GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ'NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Tahir Elçi davasına ilişkin "Katili avukatlar biliyorlar, istihbarat şube tanıyor, iktidar biliyor, dönemin başbakanı olan ve ‘Biz iktidardan düşersek beyaz toroslar dönemi başlayacak’ diyen Davutoğlu

GÜNDEM 29.04.2024 16:43:46 0
GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT:

(ANKARA) - DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Tahir Elçi davasına ilişkin "Katili avukatlar biliyorlar, istihbarat şube tanıyor, iktidar biliyor, dönemin başbakanı olan ve ‘Biz iktidardan düşersek beyaz toroslar dönemi başlayacak’ diyen Davutoğlu çok iyi biliyor. Bu karanlığın üzerini hep beraber bütün bu bilenler kapatmaya çalışıyor. Ama biz de biliyoruz, katili biliyoruz ve tanıyoruz. Bu dosyanın böyle kapanmaması, Tahir Elçi'nin katillerinin adalet önünde gereken hesabı vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kılıç Koçyiğit, özetle şöyle konuştu:

"Gerçekten yeni bir müfredat programı yazılacaksa eğitimdeki yapısal sorunların öncelikle giderilmesi gerektiğini ifade edelim. Bu sorunları konuşmak, tartışmak ve bu sorunlara çözüm önerileri geliştirmek için de bütün çevrelerin akademisyenlerin, üniversitelerin, sivil toplumun, siyasi partilerin, velilerin ve öğrencilerin katılımıyla yeni bir süreç başlatılması ve bunların beraber konuşulması gerektiğini ifade edelim. Yoksa sadece Türkçeye, Müslümanlığa ve Müslümanlığın da bir mezhebine indirgenmiş bir sistem aklı ve eğitim müfredatının bu ülkede yaşayan bütün halkları, bütün inançları ve bütün toplumsal kesimleri dışladığını ve bu anlamıyla da ayrımcı ve ötekileştirici bir müfredat süreci olduğunu söylememiz gerekiyor. Oysa ki 31 Mart seçimleri sadece bu ülkede yaşayan işçilerin, emekçilerin değil aynı zamanda eğitim sistemine yönelik de ciddi bir itiraz olarak da okunması gerekiyor.

"EŞİTLİKÇİ, ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR EĞİTİM MODELİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI HARCAYACAĞIZ"

Bizler açısından önemli olan şudur: Biz AKP'nin yeni paradigma inşasının önünde duracağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve gerçekten demokratik cumhuriyetin inşası ve üçüncü yol perspektifiyle yeni bir eğitim sürecinin, yeni bir eğitim modelinin oluşturulmasını, eşitlikçi, özgürlükçü ve toplumsal katılımın olduğu bir eğitim modelinin olması için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız.

Diyarbakır'ın orta yerinde onlarca kameranın önünde vuruldu Tahir Elçi. Ama kimin vurduğunu tespit edemiyoruz diyen bir yargı var. Kimin vurduğunu tespit edemiyoruz diyen bir kriminal raporlar gerçeği var ama bu raporları da yalanlayan başka raporlar var.

"YARGI KATİLİ BİLİYOR, TANIYOR VE KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

Katilin kim olduğunu bildikleri için onu korumaya çalıştıklarını düşünsek abartılı mı olur? Hayır. Tam da bunu yapıyor yargının kendisi. Katili biliyor, katili tanıyor ve katili korumaya çalışıyor.

Katili avukatlar biliyorlar, istihbarat şube tanıyor, iktidar biliyor, dönemin başbakanı olan ve ‘Biz iktidardan düşersek beyaz toroslar dönemi başlayacak’ diyen Davutoğlu çok iyi biliyor. Bu karanlığın üzerini hep beraber bütün bu bilenler kapatmaya çalışıyor. Ama biz de biliyoruz, katili biliyoruz ve tanıyoruz. Bu dosyanın böyle kapanmaması, Tahir Elçi'nin katillerinin adalet önünde gereken hesabı vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

"KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYE ODAKLI, ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA YAPILMASI ACİL BİR İHTİYAÇ"

Biz de toplumun bütün kesimlerini kapsayan ve gerçekten eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasanın yapılması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Kürt sorununu çözmeye odaklı, eşit yurttaşlık tanımının yapıldığı, güçlendirilmiş yerel yönetimi savunan çoğulcu ve özgürlükçü bir anayasa yapılması artık çok acil bir ihtiyaç.

Bu ülke demokratik bir anayasa yapmak istiyorsa, AİHM kararlarını hızlıca uygulamalıdır ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmaktan yargı bağımsızlığının sağlanmasına kadar bir dizi işi ivedilikle yapmalıdır. Daha da önemlisi bugün halihazırda devam eden Kobani kumpas davası, HDP kapatma davası gibi bu ülkenin utanç karnesine yerleşen, demokrasi tarihinin birer utanç vesikası olan davalarda hızlı bir şekilde tutum almalıdır ve bu konudaki haksız hukuksuz uygulamalardan vazgeçmelidir.

Biz hiçbir şekilde AKP’ye can suyu olabilecek bir yeni anayasa yapma tartışmasının bir parçası olmadık, bundan sonra da olmayacağız.

"BİZ KADINLAR 1 MAYIS'TA MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

Aile Bakanlığı 8 Mart etkinlikleri için Mor Protokol Organizasyon şirketine neredeyse 10 milyon lira para ödemiş. Bu şirketin son yedi ayda aldığı yedi ayrı ihale ile birlikte düşündüğümüzde, yaklaşık 17 milyonu aşan bir hale aldığını görüyoruz. Bu ne cüret, bu ne vurdumduymazlık? Üstelik bu ihalelerin olağanüstü ve acil durumlarda yapılması gereken yöntemle yapıldığını, toplumdan kaçırıldığını görüyoruz. Bu paralar kimin parası? Halkın parası, kadınların parası ama bütün bu parayı kadınlar için harcamak yerine sadece siyasilerin katıldığı etkinliklere harcamayı kendileri açısından uygun görmüşler.

Biz kadınlar 1 Mayıs’ta emeğimiz ve haklarımız için, iş yerinde taciz ve mobbinge uğramamak için, işten çıkarılan ilk kişi olmamak için, eşit işe eş değer ücret almak için, emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz için alanlarda, meydanlarda olacağız. Bu erkek devlet şiddetine karşı, patron-koca-babanın el ele verip bizleri ve emeğimizi sömürmesine karşı isyanımızı, itirazımızı 1 Mayıs meydanlarında ifade edeceğiz. 

"1 MAYIS'TA OMUZ OMUZA TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜYECEĞİZ"

Taksim Meydanı sadece bir meydan değildir, aynı zamanda emek ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Yasak kararının asıl amacının aslında demokratik haklarımızı gasp etmek, işçi sınıfının tarihsel hafızasını yok etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. AKP’nin bu yasak kararını ideolojik saiklerle de aldığını çok iyi biliyoruz. AKP’nin bu yasak kararını sınıfsal karakteri nedeniyle de aldığını çok iyi biliyoruz. Çünkü işçi düşmanı bir iktidarla karşı karşıyayız. İşçi düşmanı, sınıf düşmanı bir iktidarın da Taksim 1 Mayıs’ının hafızası olan 77 1 Mayıs’ını hatırlaması ve işçi sınıfının emeğinin, bedeninin, kanının olduğu o meydana bir değer atfetmesini de açıkçası beklemiyoruz. Tabii ki bu yasak kararına boyun eğmeyeceğiz. Taksim Meydanı yasaklanamaz. Taksim Meydanı bizimdir. Taksim Meydanı, 1 Mayıs meydanıdır, Taksim Meydanı adalet meydanıdır, Taksim Meydanı özgürlük meydanıdır. Taksim Meydanı'nı kapatmaya çalışanları tarih de affetmeyecek işçi sınıfı da asla affetmeyecek. Bu vesileyle bir kez daha bütün işçi sınıfının 1 Mayısını kutluyorum. O gün yan yana, omuz omuza Taksim Meydanı'na hep beraber yürüyeceğiz."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

Yükleniyor


HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7