İBB, İSTANBUL'UN 100. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ ÜSKÜDAR’DA KUTLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin kurtuluşunun 100’ncü yılını, Üsküdar Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle kutladı.

GÜNDEM 6.10.2023 23:26:00 0
İBB, İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin kurtuluşunun 100’ncü yılını, Üsküdar Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle kutladı. İstanbullularla kutlamada bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'u yönetirken, kendi tercih ve düşüncelerimizi hiç kimseye dayatmıyoruz, aksine herkesin düşüncesine, yaşam biçimine saygı gösteriyoruz. Çünkü, hiçbir yöneticinin vatandaşa kendi tercihini dayatma hakkı yoktur. Biz, milletimizin her bireyini olduğu gibi kabul ediyor ve olduğu gibi seviyoruz. İşte bunu bize öğreten ve bunu bize veren, Cumhuriyet’tir” dedi.

İBB, 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinin ardından, başkomutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı, Şükrü Naili Paşa komutasındaki Türk ordusu tarafından 6 Ekim 1923’te geri alınan İstanbul’un kurtuluşunu Üsküdar Meydanı’ndaki etkinliklerle kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte İstanbulluların kurtuluş coşkusuna ortak oldu. İmamoğlu, Üsküdar sahilini dolduran binlerce İstanbulluya şunları söyledi: 

“İSTANBUL, HİÇ UMUDUNU KAYBETMEDİ: Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılında, İstanbul'da yaşayan sizler, bizler, her zaman bugünleri diyeceğiz ki, ‘Evet, 100’ncü yılda, İstanbul'un Kurtuluşu’nda Üsküdar'daydım. 100’ncü yılda 29 Ekim'i kutlarken İstanbul'daydım. Çok coşkuluyduk ve hep birlikte söz verip yola çıktık’ diyeceksiniz. İstanbul işgal edilmiş ama diz çökmemiş, başı öne eğilmemiş bir şehirdir. Kıyılarında, tam da buradan baktığınız İstanbul Boğazı'nın ve Marmara'nın kıyılarında işgal donanmasına, sokaklarında ise işgalci askerlere her yerde rastlanırmış. Buna rağmen İstanbul, hiç umudunu kaybetmedi. En kara günlerde bile, özgürlük ve bağımsızlık fikrinin, milli mücadele ateşinin ışığı, İstanbul'dan hiç ama hiç sönmedi. Kurtuluş Savaşı, İstanbul'dan Anadolu'ya yayılan bir güç ve enerjiyle başladı. Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a doğru yola çıkarken, özgür ve mutlu İstanbul ile yeniden buluşacağını biliyordu. Çünkü o, kendine, bu toprakların insanlarına güveniyordu. Gelecek güzel günlere yürekten inanıyordu. Kurtuluş Savaşı, bu inanç ve güvenle kazanıldı. Cumhuriyet, bu inanç ve güvenle kuruldu.

HEPİMİZ CUMHURİYET SAYESİNDE BİR VE EŞİT OLDUK: Cumhuriyet ile birlikte, hepimiz, sizler, bu memleketin, vatanın her köşesinden gelen sizler, aileleriniz, bu coğrafyanın farklı yerlerinden gelip İstanbul'da yaşayan sizler, hep birlikte, hepimiz Cumhuriyet sayesinde bir ve eşit olduk. Hep birlikte milli iradeye, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir sistem inşa ettik. Cumhuriyet’le birlikte, güçlü ve milli bir ekonomiye sahip olduk. Kimsesizlerin kimsesi olmayı kendine görev bilen bir sosyal devlet kurma yoluna girdik. Cumhuriyet’le birlikte kadınlar, hak ettiği konuma ulaştı. Cumhuriyet’le birlikte, hayatın her alanında büyük bir sıçrama yaşadık. Daha da önemlisi Cumhuriyet, bize daha yüksek hedeflere ulaşmak için, izlemeniz gereken o güçlü yolu öğretti. Geleceğimizi şekillendirme hakkına ve gücüne sahip olduğumuzu öğretti.

BUNU BİZE ÖĞRETEN CUMHURİYET’TİR: Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’in kurucuları, bu yolculuğu başarmak için her şeye, bizlerin, bu milletin sahip olduğumuzu kanıtladılar. Onlara duyduğumuz minneti ifade etmenin en doğru biçimi nedir biliyor musunuz? Onlarla, yani Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, o günün ruhuyla, aynı yolda, aynı cesur adımlarla, ileriye doğru hep birlikte yürümektir. İstanbul’u bu anlayışla ve bu duyguyla, göreve geldiğimiz an itibariyle, bu şekilde yönetiyoruz. Bu kadim şehri, bu şehri aziz bir emanet olarak görüyoruz. Kökeni, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, bu şehirde yaşayan bütün İstanbullulara sevgi ve saygı duyuyoruz. İstanbul'u yönetirken, kendi tercih ve düşüncelerimizi hiç kimseye dayatmıyoruz, aksine herkesin düşüncesine, yaşam biçimine saygı gösteriyoruz. Çünkü, hiçbir yöneticinin vatandaşa kendi tercihini dayatma hakkı yoktur. Biz, milletimizin her bireyini olduğu gibi kabul ediyor ve olduğu gibi seviyoruz. İşte bunu bize öğreten ve bunu bize veren, Cumhuriyet’tir.

ÇAĞDAŞ, GÜÇLÜ BİR CUMHURİYET’İN EŞİT VE ONURLU YURTTAŞLARISINIZ: Sizler; çağdaş, güçlü bir Cumhuriyet’in, unutmayınız, eşit ve onurlu yurttaşlarısınız, her biriniz. Sizin üzerinizde hiçbir güç, hiçbir makam olamaz. İstanbul'un Kurtuluşu’nun bugününde, işte bunu sizlerle paylaşmak isterim. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun yüzüncü yılında, sizleri gücünüzü fark etmeye, bu şehrin, bu ülkenin her biriniz eşit hissedarı olduğunuzu, bu şehrin, bu ülkenin sahiplerinin 86 milyon vatandaşımızın olduğunu sizlere hatırlatıyorum. Sizi, bunu bilerek hareket etmeye, hep birlikte umuda, sahip çıkmaya davet ediyorum. İstanbul'umuzun, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetinin, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının o güçlü istiklal mücadelesiyle elde edilen kurtuluşunun yıl dönümü kutlu. Daima özgür, daima mutlu ol İstanbul. Binler yaşa İstanbul. Binler yaşa Cumhuriyet. Yüzüncü yılı kutlu olsun.”

COŞKU GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

İstanbullular, ücretsiz konser ve gösterilerin düzenlendiği kutlama alanına 18.00’den itibaren giriş yaptı. Rap müziğinin ünlü ismi Eypio, en sevilen şarkılarını İstanbullularla birlikte söyledi. Yılların eskitemediği şarkılarıyla sahne alan Sibel Can, İstanbulluları Üsküdar Meydanı’nda gurur gününe ortak etti. Kutlamalar için özel hazırlanan dans ve mapping gösterileri, etkinlik alanında ve İstanbul Boğazı semalarında görsel şölen yaşattı. 


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12