ERDOĞAN’DAN AKŞENER’E: “UTAN UTAN. TAYYİP ERDOĞAN'IN HAYATINDA BU TÜR AHLAKSIZLIK, ADİLİK OLMAMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından kendisine yönelik söylediği sözler nedeniyle eleştirdi.

GÜNDEM 2.04.2023 21:02:00 0
ERDOĞAN’DAN AKŞENER’E: “UTAN UTAN. TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından kendisine yönelik söylediği sözler nedeniyle eleştirdi. Erdoğan, “Beni çok asabi, çok sinirli görmüş, o yüzden kalkmış, bana papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de kendisine dedik ki ‘Sana, papatyanın yanında rezene çayı tavsiye ediyoruz’. O da yetmedi, utanmadan sıkılmadan, İstanbul İl Teşkilatı'nın bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunlandığı yalanını ifade ediyor. Utan utan. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür ahlaksızlık, adilik olmamıştır. Senin geçmişinde bu tür şeyler varsa bilemem. İçişleri Bakanlığı, bu olayın faillerini buldu, çıkardı. E ne olacak? Şimdi Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musun? Dileyemez. Bu, bir cibilliyet, karakter meselesidir. 14 Mayıs'ta, özellikle hanım kardeşlerimden bu hanımefendiye ders vermenizi istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Bağcılar'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın, sahneye bir korumanın kolundan tutarak çıkması dikkat çekti. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“AMACIMIZ, BİR YIL İÇİNDE 319 BİN KONUTU TESLİM ETMEK”

“Fazla kalmadı, 40 gün. Birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar, Pensilvanya'dan alıyorlar talimatı. Onlara meşrudur, yapabilir. Bunlara en güzel cevabı benim aziz milletim 14 Mayıs'ta verecektir.

Şov peşinde koşmayan, reklam yapma derdine düşmeyen herkesten Allah razı olsun diyorum. İnşallah yaralarımızı bir an evvel saracağız. Depremin yıktığı şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Bununla ilgili adımları atmaya başladık. Amacımız, bir yıl içinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim etmektir. Toplamda teslim edeceğimiz konut sayısı 650 bini geçecektir. Tüm şehirlerimizi eski görkemine kavuşturuncaya kadar durmayacağız.

Kentsel dönüşüm projelerine bundan sonra daha fazla ağırlık vermeyi hedefliyoruz. Afetlere hazırlık seviyemizi üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Bunun yolu da depreme dayanıklı binalar inşaat etmekten geçiyor. Kahramanmaraş depremlerinde bunun önemini hep birlikte gördük. Yıkılan binaların yüzde 96’sı, Marmara depreminden önce inşa edilenlerdi. Yıllardır CHP zihniyetinin acımasız bir şekilde eleştirdiği TOKİ binalarımız, depremden alnının akıyla çıktı. TOKİ binalarımızda hiçbir yıkıntı can kaybı yaşanmadı.

“UTAN UTAN. TAYYİP ERDOĞAN'IN HAYATINDA BU TÜR AHLAKSIZLIK, ADİLİK OLMAMIŞTIR”

Hanımefendi çıkmış, bizim yaptığımız hastanelerle dalga geçiyor. Hanımefendi, gel, Başakşehir Çam Sakura'yı gör, Ankara’daki iki şehir hastanelerimizi gör. Bunlarda oda sayısı 4 bin 6. Hiç gezdin mi onları? Allah düşürmesin ama eksikliğini de vermesin. Bu hastanelerimiz olmasaydı şu Covid'de biz ne yapardık ya? Covid hastanelerimizi 3 ayda bitirdik, hanımefendi. Beni çok asabi, çok sinirli görmüş, o yüzden kalkmış, bana papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de kendisine dedik ki ‘Sana, papatyanın yanında rezene çayı tavsiye ediyoruz’. O da yetmedi, utanmadan sıkılmadan, İstanbul il teşkilatının bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunlandığı yalanını ifade ediyor. Utan utan. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür ahlaksızlık, adilik olmamıştır. Senin geçmişinde bu tür şeyler varsa bilemem. İçişleri Bakanlığı, bu olayın faillerini buldu, çıkardı. E ne olacak? Şimdi Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musun? Dileyemez. Bu, bir cibilliyet, karakter meselesidir. 14 Mayıs'ta, özellikle hanım kardeşlerimden bu hanımefendiye ders vermenizi istiyorum. 

Siyaset sahnesinde yaşananları sizler de yakından takip ediyorsunuz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerle kol kola gezdiğini görüyorsunuz. Bir tarafta 15 Temmuz'da meydanlara çıkan Cumhur İttifakı var, diğer tarafta 7'li koalisyon var. Bay bay Kemal, teröristlerle dolaşıyor. PKK'nın parlamentodaki uzantısı hangi parti? HDP. HDP'yi gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal? Onlara, kapılar arkasında neleri vaat etti? Neyin sözünü verdi? Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Ne diyor? Demirtaş'ı serbest bırakacakmış. Terörist başını serbest bırakacakmış.

Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştüren ilkeler ittifakı var. Diğer tarafta, ülkeye ve millete dair elle tutulur hiçbir projeleri, vizyonları, ufukları olmayan kaybedenler kulübü var. Hanımefendi ne diyordu? ‘Kumar masası, noter.’ Ne oldu şimdi? Şimdi el ele verdin, yolculuğa devam. Bir tarafta ‘önce vatan’ diyen hasbi bir birliktelik var, burada hesabi birliktelik yok. Diğer tarafta, Türkiye'nin güvenliğini pazarlık konusu yapacak kadar muhteris bir ekip var. 

Korkarım bu gidişle inşallah bizler, meydanlardaki bu azametle sandıkları da patlatarak yola farklı bir şekilde devam edeceğiz. Milletimiz, 14 Mayıs'ta bu rezalete ‘dur’ diyecektir. Ben, Bağcılar'a güveniyorum. Sizden, 14 Mayıs'ta güçlü bir destek bekliyorum."

ÇOCUKLARA PARA VERDİ

Erdoğan, konuşmasının ardından, Bağcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan dairelerin hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, törene katılan ailelerin çocuklarına para verdi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

İNDİRİMİN ÖMRÜ BİR GÜN SÜRDÜ! POMPA FİYATLARI YENİDEN TEPETAKLAK

ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

CHP’NİN 97’NCİ MİTİNGİ PENDİK’TE: “ZAFER YAKINDA” MESAJI

ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”

SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

Yükleniyor

loading

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

  • Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17