Sosyal medyada “internetçi abi” diye tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi üyesi İYİ Partili Taylan Yıldız, partiden istifa etti.
Sosyal medyada “internetçi abi” diye tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi üyesi İYİ Partili Taylan Yıldız, partiden istifa etti. İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Yıldız, “Ne gündeminiz ne değerleriniz ne dertleriniz Ankara düzenindeki sağır kulaklarda karşılık bulmuyor. Bu seçimden sonra şunu anladık ki büyük değişimler için oy vermek yetmiyor” dedi.
İBB Meclisi üyesi İYİ Partili Taylan Yıldız, partiden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medyada “İnternetçi abi” olarak bilinen, İYİ Parti kurucularından Yıldız, sosyal medya hesabında paylaştığı videoya şu notu düştü:
“Kurucusu olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti. Tüm sorularınıza bu video ile cevap vererek, sonrasında yapacaklarımızı sizlerle paylaştım. Sebebi kişisel değil, sistemsel... Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!”
Seçim döneminde Millet İttifakı'na zarar verme endişesi ile istifa kararını ertelediğini belirten Yıldız, videoda özetle şu açıklamayı yaptı:
“Hangi aday daha çok oy getirir ölçmüyoruz. Üyelere sorduk diyoruz ancak düşük katılımla ve ceplerdeki isim listeleriyle parti içi demokrasicilik oynuyoruz… Artık zaman hassasiyetler üzerinden bekleme değil, bir şey yapma zamanı.
Ne gündeminiz ne değerleriniz ne dertleriniz Ankara düzenindeki sağır kulaklarda karşılık bulmuyor. Bu seçimden sonra şunu anladık ki büyük değişimler için oy vermek yetmiyor. Yeni yollar açmak lazım. Dün dünde kaldı, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Ben yıllardır yaptığım gibi siz gençlerin sesi olmaya, sizler için projeler üretmeye, siyasette mücadele etmeye devam edeceğim. Ama mevcut siyasi zihniyetle bu olmayacak. Bu yüzden istifa ediyorum.”
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55