FUAT OKTAY: “KENDİNE GÜVENENLERİ, ADAYLIĞINI İLAN EDİP MEYDANA ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına yönelik eleştirilere ilişkin,...

GÜNDEM 17.12.2022 10:45:00 0
FUAT OKTAY: “KENDİNE GÜVENENLERİ, ADAYLIĞINI İLAN EDİP MEYDANA ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına yönelik eleştirilere ilişkin, “Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir. Bugüne kadarki safahatı ve bundan sonraki süreci açıkça ortada olan bir konuyu mitinglerle, ateşli beyanatlarla, asıl bağlamından kopartılmış çıkarsamalarla gündeme getirmek, niyetin başka olduğunun ifadesidir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, kendisine yönelik “atanmış” eleştirilerine yanıt vererek, “Karşısında emir eri görmek isteyenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki yürütmenin temsilcileri olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlar, muhalefetin emir eri değildir. Anlamak istemediğiniz için size değil, yüce milletimize bir kez daha hatırlatmak isterim; 657’ye tabi bürokratlar da değildirler, siyasidirler. Siyasi parti üyesi, kurucusu, yöneticisi olabilir, siyasi açıklama yapabilirler. Meclis’te ant içerler, Anayasa’ya göre dokunulmazlığı vardır. Suç işlemeleri halinde de Yüce Divan’da yargılanırlar. Yani özetle; Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve şahsıma yönelik eleştirilere aynı rahatlıkla cevabımızı alacaksınız. Sistem tabii ki geliştirilebilir. Biz, hiçbir zaman statükocu olmadık ve hep ileriye baktık” diye konuştu.

Oktay, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden gerek kamuoyunda gerekse Meclis’te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük… Yargısal süreçler devam etmektedir. Yani karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. 

“MAHKEME KARARLARININ ARKASINDA SİYASİ AKIL ARAMAK, SİYASAL AKILSIZLIĞIN TA KENDİSİDİR”

Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa bunun düzeltileceği yer, yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir. Bugüne kadarki safahatı ve bundan sonraki süreci açıkça ortada olan bir konuyu mitinglerle, ateşli beyanatlarla, asıl bağlamından kopartılmış çıkarsamalarla gündeme getirmek, niyetin başka olduğunun ifadesidir. Bu konuda mağduriyet edebiyatı yapanları, yine bu kürsüde ‘Biz mağduriyet edebiyatı yapmayız’ diye haykıran muhalefet milletvekillerine havale ediyorum.

“SİYASİ OYUN ARIYORSANIZ KENDİ İÇİNİZDEKİ HİZİPLEŞMEYE BAKIN”

Siyasette söz millete karşı söylenir, milletin iradesi muhatap alınır. Muhalefetin kendi içindeki cumhurbaşkanı adaylığı kavgasına bu mahkeme kararının alet edilmesi, trajikomik bir görüntüdür. Mağduriyet ve siyasi oyun arıyorsanız kendi içinizdeki hizipleşmelere bakın, sorumluları bulmak için.

“KENDİNE GÜVENENLERİ, ADAYLIĞINI İLAN EDİP MEYDANA ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Hele hele adaylık kavgasının Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik kirli bir kampanya üzerinden yürütülmeye kalkılması, en hafif ifadesiyle bunu yapanların kendi kifayetsizliklerinin ikrarıdır. Cumhurbaşkanımızın, bugüne kadar ki tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de siyasi rakiplerini yenmek için mahkeme kararına ihtiyacı yoktur. Cumhurbaşkanımız, mücadelesini siyaset meydanında verir, desteği milletten ister, neticeyi sandıktan alır. Kendine güvenenleri, herhangi bir bahaneye sarılmadan, delikanlıca adaylığını ilan edip meydana çıkmaya çağırıyoruz.”

“CUMAYA GİDEN, DİYANET’İN ‘İSLAM DIŞI’ İFADESİNE ŞAHİT OLMUŞTUR”

Oktay, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesiyle ilgili muhalefetten gelen eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

“Yine, küçük yaşta evlilikle ilgili Diyanet İşleri’nin veya Diyanet İşleri Başkanı’nın net ifadesi olmadığı ifadeleri kullanıldı. Bugün cumaya giden ve hutbeyi dinleyen herkes, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘erken yaşta çocukların evlendirilmesinin İslam dışı olduğunu’ ifade ettiğine açıkça şahit olmuştur. Siz duymadı iseniz o sizin probleminiz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7