ERDOĞAN’DAN, 3. KEZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ İTİRAZLARA TEPKİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağı yönündeki itirazlara ilişkin, “Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu. Şimdi ne diyorlar? ‘Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz.

GÜNDEM 31.03.2023 19:35:00 0
ERDOĞAN’DAN, 3. KEZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ İTİRAZLARA TEPKİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağı yönündeki itirazlara ilişkin, “Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu. Şimdi ne diyorlar? ‘Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz.’ Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi’nin bundan önce bu konularda ne karar verdiğinden de bunların haberi yok. Bunlar ne anayasa bilir ne kanun” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, bugün Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapılan Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, tüm deprem bölgesinde 313 bin binadaki 894 bin bağımsız bölümün yıkık ve acil yıkılacak ağır ve orta hasarlı olduğunu aktardı. Erdoğan, “Amacımız, 319 bini bir yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim etmektir” diye konuştu.

Erdoğan, şehirlerde yapılacak binaların 4 katı geçmeyeceğini ve köylerdekilerin de tek katlı olacağını kaydederek, “Gaziantep’te de 29 bin 741 deprem konutu ve 12 bin 607 köy evi inşa edeceğiz. Bu konutlardan 7 bin 87’sinin temelini bugün buradan atıyoruz. Kilis’te inşa edeceğimiz 649 konutun temelini de yine bugün atıyoruz. Deprem konutlarımızın, hak sahiplerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kentsel dönüşüm için Türkiye genelinde hazırlık çalışması yaptıklarını belirten Erdoğan, törene katılanlardan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’na destek vermelerini istedi. Erdoğan, “Böyle yedili koalisyonlarla, masa üstü-masa altı koalisyonlarla bu ülke geçmişte nasıl bir yere gidemediyse bilin ki şimdi de bir yere gidemez” diye konuştu.

Erdoğan, yurttaşlara, “Biz, size, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” diye seslendi. Erdoğan, “Milletimiz, bu göreve aday olanlardan, kime ne dağıtacağının sözü değil, kendisine hangi hizmetleri yerine getireceğinin programı ve projesini bekliyor” dedi.  

"NE OLDU? YÜKSEK SEÇİM KURULU SURATLARINA VURDU"

Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağı iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan ve reddedilen itirazlara ilişkin şunları söyledi:

“Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu. Şimdi ne diyorlar? ‘Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz.’ Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi’nin bundan önce bu konularda ne karar verdiğinden de bunların haberi yok. Bunlar ne anayasa bilir ne kanun. Demokrasiyle bunların uzaktan yakından alakası yok. Bunlar, teröristlerle el ele, kol kola yol yürürler.”

Erdoğan, temele beton dökülürken "Hayal değil, muhalefet inşallah bunları izliyordur" dedi. Tören alanında yapılan yayında temel atma alanının da gösterilmesini isteyen Erdoğan, "Çevreyi bir zoomlayalım, temel atma mahalini de görelim. Beton pompasından temel betona gelmeye başladı" diye konuştu. 

Erdoğan, “Temel betonu geldi. Bay bay Kemal’e 14 Mayıs’ta gereken cevabı vereceğinizi biliyorum” dedi.

Törende Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da eşlik etti.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

Yükleniyor


MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2