İMAMOĞLU: ROTAYI GELECEĞE YÖNLENDİRMEK BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR

Dünyadaki mega şehirlerin belediye başkanları ve temsilcilerinin İstanbul’da bir araya geldiği ve ilk kez düzenlenen "Megaşehirler Zirvesi"nin kapanışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul, birçok mega şehir gib

GÜNDEM 8.10.2023 22:00:54 0
İMAMOĞLU: ROTAYI GELECEĞE YÖNLENDİRMEK BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR

Dünyadaki mega şehirlerin belediye başkanları ve temsilcilerinin İstanbul’da bir araya geldiği ve ilk kez düzenlenen "Megaşehirler Zirvesi"nin kapanışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul, birçok mega şehir gibi gelenek ve modernliğin kavşağında yer almaktadır ve rotayı geleceğe yönlendirmek bizim sorumluluğumuzdur" dedi. 

İstanbul, dünyadaki mega şehirlerin belediye başkanları ve temsilcilerinin bir araya geldiği, ilk kez düzenlenen “Megaşehirler Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı. Dünyanın mega şehirlerinin belediye başkanları, başkan yardımcılarını ve üst düzey yetkililerini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Metropolis Başkanı ve Kolombiya’nın Başkenti Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. “Uygun Fiyatlı Megaşehir Hizmetleri için Sürdürülebilir Finans” ana temasıyla düzenlenen zirveye; İstanbul ve Bogota’nın yanı sıra Buenos Aires, Lahore, Sao Paulo, Guangzhou, Ho Chi Min City, Dhaka, Bağdat gibi mega şehirlerin belediye başkanları ve temsilcileri katıldı. Floransa, Ramallah ve Barcelona ise konuk katılımcı olarak zirvede yer aldı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Genel Sekreteri Emilia Saiz, Metropolis Genel Sekreteri Jordi Vaque ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) temsilcisi Marieme Travaly de zirveye katılarak, kendi uzmanlık alanlarında düzenlenen panellere moderatörlük yaptı.

Artİstanbul Feshane’de düzenlenen zirve, “aile fotoğrafı” çekimi ile başladı. Zirvenin açılış konuşmalarını, İmamoğlu ve Lopez, ana konuşmasını ise Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella yaptı. Sabah saatlerinde başlayıp akşam 18.30’a kadar süren zirvede; “Megaşehirlerin Alternatif Gelecekleri”, “Temel Megaşehir Hizmetlerine Hakkaniyetle Ulaşılmasının Sağlaması”, “Megaşehirler İçin Yenilikçi Finansman Modelleri” ve “Megaşehirler Arası İş Birliği” konulu panelleri gerçekleştirildi. 

"ROTAYI GELECEĞE YÖNLENDİRMEK BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR"

Kapanış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Bugün dünyanın dört bir yanından liderler ve vizyonerler arasında anlamlı diyalogların, anlayışlı tartışmaların ve verimli işbirliklerinin olduğu bir gün oldu.

Gün boyunca, yenilikçi finansman, mega şehir hizmetlerimiz için daha kapsayıcı ve erişilebilir sosyal politikalar konularını tartıştık. Tüm katılımcıların şehir inşa etme konusundaki adanmışlık ve bağlılıklarına tanık olmak cesaret verici. Sadece daha büyük değil, aynı zamanda daha akıllı, daha yeşil ve daha şefkatli. Bu zirveyi kapatırken, tartışmalarımızı belirleyen işbirliği ruhunu ve birlik ruhunu ileri taşıyalım. Karşılaştığımız zorluklar zorlu, fakat bizim de öyle birlikte çalıştığımızda kolektif gücümüz var.  İstanbul, birçok mega şehir gibi gelenek ve modernliğin kavşağında yer almaktadır ve rotayı geleceğe yönlendirmek bizim sorumluluğumuzdur.

İstanbul, Doğu ve Batı'nın karmaşık karışımıyla her zaman arasında bir köprü haline gelmiş ve bugün, tüm mega şehirlerin bilinçline yönelik ortak kararlılığa giden bir köprü haline gelmiştir. Bu zirveden elde edilen bilgi ve ilhamı alıp vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak ve sürdürülebilir kent için küresel harekete katkıda bulunacak uygulanabilir stratejilere aktaralım. Değerli katkıları, içgörüleri ve davaya olan bağlılıkları için her bir katılımcıya en derin şükranlarımı sunuyorum. Bu zirve sırasında kurulan bağlantıların gelişmesini dilerim ve burada fikir alışverişinde bulunulmasını dilerim. Bugün dünya çapındaki mega şehirlerin geleceğini şekillendiren somut girişimlere dönüşüyor. Teşekkür ederiz ve daha parlak, daha sürdürülebilir bir kentsel geleceğe doğru birlikte yürüyelim."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

Yükleniyor


A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59