GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN'IN "KAMU GÖREVLİSİNE ALENEN HAKARET" SUÇUNDAN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi yaklaşık 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan'ın...

GÜNDEM 16.11.2023 20:51:00 0
GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi, yaklaşık 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan'ın, "kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davanın düşürülmesine karar verdi. Pehlivan, "Artık top İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'nde. İnfaz Hakimliği'nin hemen bu davadaki karara göre özgürlük kararı vermesi gerekiyor hakkımda" dedi. 

Libya’da görev yaptığı sırada şehit düşen MİT mensubunun kimlik bilgisinin ifşa edilmesine ilişkin davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası onanan Gazeteci Barış Pehlivan denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden çıkmıştı. Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner hakkında yazdığı bir yazı nedeniyle yeniden hakkında dava açılan Pehlivan denetimli serbestliği kaldırılınca 15 Ağustos 2023’de yeniden cezaevine girmişti. Barış Pehlivan denetimli serbestliğinin kaldırılmasına neden olan Aydıner’e hakaret davası kapsamında dün Maltepe Açık Cezaevi’nden izinli olarak geldiği İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. 

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya Barış Pehlivan ve taraf avukatları katıldı. Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve birçok gazeteci de duruşmayı takip etti. 

Duruşma savcısı celse arasında Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi üzerine tekrar mütalaa verdi. Mütalaada Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi sebebiyle davanın düşürülmesi talep edildi.

BARIŞ PEHLİVAN: "GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Pehlivan mütalaaya karşı, “Ben gazeteciyim ve kitabının arasına bomba koyularak öldürülenlerin meslektaşıyım. Sadece gazeteciyim ve bunu hem kendi hem de sizlerin çocuklarının adil bir galecekte yaşaması için yaptım yapmaya devam edeceğim. Gazetecilik suç değildir” dedi.

Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de duruşmada şunları ifade etti:

"İfade özgürlüğü kapsamında kaldığı, kendisinin önüne gelen bu belgeleri görmezden gelmek yerine belgeleri kamu görevince halkın haber alma özgürlüğünü sağlamakla yükümlü olduğunu söylemiştim. Ayrıca, suç duyurusu, müştekinin kendi el yazısıyla kaleme almış olduğu belge ve yine müştekinin şikayetçi olduğu dosyada soruşturma makamı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çerçevesinde kendi yorumunu katmaksızın bu evraklara dayanarak yapmış olduğu haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğu gerçektir. İddianamedeki suçlama doğrultusunda hakkında verilmesi gereken karar beraat kararıdır. Zira müvekkilimiz sadece kamu menfaatini önde tutmuş ve görevini icra etmiştir. Diğer yandan suç vasfının değişmesi durumunda da savcılığın talebi doğrultusunda müvekkilimiz hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz." 

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Pehlivan'ın  “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılandığı davada Yargıtay üyesinin şikayetini geri çekmesi dolayısıyla davanın düşürülmesine karar verdi.

PEHLİVAN: İNFAZ HAKİMLİĞİ'NİN HAKKIMDA ÖZGÜRLÜK KARARI VERMESİ GEREKİYOR

Duruşma sonrasında konuşan Barış Pehlivan, "Aylar önce olmaması gereken bir dava, aylar önce olmaması gereken bir süreç şimdi bitti. Artık top İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'nde. İnfaz Hakimliği'nin hemen bu davadaki karara göre özgürlük kararı vermesi gerekiyor hakkımda. Şu an avukatlarım İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Hakimliği'ne başvuracaklar ve benim tekrar denetimli serbestliğe ayrılmamı isteyecekler. Süreci hepimiz bekleyeceğiz. Bugünden tezi yok. Bu sürecin bitmesi ve özgürlüğüme kavuşmam gerekiyor. Ama şunu bilin ki bu davada böylesi bir sonucun çıkması Türkiye'de adaletin geldiği maalesef kötü durumu da gösteriyor arkadaşlar" dedi. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% 0,03
  • EURO

    40,97% -0,01
  • GRAM ALTIN

    3823,03% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

Yükleniyor


İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39