HAYVANCILIK YAPAN ŞAHİN, ÜRETİCİ BİRLİĞİ BAŞKANI MEHMET AKDOĞAN TARAFINDAN YUMRUKLANDIĞINI İDDİA ETTİ: “ÖĞRETTİĞİ ŞEKİLDE KONUŞMAYACAĞIMIZI ANLAYINCA RAHATSIZ OLDU”

Hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Mersin ziyaretinde, üreticilerin sorunlarını anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını iddia etti.

GÜNDEM 13.08.2022 23:16:00 0
HAYVANCILIK YAPAN ŞAHİN, ÜRETİCİ BİRLİĞİ BAŞKANI MEHMET AKDOĞAN TARAFINDAN YUMRUKLANDIĞINI İDDİA ETTİ: “ÖĞRETTİĞİ ŞEKİLDE KONUŞMAYACAĞIMIZI ANLAYINCA RAHATSIZ OLDU”

Hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Mersin ziyaretinde, üreticilerin sorunlarını anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını iddia etti. Şahin, “Herkes istediği gibi konuşacak’ dedi, ben de dedim ki ‘Sayın Başkanım biz de notlarımızı aldık, sıkıntıları biz de dile getirmeye çalışacağız. Mümkün mertebe Bakan ile ben de görüşmek istiyorum’ dedim. Biz öyle deyince bir anda Birlik Başkanı bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mersin programı kapsamında üreticiler ile bir araya gelmişti. Mersin’in Mut ilçesinde yaşayan ve hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Kirişci’ye yaşadıkları sorunları anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklu saldırıya uğradığını ileri sürdü. Şahin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“BİRLİK BAŞKANI BİZE YUMRUK SALLADI”

“Buradan bütün Mersin’e, buradaki üreticilerimize selam olsun. Dün Sayın Tarım Bakanımız karşılamaya gittik ve tatsız bir olay ile karşılaştık; Birlik Başkanı’nın saldırısına uğradık. Şimdi Birlik Başkanı yanımıza gelerek bir el uzattı, biz de dostça uzanan ele dostça el uzattık. Kendisi bize ‘burada beş kişi ayarladık, bakanı çadırlarda gezdireceğiz’ dedi. ‘Herkes istediği gibi konuşacak’ dedi, ben de dedim ki ‘Sayın Başkanım biz de notlarımızı aldık, sıkıntıları biz de dile getirmeye çalışacağız. Mümkün mertebe Bakan ile ben de görüşmek istiyorum’ dedim. Biz öyle deyince bir anda Birlik Başkanı bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu. Şimdi Birlik Başkanı’nın amacı şuymuş: orada devlet tarafından verilen konteynırların 7 tanesini mera başkanına, kendi ahırına, buradaki Mut’taki birlik başkan yardımcısına ahırına devletin verdiği konteynırları, devletin verdiği imkanlarla orada belirli kişilere imkân sağlanmış. Şimdi orayı gezdirip ‘Sayın Bakanım üreticilere işte bunu veriyoruz’… O beş kişiye öğrettikleri ile konuşturuyor. Kendi çadırının orasında, merasının içerisinde de ıslah ettiği merası var. Devletin imkanları ile kendi birliğinin planları ile ıslah ettiği mera var. O merada da devletin verdiği konteynırı getirip bir de çadır kurdurmuş. Bakana da bir kuzu pirzola yedirip, Bakanı da allayıp pullayıp gönderecekmiş.

“BU YUMRUK AK PARTİ TEŞKİLATINA, DEVLETE ATILDI, BÜTÜN TÜRKİYE’DEKİ YÖRÜKLERE ATILDI”

Bizim de onların plan dışı dertlerimizi dile getireceğimizi anlayınca yumruk attı. Arkadaşlar diyor ‘senin elin yok muydu, sen niye ona vurmadın’. Arkadaşlar biz oraya kavga çıkarmaya veya olay çıkarmaya gitmedik. Bakana bizzat üreticilerin derdini anlatmaya gittik. Başkan bundan rahatsız oldu, buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Sayın Tarım Bakanı’na sesleniyorum: Birlik Başkanı tarafından atılan bu yumruk AK Parti teşkilatına, devlete atıldı, bütün Türkiye’deki yörüklere atıldı, üreticilere atıldı. Çünkü, ‘AK Parti teşkilatı arkamda, Bakan arkamda, Cumhurbaşkanı arkamda’ diye adamlara ahkam kesiyor. Yani, Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına da aday çıkıyor, muhalefet partileri var. Sayın Cumhurbaşkanımız kalkıp da bu muhalefet partilerinin liderlerine, karşısına çıkan adaylara saldırı mı yapıyor? Buradan devlet yetkililerimizin gereğini yapmasını arz ediyorum. Tarım Bakanımızın gereğinin yapmasını arz ediyorum.

“SAYIN TARIM BAKANI BİRLİK BAŞKANI’NIN ÇADIRINDAN BAŞKA BİR YERE GİTMEDİ. BİZİ GÖRMEDİ”

Biz Mersinli yörüklerin Türkiye’deki üreticilerin sıkıntıları için bakanımla görüşmek istemiştik ama maalesef saldırıya uğradık. Sayın Tarım Bakanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan özel randevu talebi ediyorum.

Buradan bütün yörüklere sesleniyorum: şunu görmüş olduk, birlik başkanları bizi temsil etmiyor arkadaşlar. Adamlar, birilerinin sesinin çıkacağında rahatsız oluyor. Buradan bütün milletvekillerine sesleniyorum: Siz, sahaya inin diyorsunuz, sahaya inmiyorsunuz; sahada milletin derdini dinlemiyorsunuz. Tarım Bakanı’nı Mersin’e kadar gönderdi sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Tarım Bakanı Birlik Başkanı’nın çadırından başka bir yere gitmedi. Bizi görmedi. Maalesef bütün düzenekler bunun içinde… Birlik başkanları organizasyon yapıyor, birlik başkanı konteynır verdi, yedi kişiyi gezdirdi.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

Yükleniyor


A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59