ÖZGÜR ÖZEL'E MECLİS'TE YUMRUKLU SALDIRI

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı.

GÜNDEM 9.06.2020 23:57:14 0
ÖZGÜR ÖZEL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda saldırıya uğradı. Çıkan kavgada 3 milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Özel, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un kendisine arkadan yumruk atmaya çalışmasıyla olayın çıktığını belirterek, 'Bizim milletvekilimiz de onun yüzüne karşı ona mani olacak gerekli hamleyi yaptı. Olcay Beyin ciddi yaralanması var' dedi.

CHP Milletvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurul salonunda saldırıya uğradı. Genel Kurula verilen arada, grup başkan vekilleri istişare yaparken, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Özgür Özel'e arkadan gelip vurmasıyla başlayan kavgaya diğer vekiller de katıldı. Kavga sırasında yaralanan 3 milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Meclis’te Sayıştay üyelerinin seçimi sırasında CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptılar. Oy kabinine giren her CHP milletvekili yaklaşım 5 dakika kadar bekledi. 

CHP'lilerin bu pasif direnişine AKP milletvekilleri itiraz ederken oturmu yöneten TBMM Başkanvekili milletvekillerini uyardı.MHP' vekiller, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'uzun süre bekletildiği' gerekçesiyle CHP'ye karşı yoğun tepki gösterdiği görüldü. Daha sonra AKP'den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim geldi. AKP'nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşması ise MHP'liler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Genel kurula verilen arada, grup başkan vekilleri istişare yaparken, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Özgür Özel'e arkadan gelip vurduğu, bunun üzerine diğer milletvekillerinin müdahale ettiği öğrenildi. 

Özel, Halk TV canlı yayınında olayı şöyle anlattı:

“Önemli bir şey yok. Bugün geçen hafta yaptıklarının bedelini ödedi,  AKP’li v MHP’liler. Sayıştay seçimi sırasında 4 saat protesto yaptık. Genel Kurul’a ara verildiğinde Olcay Kılavuz arkadan gelerek yüzüme doğru yumruk atmaya çalıştı. Bizim milletvekilimiz de onun yüzüne karşı ona mani olacak gerekli hamleyi yaptı. Olcay Beyin ciddi yaralanması var. Kalleşçe yapılan saldırıyı arkadaşlarımız püskürttü. Böyle olmasını istemezdik ama bizim arkadaşlarımız hak edilen cevabı verdiler. Saldırıyı gerçekleştiren kişi bizim arkadaşlarımızın verdiği cevapla kötü duruma düştü.

'Pasif bir protesto eylemi. Ancak buna tahammül edemeyenler, arkadan kalleşçe saldırı oldu. O saldırıyı gerçekleştiren kişi, bizim arkadaşımız tarafından verilen cevapta kötü duruma düşmüş. İstenmeyen görüntüler çıktı ortaya.' 

Kavga üzerine, bekçi yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verildi.Verilen aradan sonra TBMM Gene Kurulu kapatılırken milletvekilleri arasında yeniden tartışma çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan olaydan sonra sosyal medya hesabından, 'T.B.M.M’nde konuşma hakkını kısıtlamaya direnen ve özgürlüğü savunan grup başkan vekilimiz Özgür Özel’e arkadan saldıran vandallığa karşı asla taviz vermeyeceğiz. Meclis sorunlarımızı konuşacak. Çözüm arayacak. Çalışacak. Asla yılmayacağız' dedi.

ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Özgür Özel saldırı anını şu şekilde anlattı:
Arkadan kalleşce bir saldırı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Bende herhangi bir darp izi yok. Arkadaşlarımız gereken cevabı verdi. İstenmeyen görüntüler çıktı ortaya. Aldığımız bilgiye göre Olcay Kılavuz'un ciddi bir yaralanması var. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsın oldu bende. Çirkin, kalleşce yapılan saldırıyı arkadaşlarımız püskürtü. Sözle yenemeyince kaba kuvvete başvurdular.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

ÖZGÜR ÖZEL AMASYA’DAN SESLENDİ: EGEMENLİĞİ MİLLETTEN ALMAK İSTİYORLAR

AKP’Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM…

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TUTUKLANDI

CHP OPERASYONLARINA ÖZEL’DEN SERT TEPKİ; SANDIĞI KALDIRMANIN PROVASI

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU VE CHP YORUMU: "BAĞIMSIZ YARGININ KARARLARINI BEKLESİNLER"

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

ZEYDAN KARALAR’DAN GÖZALTI SONRASI İLK SÖZLER: “ETKİLİ SİYASETÇİLERİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP'Lİ BELEDİYELERE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON: ARALARINDA 3 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

Yükleniyor


AKP’Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM…

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TUTUKLANDI

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU VE CHP YORUMU: "BAĞIMSIZ YARGININ KARARLARINI BEKLESİNLER"

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2