İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde günlerce devam eden yangının kontrol altına alınmasından sonra acı bilanço ortaya çıktı. Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde çıkan yangında evlerini, eşyalarını ve hayvanlarını kaybeden köylüler devletten

GÜNDEM 18.08.2024 22:23:25 0
İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

HABER: KADİR DEVİR/ KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN 

(İZMİR) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde günlerce devam eden yangının kontrol altına alınmasından sonra acı bilanço ortaya çıktı. Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde çıkan yangında evlerini, eşyalarını ve hayvanlarını kaybeden köylüler devletten yardım bekliyor.

Ege Bölgesi'nde günlerdir devam eden yangın sebebiyle yüzlerce ev ve yapı kullanılamaz hale geldi. İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde de yurttaşlar yangından canını zor kurtardı malları ise yangına teslim oldu. Yangının etkisinin en yoğun hissedildiği Sancaklı ve Doğançay yurttaşları ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

Sancaklı Köyü sakini Durmuş Ali, yangın nedeniyle bölgede yangına yapılan müdahalenin yetersiz olduğunu vurguladı. İzmir'in ciğerlerini kaybettiğini belirten Ali, yabani hayvanların da yangında can verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: 

" Geldik burayı söndürdük damı söndürdük ama damın içerisinde keçiler olduğunu bilmiyorduk. Ondan sonra çıktık kardeşimin evi tutuştu, bahçesi orayı söndürdük. Sonra dayımın oğlu kaçırdı burayı söndürdük, halamın oğlunun evine sıçradı. Arazöz geldi büyükşehirden o da yardım etti. Onunla söndürdük. 4-5 tane evi biz söndürdük. Arkadaşlara yardımcı olduk. Bizim istediğimiz buradaki vatandaşı buraya bırakacaktı. Her taraf yandıktan sonra siyasetçi arkadaşlar geldi, iş bittikten sonra gelmeyin. Burada ekibin başı yok. İtfaiyeyi yönlendirecek bilgili biri yok. Talebimiz devlet karşılarsa, sigorta yok bir şey yok. Devlet, AFAD ekipleri kendileri de tutanak tuttular, devletin buna kanuni bir şeyi varsa yapar yoksa biz ne yapalım. Birçok kardeşimizin evi yandı. Burada 1000 yıllık ağaçlar yandı. Şu coğrafyada bunları görmek istemiyorum, çok üzgünüm. Buralarda yetiştik büyüdük, buraları böyle görmek benim için hiç hoş olmadı. İçim acıyor, şu hale bakar mısın? Bu kadar acı bir şey olamaz. Anlatıyorum ama içim çok dolu. Elektrik yok millet elektriksiz burada bekliyor 4 gündür. Yok böyle bir şey, bu kadar sahipsiz kalınmamalı küçücük bir köy. Buranın önü kesilmiş olsaydı ne Doğançay ne Bayraklı, Karşıyaka’nın akciğeri bugün yok olmayacaktı. Vallahi sorumsuzluktan kaynaklandı bu. Kimse ilgilenmedi yanan yansın makilik alan dedi bıraktı, gitti. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda, kamu görevlileri için söylüyorum. Vatandaşa görev verirsen yapar vermezsen yapmaz. İşimiz çok kötü çok zor durumdayız, şu halimize, dağlarımıza bak. Bitti yani bağ bahçe zeytin alanları hepsi yandı. Bütün börtü böcek yandı, yabani hayvanlar hepsi yandı. Çok üzgünüm."

Yangında evini kaybeden Doğançay Mahallesi sakini Cafer Özçelik ise kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Evimizde bir şey kalmadı. Dağdan ateş benden önce geldi, bahçem var yukarıda. Ateş benden önce eve geldi. Küçük bir yer yandı hortumu çektim su yok, bahçede havuzda da su yok. Su olsaydı benim başıma bu iş gelmiyordu. Evimizde her şey gitti. Her şeyim gitti. Hiçbir şey kalmadı. 74’ten beri bu evdeyim. Her şey için yardım istiyorum. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, şofben hepsi gitti, hepsi daha yeniydi. Yardım bekliyorum. Kimden gelirse gelsin. Devletimizden mi gelecek belediyeden mi gelecek. Hiçbir şeyim yok. Bir ben varım."

Doğançay mahallesi sakini Selahattin Öztürk'ün de hem evi hem de iş yeri yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yangında can veren 6 köpeğini elleriyle defneden Öztürk açıklamasında şunları söyledi:

"Kümes hayvanlarımız telef oldu. Burada jenatatör, kaynak makinesi, yem karma makinası, kompresör yandı. Evimiz yıkıldı, arka taraf orada barınıyorduk. Neyse ki büyükbaş hayvanımız yoktu o anda. 6 tane köpeğimiz öldü, yandı. Onları da hemen yakına defnettik. Durum bundan ibaret çok üzgünüz. Yorgun, bitkin, moral sıfır. Biz ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz, doğadan gelen bir şey bu. Bizimle ilgili olan bir şey değil. En başta evimizin faaliyete geçmesini istiyoruz. Ondan sonra bu diğer jeneratör, ufak tefekleri zaten saymıyoruz o telef olan tavukları da saymıyorum. Küçük şeylerin peşinde değilim. Bir peşinde olduğum bu ev ve jeneratörler."

Abdullah Özatak, Sancaklı Mahallesi'ndeki yangında hem evini hem de beslediği 12 küçükbaş hayvanını kaybetti. "Devletimizden bir yardım istiyoruz" diyen Özatak şöyle konuştu: 

"Malımız evimiz her şeyimiz yandı. Hayvanlarımız burada yandı, tavuklarımız yandı, evim yandı her şey gitti. Biz buradayız. Bizim istediğimiz devlet bize yardımcı olsun. Gidecek yerimiz yok olan şey neyse buradayız. 12 tane hayvanım öldü, 50 tane tavuğum vardı onlar öldü, köpeklerim vardı onlar öldü. Destek isteriz başka bir şeyimiz yok. Biz bunlarla geçiniyorduk. Hayvanlardan geçiniyorduk, alım satım yapardık, tavukların yumurtalarını satıyorduk geçimimiz buydu. Başka yerden gelirimiz yok, bir sosyal güvencem de yok. Milletimizden, devletimizden bir yardım istiyoruz.

Geçimini beslediği 5 keçi ile yapan Sancaklı köyü sakini Necmiye hanım ise "başka bir şeyim yok" diyerek kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor:

"Kimseyi bırakmamışlar burada. Sonra duyduk ki ahır yanmış. Sabah araba tuttuk geldik, keçiler serili yanmış, ahır yanmış. 5 taneydi, beşi de yanmış. Onlarla eğleşiyordum ben, başka şeyim yoktu. Bir kilo, iki kilo süt oluyordu. Onlarla eğleşiyordum. Keçi vericeğiz dediler yerine, bilmiyorum bana ne verecekler. Ahır hiç kalmamış, yandı gitti. Teli demiri ne ise yanmış. Bunları verirlerse sağ olsunlar vermezlerse ne diyeyim."


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

Yükleniyor


ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7