İran devlet medyası: İsrail’e geniş, çeşitli ve durdurulması zor bir karşılık verilecek

İran devlet medyası: İsrail’e geniş, çeşitli ve durdurulması zor bir karşılık verilecek

Tahran’da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından, saldırıdan İsrail’i sorumlu tutan İran’ın misilleme mesajları, bölgesel bir çatışma korkusunu giderek tırmandırıyor. İranlı üst düzey yetkililerinin misilleme mesajlarının ardınd

NARİN DİRİ

(ANKARA- TAHRAN) - Tahran’da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından, saldırıdan İsrail’i sorumlu tutan İran’ın misilleme mesajları, bölgesel bir çatışma korkusunu giderek tırmandırıyor. İranlı üst düzey yetkililerinin misilleme mesajlarının ardından İran devlet medyası da muhtemel bir misilleme saldırısının İsrail’in en merkezi noktalarını vuracağını ifade etti.

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından, İran’ın İsrail’e yönelik ‘sert bir karşılık’ mesajları bölgede geniş çaplı bir çatışma yönündeki endişeleri artırdı. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney dahil olmak üzere İran’ın üst düzey yöneticileri Haniye suikastinin ardından İsrail’e sert bir karşılık verileceğini söylemişti. İran devlet medyasının önemli kanallarından Kayhan Gazetesi cumartesi günkü editoryal yazısında, İran’ın İsrail’e yönelik olası misillemesinin Tel Aviv ve Hayfa gibi İsrail’in derinliklerinde bulunan, stratejik merkezleri ve ''Haniye suikastından sorumlu’’ İsrailli yetkililerin ikametgahlarını hedef alacağını belirtti.

Kayhan gazetesi, misilleme operasyonunun çeşitli, geniş bir bölgede ve müdahale edilmesi zor bir operasyon olacağı ifadelerine yer verdi. İran nisan ayında Suriye’deki İran Konsolosluğunu vuran İsrail’e iki hafta sonra yanıt vermiş, sınır bölgelerine yönelik drone ve füzelerle bir misilleme saldırısı gerçekleştirmişti. İran devlet medyası, nisan ayında İsrail’e karşı düzenlenen operasyondan farklı bir misilleme yapılacağının altını çizdi. 

İran Devrim Muhafızları Ordusuna yakın sosyal medya hesapları dün gece ''Netanyahu füzelerimizi bekle’’ notuyla füze ve uçak görüntüleri paylaşırken, Dini Lider Hamaney, Gazze’de savaşın başlamasına neden olan 7 Ekim saldırılarından dört gün önce paylaştığı ''Siyanist rejim gitti’’ mesajını X hesabına sabitlemişti. Ancak dün gece sosyal medyada İran'ın olası bir misillemesine dair beklentiler ve iddialar karşılıksız çıktı. 

İsrail ve ABD olası bir İran misillemesine karşı hazırlık yapıyor

İsrail ve ABD, bu hafta İsrail’e karşı olası bir İran misillemesinin hazırlıklarını yapmaya başladı. Dün gece ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile İran ve Hizbullah’ın misilleme mesajları üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. İsrail, ordusunun tetikte olduğunu bildirirken, ABD yetkilileri Orta Doğu'da bölgesel ortaklarınının savunmasını güçlendirmek adına askeri varlığını artıracağını, bölgeye ek savaş uçakları ve savaş gemileri konuşlandıracağını açıkladı.

 

 


Haber Kaynak : ANKA HABER