İş kollarındaki işçi ve sendikaların üye sayılarına ilişkin temmuz ayı istatistikleri yayımlandı

İş kollarındaki işçi ve sendikaların üye sayılarına ilişkin temmuz ayı istatistikleri yayımlandı

Sendikalar ve toplu iş sözleşmeleri gereğince iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarıyla ilgili 2024 Temmuz ayı istatistiklerine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sendikalar ve toplu iş sözleşmeleri gereğince iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarıyla ilgili 2024 Temmuz ayı istatistiklerine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye'de en fazla üyeye sahip sendika, toplamda 1 milyon 993 bin 451 çalışanın yer aldığı metal alanında 295 bin 192 üye ile Türk Metal Sendikası oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikalı üyelerin yer aldığı tebliğ  Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda çeşitli iş kollarındaki çalışan sayısı ve temmuz ayı içindeki sendikalı üyelerin bulunduğu bilgiler paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre, 16 milyon 973 bin 61 işçiden yüzde 14.80'ine denk gelen 2 milyon 512 bin 33 işçinin herhangi bir işçi sendikasına üyeliği bulunmuyor. Bu veri, işçilerin yüzde 85’inin herhangi bir sendikaya üye olmadığını gösteriyor.

En fazla üyeliğe sahip Türk Metal Sendikası oldu

Üye sayılarına bakıldığında Türk Metal Sendikası 295 bin 192 üye ile en fazla işçiye sahip sendika olurken, onu 275 bin 317 üye ile Hizmet-İş, 211 bin 657 ile Öz Sağlık İş takip etti.

 


Haber Kaynak : ANKA HABER