İNGİLTERE KALKINMA BAKANI ANDREW MITCHELL DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, deprem bölgesini ziyaret etti.

GÜNDEM 20.02.2023 10:26:00 0
İNGİLTERE KALKINMA BAKANI ANDREW MITCHELL DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, deprem bölgesini ziyaret etti. Mitchell, ziyarete ilişkin, "Birleşik Krallık halkının, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin yardım kampanyasına 88 milyon sterline ulaşan katkısı, bu trajik olay sonrası Birleşik Krallık’ın kurtarma ve toparlanma sürecine büyük desteğini vurgulamaktadır. Bugün, Birleşik Krallık halkının bu desteğinin, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Britanya’dan gelen yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları nasıl desteklediğini ve Türkiye ile Suriye halkının hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm" açıklamasını yaptı. 

Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından bugün deprem bölgesini ziyaret etti. İngiltere’den Türkiye'ye yardıma gelen ekiplerin çalışmalarını inceleyen Mitchell, sahra hastanelerini ziyaret ederek Birleşik Krallık sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. 

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Mitchell, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu korkunç depremin ardından, ilk günden itibaren Türkiye ve Suriye’de acil durum müdahalesinin koordinasyonu ve ihtiyacı olanlara destek ve yardım verebilmek için çalışıyoruz. Sahadaki durum kurtarma sürecinden toparlanma sürecine doğru evrilirken Birleşik Krallık sağlık çalışanlarının enkazdan kurtulanların da içinde bulunduğu kişileri tedavi ettikleri sahra hastanesindeki inanılmaz çabalarını ilk elden gözlemledim. Birleşik Krallık halkının, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin yardım kampanyasına 88 milyon sterline ulaşan katkısı, bu trajik olay sonrası Birleşik Krallık’ın kurtarma ve toparlanma sürecine büyük desteğini vurgulamaktadır. Bugün, Birleşik Krallık halkının bu desteğinin, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Britanya’dan gelen yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları nasıl desteklediğini ve Türkiye ile Suriye halkının hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm" dedi. 

Bakanlığın açıklamasından şunlar kaydedildi:

"Birleşik Krallık, Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremler sonrası küresel yardım çalışmalarında önemli bir rol üstlenmeye devam ederken Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, çalışmaları bizzat görmek için 19 Şubat Pazar günü Türkiye’nin güneyini ziyaret etti.

Bakan Mitchell, Türkiye ve Suriye’de acil durum müdahale koordinasyonunu yürüten Türk yetkililer, Suriye kurumları, Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşlarının çalışmalarına destek veren Birleşik Krallık tıbbi destek ve yardım ekiplerinin çalışmalarını izledi.

Türkoğlu’nda, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa kurduğu, içerisinde 7/24 hizmet veren ameliyathanenin bulunduğu sahra hastanesini gezdi ve Türk doktorlar ile yan yana çalışan Birleşik Krallık sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bakan, ayrıca Beyaz Baretliler, Suriyeli kadın kuruluşları, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) üyeleri, Care International, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler temsilcileri ile bir araya geldi ve ilk elden Türkiye ve Suriye’de yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan, kurtarma sürecinden toparlanma sürecine geçilirken bölgede daha fazla ne yapılabileceği hakkında da bilgi aldı.

Birleşik Krallık hükümeti, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin Birleşik Krallık halkının katkılarıyla depremden en fazla etkilenen bölgelere destek için açtığı Türkiye ve Suriye bağış kampanyasına 5 milyon sterlin bağış yaptı.

Bakan Mitchell’ın ziyareti, Türk yetkililer, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’deki yardım kuruluşlarının talepleri ve sahadaki ihtiyaçlara cevaben Birleşik Krallık’ın 15 Şubat’ta açıklanan ek 25 milyon sterlinlik yardım paketini takiben gerçekleşmektedir.

Birleşik Krallık, ayrıca, depremden etkilenenlere yardım etmek için gece gündüz çalışan 77 arama ve kurtarma uzmanı ve 4 arama kurtarma köpeğini Türkiye’ye yolladı. Birleşik Krallık tarafından finanse edilen Beyaz Baretliler önemli arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirdiler ve Birleşik Krallık bunun için Beyaz Baretliler’e ilave 4,3 milyon sterlin destek sağladı. Kurtarma sürecinden toparlanma sürecine geçilirken Birleşik Krallık, Türkiye ve Suriye’de soğuk hava şartlarında mücadele eden deprem mağdurlarına yardım için battaniye ve çadır gibi acil ihtiyaç malzemeleri göndermeye devam etmektedir.

Bu malzemelerin Türk sınırından kuzeybatı Suriye’ye hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlamak için Birleşmiş Milletler ile koordinasyon halinde çalışıyoruz."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

TBMM’DE GERGİN OTURUM: DİPLOMA POLEMİĞİ GÜNDEME OTURDU

MAHKEMEDE ÇARPICI AN: SAVCI “DÜŞSÜN” DEDİ, KARAR ERTELENDİ

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA ARA KARAR: TUTUKLULUKLAR SÜRÜYOR, 7 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AVCILAR’DA METROBÜS KAZASI: İBB SOSYAL TESİSLERİ DURAĞI’NDA 2 ARAÇ ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

PAKİSTAN’DAN TALİBAN’A SERT MESAJ: “AÇIK SAVAŞ BAŞLADI”

EDİS HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI: ÜNLÜLERE YÖNELİK SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME

 OKULLARDA YENİ DÖNEM: BAĞIMLILIK TARAMASI BAŞLIYOR

ÖCALAN’DAN YENİ MESAJ BEKLENİYOR: FESİH ÇAĞRISININ YILDÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

TRT DİZİSİNDE FLAŞ DEĞİŞİM: İSMAİL HACIOĞLU GİTTİ, YERİNE GELEN İSİM ŞAŞIRTTI

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

DEPREMZEDELER AYAĞA KALKTI: TOKİ FİYATLARINA KARŞI 11 İLDEN ORTAK İMZA

HATAY’I HEDEF ALDI! ABD’Lİ MİCHAEL RUBİN’DEN SKANDAL SÖZLER

ERDOĞAN VE TEKİN’DEN LAİKLİK BİLDİRİSİNE SERT HAMLE: 168 İMZACIYA DAVA AÇILDI

YILLAR SÜREN İHALE SORUŞTURMASI BİTTİ: ÇERÇİOĞLU İÇİN BERAAT KARARI

DEVLET OKULUNDAN VELİLERE MESAJ: PERSONEL MAAŞI İÇİN BAĞIŞ TALEBİ

İMAMOĞLU’NDAN İBB SORUŞTURMASINA ŞOK YANIT: “5 YIL DENETLEDİNİZ, SUÇ BULAMADINIZ!”

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, TSK’DE 43 YILLIK YÖNETMELİK TARİHE KARIŞTI

KAMU BANKASINDA REKLAM SKANDALI: MİLYARLAR TEK ADRESE GİTTİ İDDİASI

TBMM’DE GERGİN GÜNDEM: BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE DERVİŞOĞLU’NDAN TEPKİ

10 TONLUK UYUŞTURUCU AĞINA BÜYÜK DARBE: 42 ŞİRKET VE 135 TAŞINMAZA EL KONDU

BALIKESİR’DE F-16 FACİASI: PİLOT ŞEHİT OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ: CHP KURULTAY DAVASI AYRI YÜRÜYECEK

Yükleniyor


MAHKEMEDE ÇARPICI AN: SAVCI “DÜŞSÜN” DEDİ, KARAR ERTELENDİ

AVCILAR’DA METROBÜS KAZASI: İBB SOSYAL TESİSLERİ DURAĞI’NDA 2 ARAÇ ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

PAKİSTAN’DAN TALİBAN’A SERT MESAJ: “AÇIK SAVAŞ BAŞLADI”

EDİS HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI: ÜNLÜLERE YÖNELİK SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME

 OKULLARDA YENİ DÖNEM: BAĞIMLILIK TARAMASI BAŞLIYOR

ÖCALAN’DAN YENİ MESAJ BEKLENİYOR: FESİH ÇAĞRISININ YILDÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA

  • Cumartesi 12.6 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Pazar 12.8 ° / 2 ° Güneşli
  • Pazartesi 13.7 ° / 2.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13