Muğla Yatağan'da başlayan yangın Muğla-İzmir karayolunu tehdit ediyor

CHP Milletvekili Uzun: Muğla’daHava araçları yeterli değil takviye gerekli

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAVET

Bakan Yumaklı: "Perşembe sabahtan bu saate 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı"

  • Pazar 36.3 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 39.1 ° / 21.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 2 6
2.Sivasspor 2 1 0 1 1 4
3.Beşiktaş 1 1 0 0 2 3
4.Gazişehir Gaziantep 1 1 0 0 1 3
5.Fenerbahçe 1 1 0 0 1 3
6.Konyaspor 2 1 1 0 0 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Eyüpspor 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 1 0 0 1 0 1
10.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
11.Trabzonspor 1 0 0 1 0 1
12.Antalyaspor 1 0 0 1 0 1
13.Göztepe 1 0 0 1 0 1
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kayserispor 1 0 1 0 -1 0
16.Hatayspor 1 0 1 0 -1 0
17.Adana Demirspor 1 0 1 0 -1 0
18.Bodrum FK 1 0 1 0 -1 0
19.Samsunspor 1 0 1 0 -2 0