İMAMOĞLU’NUN ERZURUM MİTİNGİNDE TAŞLI PROVOKASYON...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı provokasyon yaşandı.

GÜNDEM 7.05.2023 19:51:00 0
İMAMOĞLU’NUN ERZURUM MİTİNGİNDE TAŞLI PROVOKASYON...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı provokasyon yaşandı. Polisin müdahale etmemesini eleştiren İmamoğlu, “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bunu seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi. Emniyet müdürü. Biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin. Hiç sorun yok” dedi. Atılan taşlar nedeniyle CHP heyetinin içinde bulunduğu otobüsün camları kırıldı. İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, otobüsün camlarının parke taşları ile kırıldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu akşam saat 18.00’de Erzurum’da Havuzbaşı Kent Meydanı’na yapacağı miting öncesinde öğlen saatlerinde alana belediye otobüslerinin park edilmesi ile gerginlik yaşandı. Müzakereler sonrasında AKP’li Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri bu alandan çekildi ve Çorum ve Sivas’ın ardından Ekrem İmamoğlu saat 18.00’da alana otobüsle geldi. İmamoğlu, konuşmak üzere otobüsün üzerine çıktığı anda provokatörler İmamoğlu’nu dinlemeye gelen yurttaşlara ve İmamoğlu’nun aracına taş atmaya başladı. İmamoğlu, konuşmasını tamamlayamadan alandan ayrılmak zorunda kaldı. Emniyet güçlerinin olaya etkin müdahale etmediği gözlendi.

">

Provokatör grubun otobüse taş attığı anlar kameralara yansıdı.  Polis kitleye TOMA’larla su ile müdahale etti.

“BİRAZ GERİYE DOĞRU GEÇİN”

İmamoğlu, yurttaşları sakinleştirmek için “Sizin zarar görmemeniz için, hayır cevap vermeyin sevgili gençler. Provokasyon ve buradaki bir avuç insan. Tehlikeye atıyorlar sizi. Biraz geriye doğru geçin” diyerek kendisini dinleyenleri uyarmaya çalıştı.  

"SEYREDEN POLİSLER"

İmamoğlu, polislere ise “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bunu seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi. Emniyet müdürü. Biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin. Hiç sorun yok” dedi. İmamoğlu’nun korumak için ekibinin şemsiye açtığı görüldü.

“MEHMET SEKMEN, BU NEZAKETSİZLİĞİN KARA LEKESİNİ ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR TAŞIYACAKSIN”

Mitingin yapılacağı alana Erzurum Büyükşehir Belediyesinin araçları park edilmişti. İmamoğlu bu duruma sosyal medya hesabından tepki göstermişti. İmamoğlu, “Erzurumlu hemşerilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18:00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi Erzurum” demişti.

KILIÇDAROĞLU DA UYARMIŞTI

İmamoğlu’na yönelik bu duruma Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından “Erzurum’un AK Partili Belediye Başkanı'nın yaptığını gördünüz. Biz, bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan'ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider” diye tepki göstermişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepkisini şu paylaşımla ortaya koymuştu:

“Şaşırmıyoruz çünkü korkuyorlar, çaresizler ve kendilerini zavallı duruma düşürüyorlar ne yazık ki… En iyi cevabı Erzurumlular verecektir.”

ÖZGEN NAMA ÖNCESİNDE UYARMIŞTI

Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı Özgen Nama da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti:

“An itibari ile Erzurum’da büyük bir provokasyon hazırlıkları olduğunu görüyoruz. Buradan  İçişleri Bakanlığı’nı uyarıyorum. Bir kişinin burnu bile kanasa yeterli önlem almayan Erzurum mülki idare amirleri ve kolluk kuvvetleri sorumludur.

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, araçları alandan çektirdikten sonra şimdi de Hüdapar’lı ve Mhp’li bir grubun saldırısı ve tacizi ile karşı karşıyayız. Emniyet mensupları yeterli önlemi almıyorlar. Sana söz Erzurum 14 Mayıs’ta bu ayıptan hep birlikte kurtulayacağız. Bütün uyarılarımıza rağmen maalesef güvenlik riski devam ediyor. Bu rezaletin sebebi  Mehmet Sekmen sensin ve hep bu ayıpla anılacaksın.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,12% 0,12
  • EURO

    43,55% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4081,86% 3,21
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

BAHÇELİ: EKREM İMAMOĞLU'YLA İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMALI

28 ŞUBAT KOMUTANLARI YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK İDDİASI! İKTİDARDAN AÇIKLAMA GELDİ

İMAMOĞLU’NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI: KOMİSYONDA İMZASI BULUNAN İSİM TÜGVA EĞİTMENİ ÇIKTI!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İKİNCİ DAVA: TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

PROJE OKULLARDA ÖĞRETMEN KIYIMI İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "NORMAL DOĞUM" PANKARTI YANITI…

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE 17 BAŞLIKTA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

ÜNLÜ RAPÇİ SANSAR SALVO BABASINI DARP ETTİ!

CHP'DEN SAMSUN'DA MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI

İBB OPERASYONUNDA TUTUKLANANLAR ÇEVRE İLLERE NAKLEDİLİYOR! ...

ALMANYA, 13 BİN TÜRK' SINIR DIŞI EDECEK!

Yükleniyor


AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47