Tarih: 09.06.2020 23:57

ÖZGÜR ÖZEL'E MECLİS'TE YUMRUKLU SALDIRI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda saldırıya uğradı. Çıkan kavgada 3 milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Özel, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un kendisine arkadan yumruk atmaya çalışmasıyla olayın çıktığını belirterek, 'Bizim milletvekilimiz de onun yüzüne karşı ona mani olacak gerekli hamleyi yaptı. Olcay Beyin ciddi yaralanması var' dedi.

CHP Milletvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurul salonunda saldırıya uğradı. Genel Kurula verilen arada, grup başkan vekilleri istişare yaparken, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Özgür Özel'e arkadan gelip vurmasıyla başlayan kavgaya diğer vekiller de katıldı. Kavga sırasında yaralanan 3 milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Meclis’te Sayıştay üyelerinin seçimi sırasında CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptılar. Oy kabinine giren her CHP milletvekili yaklaşım 5 dakika kadar bekledi. 

CHP'lilerin bu pasif direnişine AKP milletvekilleri itiraz ederken oturmu yöneten TBMM Başkanvekili milletvekillerini uyardı.MHP' vekiller, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'uzun süre bekletildiği' gerekçesiyle CHP'ye karşı yoğun tepki gösterdiği görüldü. Daha sonra AKP'den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim geldi. AKP'nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşması ise MHP'liler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Genel kurula verilen arada, grup başkan vekilleri istişare yaparken, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Özgür Özel'e arkadan gelip vurduğu, bunun üzerine diğer milletvekillerinin müdahale ettiği öğrenildi. 

Özel, Halk TV canlı yayınında olayı şöyle anlattı:

“Önemli bir şey yok. Bugün geçen hafta yaptıklarının bedelini ödedi,  AKP’li v MHP’liler. Sayıştay seçimi sırasında 4 saat protesto yaptık. Genel Kurul’a ara verildiğinde Olcay Kılavuz arkadan gelerek yüzüme doğru yumruk atmaya çalıştı. Bizim milletvekilimiz de onun yüzüne karşı ona mani olacak gerekli hamleyi yaptı. Olcay Beyin ciddi yaralanması var. Kalleşçe yapılan saldırıyı arkadaşlarımız püskürttü. Böyle olmasını istemezdik ama bizim arkadaşlarımız hak edilen cevabı verdiler. Saldırıyı gerçekleştiren kişi bizim arkadaşlarımızın verdiği cevapla kötü duruma düştü.

'Pasif bir protesto eylemi. Ancak buna tahammül edemeyenler, arkadan kalleşçe saldırı oldu. O saldırıyı gerçekleştiren kişi, bizim arkadaşımız tarafından verilen cevapta kötü duruma düşmüş. İstenmeyen görüntüler çıktı ortaya.' 

Kavga üzerine, bekçi yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verildi.Verilen aradan sonra TBMM Gene Kurulu kapatılırken milletvekilleri arasında yeniden tartışma çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan olaydan sonra sosyal medya hesabından, 'T.B.M.M’nde konuşma hakkını kısıtlamaya direnen ve özgürlüğü savunan grup başkan vekilimiz Özgür Özel’e arkadan saldıran vandallığa karşı asla taviz vermeyeceğiz. Meclis sorunlarımızı konuşacak. Çözüm arayacak. Çalışacak. Asla yılmayacağız' dedi.

ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Özgür Özel saldırı anını şu şekilde anlattı:
Arkadan kalleşce bir saldırı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Bende herhangi bir darp izi yok. Arkadaşlarımız gereken cevabı verdi. İstenmeyen görüntüler çıktı ortaya. Aldığımız bilgiye göre Olcay Kılavuz'un ciddi bir yaralanması var. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsın oldu bende. Çirkin, kalleşce yapılan saldırıyı arkadaşlarımız püskürtü. Sözle yenemeyince kaba kuvvete başvurdular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —