ESKİŞEHİR'DE CAMİ TABELALARINDA T.C İBARESİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararı üzerine cami tabelalarında değişiklik yapılırken T.C ibaresinin kaldırılması tepki çekti.

Eskişehir’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararı üzerine birçok caminin tabelasında değişiklik yapılırken T.C ibaresinin kaldırılması tepki çekti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, “Türkiye Cumhuriyeti’nden neden bu kadar korkuyorlar? Neden adını silmeye çalışıyorlar?” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen yıl cami tabelalarında değişiklik yapılması yönünde karar almış, tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılması tartışma yaratmıştı. Başkanlık, eleştiriler üzerine “Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların belli bir standartta hazırlanması ile ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18.10.2021 tarihinde yeni bir yönerge çıkarmıştır. Bu yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır” açıklaması yapmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, kentteki cami tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri kurumu 3 Mart 1924 tarihinde Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni oluştururken ilk kurduğu kurumlardan birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi Türkiye Cumhuriyeti’ndeki din işlerini laiklik ilkesine bağlı olarak gerçekleştirmektir. Fakat burada Türkiye Cumhuriyeti ifadesi daha önce bazı kurumlarda da kaldırıldı. Mücadeleyle yeniden tabelalara T.C ibaresini taktırdığımız kurumlar oldu. Fakat hala bu tür bir kargaşa kavga sürüyor.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE NE DERTLERİ VAR?”

Şunu anlayamıyorum, Türkiye Cumhuriyeti ile ne dertleri var? Türkiye Cumhuriyetinden ne istiyorlar? Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek mi amaçları? Burada T.C. ibaresi değil de ne koyacağız tabelalara? Bu kurumsal tabelalarda elbette ki bu ülkenin adı var olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorlar mı? Türkiye Cumhuriyeti’nden neden bu kadar korkuyorlar? Neden adını silmeye çalışıyorlar? Fakat bunların elbette kesinlikle tekrardan T.C. ibarelerini koyduracağız. Bunun da hesabını soracağız. Böyle keyfi tutumlarla, bu tür kararlar kurumlar tarafından alınamaz." 

“BİNLERCE CAMİYE O TABELALARIN YAPILMASI BÜYÜK BİR KÜLFET”

Taşar, cami tabelalarının renginin değiştiğini de belirterek, şöyle devam etti:

“Daha önce mavi-beyazdı, şimdi kırmızı-beyaza dönmüş. Kırmızı-beyaz bizim rengimiz, ona itirazımız yok. Ama öbür taraftan T.C. ibaresi kaldırılıyor. Bu kararı niçin alıyorlar? Türkiye’de binlerce cami var. Bu camilere o tabelaların yapılması büyük bir külfet. Hele hele ülkemiz şu anda bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Böyle bir dönemde ülkenin kaynaklarının da çarçur edilmesi ilginç bir durum."

 

 

 


Haber Kaynak : ANKA HABER