HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN REYHANLI’YA YENİ YEŞİL ALAN

Hatay Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir kent oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Reyhanlı Cemil Meriç Parkı, Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

YEREL 27.06.2022 14:25:00 0
HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN REYHANLI’YA YENİ YEŞİL ALAN

Hatay Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir kent oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Reyhanlı Cemil Meriç Parkı, Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Parkın açılışına Lütfü Savaş ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Serkan Sulu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Göçmez, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Saçar, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ahmet Hilmi İri, HBB yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, Reyhanlı’nın girişindeki iki hastanenin tam ortasında kalan kullanılmaz haldeki alanı yaptığı dokunuşlarla modern bir görünüme kavuşturdu.

SAVAŞ: "REYHANLI’YA NEFES ALINABİLECEK BİR ALAN KAZANDIRDIK"

Reyhanlı’ya nefes alınabilecek bir alan kazandırdıklarını söyleyen Lütfü Savaş, “İlçeye hizmetlerimiz sadece bu parkla sınırlı kalmadı. Yaptığımız artıma tesisi artan nüfusa yeterli gelmemeye başladı. Bu yüzden yeni bir arıtma tesisi yapmak zorundayız. İçme suyu şebekesinde yeni çalışmalar yapacağız. Sanayi sitemizin arıtmasını, altyapısını ve yollarını yapıyoruz. Esnafımıza ve iş insanımıza hayırlı olsun” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN DURMADAN, YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK”

Pandemiye rağmen hizmetlerini aksatmadıklarını kaydeden Savaş, “Her şeye rağmen durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettik. Parkımız tüm ilçeye hayırlı olsun. Umarım bu parkta oynayan, büyüyen evlatlarımız Cemil Meriç gibi fikir insanı ve filozof olur. Ve buradan nice Cemil Meriç’ler yetişir” diye konuştu.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram da parkın teknik bilgilerini paylaştı.

Cemil Meriç Parkı’nın son bir buçuk yıl içinde şehre kazandırılan 465 bin metrekarelik yeşil alanın bir parçası olduğunu söyleyen Bayram, “Parkımız, biyolojik göletten yürüyüş yollarına, çocuk oyun gruplarından futbol sahasına, büfelerden fitness aletlerine kadar çok sayıda yapıdan oluşmaktadır. Parkımız, Reyhanlı’daki yeşil alan açığını önemli ölçüde kapatmıştır” dedi.

HBB’DEN HATAY’A SON BİR BUÇUK YILDA 750 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN

Bayram, HBB’nin kent genelindeki bir buçuk milyon metrekarelik yeşil alan miktarına son bir buçuk yılda EXPO alanları ile birlikte 750 bin metrekare eklediğini de sözlerine ekledi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, son bir yılda Hatay’da güzel şeylerin olduğunu belirterek, gastronomi alanında yapılanların, EXPO 2021 ve Hatay Deniz Otobüsü projelerinin Hatay’ın gelişimi için yapılan önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de HBB’nin ilçeye ve kente yaptığı hizmetlerden örnekler verdi. HBB’nin 185 kilometrelik içme suyu şebekesini yenilediğini söyleyen Tokdemir, altyapısı biten tüm bölgelerde beton asfalt çalışmasının yürütüldüğünü belirtti.

BAŞKAN SAVAŞ, ÇOCUKLARLA TOP OYNADI

Açılışın ardından Savaş ve beraberindekiler, parkı gezdi.

Parkta dinlenen vatandaşlarla sohbet eden ve bol bol hatıra fotoğrafı çekilen Savaş, çocukları unutmadı. Başkan Savaş, çocukların ricasını kırmayarak futbol sahasında birlikte top oynadı.

 

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8