İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde günlerce devam eden yangının kontrol altına alınmasından sonra acı bilanço ortaya çıktı. Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde çıkan yangında evlerini, eşyalarını ve hayvanlarını kaybeden köylüler devletten

GÜNDEM 18.08.2024 22:23:25 0
İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

HABER: KADİR DEVİR/ KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN 

(İZMİR) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde günlerce devam eden yangının kontrol altına alınmasından sonra acı bilanço ortaya çıktı. Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde çıkan yangında evlerini, eşyalarını ve hayvanlarını kaybeden köylüler devletten yardım bekliyor.

Ege Bölgesi'nde günlerdir devam eden yangın sebebiyle yüzlerce ev ve yapı kullanılamaz hale geldi. İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı ve Doğançay köylerinde de yurttaşlar yangından canını zor kurtardı malları ise yangına teslim oldu. Yangının etkisinin en yoğun hissedildiği Sancaklı ve Doğançay yurttaşları ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

Sancaklı Köyü sakini Durmuş Ali, yangın nedeniyle bölgede yangına yapılan müdahalenin yetersiz olduğunu vurguladı. İzmir'in ciğerlerini kaybettiğini belirten Ali, yabani hayvanların da yangında can verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: 

" Geldik burayı söndürdük damı söndürdük ama damın içerisinde keçiler olduğunu bilmiyorduk. Ondan sonra çıktık kardeşimin evi tutuştu, bahçesi orayı söndürdük. Sonra dayımın oğlu kaçırdı burayı söndürdük, halamın oğlunun evine sıçradı. Arazöz geldi büyükşehirden o da yardım etti. Onunla söndürdük. 4-5 tane evi biz söndürdük. Arkadaşlara yardımcı olduk. Bizim istediğimiz buradaki vatandaşı buraya bırakacaktı. Her taraf yandıktan sonra siyasetçi arkadaşlar geldi, iş bittikten sonra gelmeyin. Burada ekibin başı yok. İtfaiyeyi yönlendirecek bilgili biri yok. Talebimiz devlet karşılarsa, sigorta yok bir şey yok. Devlet, AFAD ekipleri kendileri de tutanak tuttular, devletin buna kanuni bir şeyi varsa yapar yoksa biz ne yapalım. Birçok kardeşimizin evi yandı. Burada 1000 yıllık ağaçlar yandı. Şu coğrafyada bunları görmek istemiyorum, çok üzgünüm. Buralarda yetiştik büyüdük, buraları böyle görmek benim için hiç hoş olmadı. İçim acıyor, şu hale bakar mısın? Bu kadar acı bir şey olamaz. Anlatıyorum ama içim çok dolu. Elektrik yok millet elektriksiz burada bekliyor 4 gündür. Yok böyle bir şey, bu kadar sahipsiz kalınmamalı küçücük bir köy. Buranın önü kesilmiş olsaydı ne Doğançay ne Bayraklı, Karşıyaka’nın akciğeri bugün yok olmayacaktı. Vallahi sorumsuzluktan kaynaklandı bu. Kimse ilgilenmedi yanan yansın makilik alan dedi bıraktı, gitti. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda, kamu görevlileri için söylüyorum. Vatandaşa görev verirsen yapar vermezsen yapmaz. İşimiz çok kötü çok zor durumdayız, şu halimize, dağlarımıza bak. Bitti yani bağ bahçe zeytin alanları hepsi yandı. Bütün börtü böcek yandı, yabani hayvanlar hepsi yandı. Çok üzgünüm."

Yangında evini kaybeden Doğançay Mahallesi sakini Cafer Özçelik ise kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Evimizde bir şey kalmadı. Dağdan ateş benden önce geldi, bahçem var yukarıda. Ateş benden önce eve geldi. Küçük bir yer yandı hortumu çektim su yok, bahçede havuzda da su yok. Su olsaydı benim başıma bu iş gelmiyordu. Evimizde her şey gitti. Her şeyim gitti. Hiçbir şey kalmadı. 74’ten beri bu evdeyim. Her şey için yardım istiyorum. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, şofben hepsi gitti, hepsi daha yeniydi. Yardım bekliyorum. Kimden gelirse gelsin. Devletimizden mi gelecek belediyeden mi gelecek. Hiçbir şeyim yok. Bir ben varım."

Doğançay mahallesi sakini Selahattin Öztürk'ün de hem evi hem de iş yeri yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yangında can veren 6 köpeğini elleriyle defneden Öztürk açıklamasında şunları söyledi:

"Kümes hayvanlarımız telef oldu. Burada jenatatör, kaynak makinesi, yem karma makinası, kompresör yandı. Evimiz yıkıldı, arka taraf orada barınıyorduk. Neyse ki büyükbaş hayvanımız yoktu o anda. 6 tane köpeğimiz öldü, yandı. Onları da hemen yakına defnettik. Durum bundan ibaret çok üzgünüz. Yorgun, bitkin, moral sıfır. Biz ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz, doğadan gelen bir şey bu. Bizimle ilgili olan bir şey değil. En başta evimizin faaliyete geçmesini istiyoruz. Ondan sonra bu diğer jeneratör, ufak tefekleri zaten saymıyoruz o telef olan tavukları da saymıyorum. Küçük şeylerin peşinde değilim. Bir peşinde olduğum bu ev ve jeneratörler."

Abdullah Özatak, Sancaklı Mahallesi'ndeki yangında hem evini hem de beslediği 12 küçükbaş hayvanını kaybetti. "Devletimizden bir yardım istiyoruz" diyen Özatak şöyle konuştu: 

"Malımız evimiz her şeyimiz yandı. Hayvanlarımız burada yandı, tavuklarımız yandı, evim yandı her şey gitti. Biz buradayız. Bizim istediğimiz devlet bize yardımcı olsun. Gidecek yerimiz yok olan şey neyse buradayız. 12 tane hayvanım öldü, 50 tane tavuğum vardı onlar öldü, köpeklerim vardı onlar öldü. Destek isteriz başka bir şeyimiz yok. Biz bunlarla geçiniyorduk. Hayvanlardan geçiniyorduk, alım satım yapardık, tavukların yumurtalarını satıyorduk geçimimiz buydu. Başka yerden gelirimiz yok, bir sosyal güvencem de yok. Milletimizden, devletimizden bir yardım istiyoruz.

Geçimini beslediği 5 keçi ile yapan Sancaklı köyü sakini Necmiye hanım ise "başka bir şeyim yok" diyerek kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor:

"Kimseyi bırakmamışlar burada. Sonra duyduk ki ahır yanmış. Sabah araba tuttuk geldik, keçiler serili yanmış, ahır yanmış. 5 taneydi, beşi de yanmış. Onlarla eğleşiyordum ben, başka şeyim yoktu. Bir kilo, iki kilo süt oluyordu. Onlarla eğleşiyordum. Keçi vericeğiz dediler yerine, bilmiyorum bana ne verecekler. Ahır hiç kalmamış, yandı gitti. Teli demiri ne ise yanmış. Bunları verirlerse sağ olsunlar vermezlerse ne diyeyim."



Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9821,96%-1,61
  • DOLAR

    33,67% 0,15
  • EURO

    37,12% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2714,50% 2,18
  • Ç. ALTIN

    4351,90% 1,63

İngiliz ve Fransız Dışişleri Bakanları: İran'ın herhangi bir saldırısının yıkıcı sonuçları olacaktır

İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

Ukrayna ordusu Kursk'ta bir köprüyü daha vurduğunu duyurdu

Muğla Yatağan'da başlayan yangın Muğla-İzmir karayolunu tehdit ediyor

CHP Milletvekili Uzun: Muğla’daHava araçları yeterli değil takviye gerekli

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAVET

Bakan Yumaklı: "Perşembe sabahtan bu saate 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı"

MSB: "TSK, yangın söndürme çalışmalarına toplam 16 helikopter ile aralıksız destek sağlıyor"

MSB: "TSK, yangın söndürme çalışmalarına toplam 16 helikopter ile aralıksız destek sağlıyor"

Bakan Yerlikaya: "Muğla'daki yangınlara ilişkin üç şüpheli yakalandı"

Bingöl Karlıova’da  4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

Muğla Ula ve Yatağan ilçelerinde iki ayrı orman yangını başladı

Sağlıkta şiddeti protesto eden hekimlere uyarı cezası verildi...

Almanya'nın Ukrayna'ya yapacağı yeni askeri yardımları durduracağı öne sürüldü

İZMİR ALEV ALEV YANDI! KARŞIYAKA VE URLA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINDA

ALİ KOÇ’A GÖZTEPE MAÇINDA SALDIRI! SAHADA YERE YIĞILDI

DÜNYACA ÜNLÜ FRANSIZ AKTÖR ALAİN DELON HAYATINI KAYBETTİ

Burhanettin Bulut: "Sarayın harcaması 10 yılda yüzde 5 bin arttı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Bolu Tüneli Ankara istikametinde bugün ağır taşıtların devlet yolu ve otoyolu kullanımı sınırlandırılacak

Aksaraylı çiftçilerden traktörlü eylem...Çiftçinin boğazı tamamen sıkılmış durumda...

Harris ve Trump ekonomide zıt yöntemler öneriyor

CHP'li Gülcan Kış: Üniversite öğrencilerimizin barınma ve geçinme sorunlarına acil çözüm gerekiyor

İsrail'de binlerce kişi rehinelerin serbest bırakılması ve Netanyahu'nun istifası için gösteri düzenledi

TÜRKİYE’NİN CİĞERLERİ YANIYOR!

Türkiye'nin deprem tehdidi altında bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, çiftçi eylemine ilişkin konuştu: Çiftçi artık tarlasına girmek istemiyor

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını

Karşıyaka'daki yangına havadan müdahale...

Aydın yangınında 25. saat… CHP’li Saatçı: Gece görüşlü helikopter olsaydı böyle devam etmezdi

Yükleniyor


İngiliz ve Fransız Dışişleri Bakanları: İran'ın herhangi bir saldırısının yıkıcı sonuçları olacaktır

İzmir Karşıyaka’da çıkan yangında evlerini, hayvanlarını kaybeden köylüler yardım bekliyor

Ukrayna ordusu Kursk'ta bir köprüyü daha vurduğunu duyurdu

Muğla Yatağan'da başlayan yangın Muğla-İzmir karayolunu tehdit ediyor

CHP Milletvekili Uzun: Muğla’daHava araçları yeterli değil takviye gerekli

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAVET

Bakan Yumaklı: "Perşembe sabahtan bu saate 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı"

  • Pazartesi 39.1 ° / 21.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 2 6
2.İstanbul Başakşehir 2 1 0 1 2 4
3.Fenerbahçe 2 1 0 1 1 4
4.Rizespor 2 1 0 1 1 4
5.Sivasspor 2 1 0 1 1 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 2 3
7.Gazişehir Gaziantep 1 1 0 0 1 3
8.Konyaspor 2 1 1 0 0 3
9.Göztepe 2 0 0 2 0 2
10.Eyüpspor 1 0 0 1 0 1
11.Trabzonspor 1 0 0 1 0 1
12.Antalyaspor 1 0 0 1 0 1
13.Alanyaspor 2 0 1 1 -2 1
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kayserispor 1 0 1 0 -1 0
16.Hatayspor 1 0 1 0 -1 0
17.Bodrum FK 1 0 1 0 -1 0
18.Adana Demirspor 2 0 2 0 -2 0
19.Samsunspor 1 0 1 0 -2 0