İBB MECLİSİ, BELEDİYENİN 2024 YILI BÜTÇESİNİ KABUL ETTİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), 213 milyar 500 milyon lira olan 2024 yılı bütçesi, İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), 213 milyar 500 milyon lira olan 2024 yılı bütçesi, İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçe görüşmelerine İmamoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu arasında geçen polemik damga vurdu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, seçimlerde mevcut belediye başkanını tatile göndereceklerini söyledi. İmamoğlu ise bu sözlere, "Konuşmasında incitici şeyler olsa da havaya sıkılan boş tarifler olduğu için muhatap almayacağım, tenezzül edip cevap vermeyeceğim. Birkaç ay sonra herhalde kendisi emekli olacak. Yolu açık olsun, öyle görünüyor" dedi.
İBB Meclisi kasım ayı 6’ncı bileşimi Fatih Saraçhane’de bulunan başkanlık binasındaki meclis salonunda gerçekleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB Meclisi'ne bütçeyi sunmasının ardından bütçe görüşmeleri devam etti. İmamoğlu'nun yönettiği oturumun geri kalan kısmında siyasi grupları adına bütçeye ilişkin konuşmalar yapıldı.
GÖKSU: MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZI TATİLE GÖNDERECEĞİZ
Konuşmasında İBB yönetimini sert sözlerle eleştiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Önümüzde bir yerel seçim var. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizi emanet edeceğimiz seçimler var. 31 Mart 2024’de inşallah bu koltukta AK Partili bir belediye başkanı oturacak. Mevcut belediye başkanımıza da çok büyük bir iyilik yaparak tatile göndereceğimizi söylüyorum” dedi.
İMAMOĞLU: BİRKAÇ AY SONRA KENDİSİ EMEKLİ OLACAK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Göksu'nun sözlerine karşı “Konuşmasında incitici şeyler olsa da havaya sıkılan boş tarifler olduğu için muhatap almayacağım, tenezzül edip cevap vermeyeceğim. Kurumun başında adam yok gibi bir çok şey var ama dediğim gibi, kötü söz sahibine aittir. Çok anlamlı sözler de değil. Birkaç ay sonra herhalde kendisi emekli olacak. Yolu açık olsun, öyle görünüyor. Umutsuzluk görüyorum kendi yüzünde. Yine de güzel anılarla kendileri ile vedalaşmış olduk. Yolu açık olsun, başarılar dileriz”
2024 BÜTÇESİ 213 MİLYAR 500 MİLYON TL
İBB Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekillerinin bütçeye yönelik değerlendirmelerinin ardından yapılan oylamada İBB’nin 213 milyar 500 milyon lira olan 2024 yılı mali bütçesi 34 ret oyuna karşın 221 oyla kabul edildi.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,19% 0,07
-
GRAM ALTIN
6414,31% -0,04
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli




