İKAMET DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYAN DEPREMZEDELER, OY KULLANMAK İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin yıktığı kentleri terk etmek zorunda kalan depremzedelerden ikamet değişikliği yapmayanlar, memleketlerine dönüp oy kullanacak.

GÜNDEM 12.05.2023 19:07:00 0
İKAMET DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYAN DEPREMZEDELER, OY KULLANMAK İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin yıktığı kentleri terk etmek zorunda kalıp ikamet değişikliği yapmayan depremzedeler, bölgelerine dönüp oy kullanacak. Malatya’daki depremde oğlunu kaybeden Rahime Yeşilçayır, “21 yıldır çok şey yaşadık. 15 Mayıs hepimiz için inşallah güzel bir gün olur. Ben Malatya’ya bir oy için gideceğim çünkü yönetimin değişmesini istiyorum” dedi. Ankara’ya gelen 19 yaşındaki lise mezunu Alican Balık ise, “Bu seçimde ilk defa oy kullanacağım. Oyumu kullanmak için tekrar Adana’ya gideceğim. Ben bu iktidarın değişeceğinden eminin. Buraya geldim kaç ay oldu hala iş bulamadım. Değiştireceğiz, başka çaremiz yok” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıktığı kentlerde depremin etkileri sürüyor. Yaşamın henüz normal akışına girmediği şehirlerde oy kullanma işlemlerinin nasıl yapılacağına ilişkin endişeler dile getiriliyor.

Memleketini terk edip Ankara’ya gelen depremzedeler o gün yaşadıklarını hatırlayınca gözyaşlarını tutamıyor. Ancak bir daha aynı şeyleri yaşanmamak için “değişmesi gerekiyor” diyerek tekrar deprem bölgesine dönerek oy kullanacaklarını söyleyen depremzedeler, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Malatya’daki depremde oğlunu kaybeden Rahime Yeşilçayır, “Devlet her zaman oy zamanı geliyor bizi görüyor ama depremde bizi görmedi. Depremde benim oğlumun cenazesi çamurlu suyla yıkandı. Hocaya dedim ki, ‘Benim oğlumu çamurlu suyla mı yıkadın.’ ‘Evet’ dedi. ‘Sen çok şanslısın. Çünkü bazı cenazeler yıkanmadı’ dedi. ‘Bazı cenazelerin parçası yoktu’ dedi. Şükür dedik. İnsan ölüsüne şükreder mi? Ama biz ettik. Sonrasında kimse yanımızda yoktu. Kendi çabamızla bazı şeyleri yapmaya çalıştık. Oğlumun, kızımın evi yıkıldı. Ben buraya geldim. Biz dağıldık kimse yerinde değil ama bu şartlarda da yine gidip oyumuzu kullanmak istiyoruz” dedi.

“BİR OY İÇİN GİDECEĞİM ÇÜNKÜ YÖNETİMİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUM”

Yeşilçayır, devletin yanlarında olmadığını belirterek, “Devlet yanımızda yoktu. Biliyorlardı burada olduğumuzu. Oy için arıyorlar soruyorlar ama gelip de başınız sağ olsun ya da geçmiş olsun demediler. Biz bu devlete karşı her şeyi yerine getirdik ama onlar da bazı şeyleri yerine getirmek zorundaydılar. Ama şu anda bu yönetimin değişmesi lazım. 21 yıldır çok şey yaşadık. 15 Mayıs hepimiz için inşallah güzel bir gün olur. Ben Malatya’ya bir oy için gideceğim, çünkü yönetimin değişmesini istiyorum. CHP bizi gönderiyor. Başvuru yaptık onlar cevap verdiler” diye konuştu.

Depremden sonra memleketine ilk defa gidecek olan Rahime Yeşilçayır, aynı travmayı tek başına kaldıramayacağını düşündüğü için 16 yaşındaki torununu da yanına refakatçi olarak yazdırdığını söylüyor. Yeşilçayır, “Bütün kadınlara bunu söylüyorum. Siz siz olun kendi haklarını korumak için bu yönetimin değişmesi lazım. Bir evladı bir anne yetiştiriyorsa bence bir yönetimi de kadınlar değiştirebilir” diyor.

“BURAYA GELDİM KAÇ AY OLDU HALA İŞ BULAMADIM”

Adana’daki depremden etkilenerek ailesiyle birlikte Ankara’ya gelen 19 yaşındaki lise mezunu Alican Balık da geleceğini düşündüğü için memleketine oy kullanmak için gideceğini söyledi. Alican Balık şunları söyledi:

“Bu seçimde ilk defa oy kullanacağım. Oyumu kullanmak için tekrar Adana’ya gideceğim. Bu benim daha ilk oyum. Ben bu iktidarın değişeceğinden eminin. Biz gençler olarak işsizliği düşünmeye başladık. Buraya geldim kaç ay oldu hala iş bulamadım. İş veriyorlar ama verdikleri iş de hamallıktan başka bir şey değil, verdikleri para da o işle eşdeğer değil.”

“MECBUR BU KADERİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Yurt dışındaki akrabalarının yaşam standartlarının iyi olduğuna dikkat çeken Balık, “Hepsinin durumu gayet iyi. Evleri, arabaları var. Neden biz de onlar gibi olmayalım. Biz neden öyle rahat bir yaşam yaşamayalım? Değiştireceğiz başka çaremiz yok. Mecbur bu kaderi biz değiştireceğiz” dedi.

Zeynep Balık ise Malatya’daki depremde ailesinden birçok kişiyi kaybettiğini belirterek şunları söyledi:

 “Yakınlarımdan ağabeyim, iki yeğenimi, yengemi, dayımın çocukları ailecek gitti. Çok can kaybettik. İyi kötü bir geçimimiz vardı. Üç gün boyunca Allah’ta şahittir gerçekten bir yardım göremedik. Gecenin yazında, itin dışarıda duracağı bir durum değil. O insanlar dışarıda hep titreye titreye kalıyordu. Evde şu anda 5 kişi kalıyoruz. Bu seçimlerde oy kullanmaya gideceğiz. Oylarımız Malatya’da, CHP de sağ olsun araba temin ettiler. Gerçekten bir şeylerin değişmesini istiyoruz. Biz bayanların hakkı yok. Biz bayanlar hep ezildik hep eziliyoruz. Bir şeyler değişsin, gerçekten yeter.”

">

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12