İZMİR’DE KAMU EMEKÇİLERİNDEN OHAL PROTESTOSU

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyeleri, OHAL’in 6’ncı yıl dönümü nedeniyle İzmir'de basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 22.07.2022 10:50:00 0
İZMİR’DE KAMU EMEKÇİLERİNDEN OHAL PROTESTOSU

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyeleri, OHAL’in 6’ncı yıl dönümü nedeniyle İzmir'de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Özellikle OHAL ile birlikte yargının giderek daha fazla siyasallaşarak iktidarın gündemi ve ihtiyaçları üzerinden hareket etmesi ülkede gerek emekçiler ve gerekse yurttaşların büyük bir kesimi açısından adalet arayışının yoğunlaşmasına yol açmıştır" denildi. KESK üyeleri, yurttaşları 25 Temmuz Pazartesi günü Alsancak İskelesi önünde yapılacak adalet nöbetine çağırdı.

KESK’in tüm Türkiye’de başlattığı adalet nöbetleri kapsamında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kamu emekçileri, OHAL sürecinde yaşananları protesto etti. “OHAL Sürüyor, Adaletsizlik Büyüyor” yazılı pankart açan KESK üyeleri, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “İşimizi geri alacağız”, "Sermayeye değil emekçiye bütçe”, "Direne direne kazanacağız”, "Gezi gelecek tek adam gidecek” sloganları attı.

Protestoya, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü'nün yanı sıra İzmir Tabip Odası Yönetimi Kurulu üyeleri de destek verdi.

“ 'ALLAH’IN LÜTFU' OLARAK DEĞERLENDİRİP”

Kamu emekçileri adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş okudu. 251 yurttaşın hayatını kaybettiği, 2 binden fazla yurttaşın yaralandığı 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini anımsatan Karakaş, "Aradan geçen bu kadar zamana, elde var olan çok sayıda bilgi ve belgeye rağmen, 15 Temmuz darbe girişimi hala aydınlatılmamış ve siyasi ayağı ortaya çıkarılmamıştır. 17-25 Aralık hadisesine kadar 'Hizmet Hareketi' diye tanımladıkları ve aralarında su sızmayan, devletin her kademesinde birlikte emek ve demokrasi karşıtı politikalar yürütenler arasında yaşanan iktidar kavgasının darbe girişimiyle sonuçlanmasını 'Allah’ın lütfu' olarak değerlendirip 20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL ilan etmeleri üzerinden de 6 yıl geçti" dedi.

“DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDE CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN KARANLIK GÜNLERİNE İMZA ATILDI”

Karakaş, OHAL sürecinde 32 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 131 bin 922 işlem tesis edildiğini, yaklaşık 130 bin kişinin kamu görevinden ihraç edildiğini belirtirken, şunları söyledi:

"Aralarında kadın ve çocuk hakları mücadelesi yürüten dernekler, basın kuruluşları da olmak üzere 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatıldı. Basın yasaklarına sosyal medya yasakları da eklenerek haber alma hakkı engellendi, düşünce ve ifade özgürlüğünde Cumhuriyet tarihimizin en karanlık günlerine imza atıldı. Ülkemizi dünyada en çok tutuklu gazetecilerin bulunduğu ülke haline getiren AKP son günlerde basın emekçilerine yönelik toplu tutuklamalarla baskıları daha da arttırdı. Sadece OHAL sürecinde, iki yıl içerisinde, işsiz kalan tahmini gazeteci sayısının 2 bin 500 dolayında olduğu tahmin edilmektedir. AKP bu süreci kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırma ve performans sistemiyle kamuyu tümüyle özel şirketlere dönüştürmeyi hedefleyerek yine fırsatçılık yaptı. AYM kararlarına rağmen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yoluyla çalışma hakkı engellendi, devlet kurumları AKP kadrolarıyla dolduruldu. Bu süreçte emekçilerin grev hakları OHAL ve KHK gerekçe gösterilerek, yasaklandı."

15 Temmuz sonrasının AKP'nin sivil darbesine dönüştüğünü savunan Karakaş, şöyle konuştu:

"Tek Adama dayalı rejimin fiili uygulamalarının anayasa üstü görüldüğü günümüzde temel mücadele alanlarının başında emek, demokrasi, eşitlik, barış ve adalet mücadelesi gelmektedir. KESK olarak da sendikal hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin artmasına karşı ve KESK’li ihraç üyelerin görevlerine iade edilmelerine yönelik hukuki, fiili ve meşru mücadelemiz kesintisiz devam etmektedir. Bundan ve 20 Temmuz AKP sivil darbesi uygulamalarının yıldönümünden hareketle; KESK bütünselliğinde tüm illerde 'OHAL Sürüyor, Adaletsizlik Büyüyor' şiarıyla adalet nöbeti eylemi gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle, iktidar bloğunun temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan, anayasayı hiçe sayan, yargıyı siyasallaştıran uygulamalarından rahatsız olan, başta çalışma hakkımızı elimizden alan hukuksuz ihraçlar olmak üzere bu uygulamalar nedeniyle mağdur olan, demokrasi, eşitlik, özgürlük, barış ve adalet talebi olan tüm kesimleri eylemimiz ile dayanışmaya, kurduğumuz kürsüden düşüncelerini ifade etmeye çağırıyoruz."

Karakaş, yurttaşları 25 Temmuz Pazartesi günü, Alsancak İskelesi önünde yapacakları adalet nöbetine katılmaya çağırdı.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

İMAMOĞLU ERDOĞAN'A SESLENDİ…

CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

HATAY'DA KADIN CİNAYETİ

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

ALMANYA TÜRKİYE'YE EUROFİGHTER İHRACATINI DURDURDU: GEREKÇE İMAMOĞLU!

EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE POLİSİN KULLANDIĞI SÖZLER TEPKİ TOPLADI

İMAMOĞLU İKTİDARIN KANAL İSTANBUL PLANINI İFŞA ETTİ!

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yükleniyor


CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false
  • Pazartesi 24.7 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 11 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48