Erdoğan Toprak: “İktidar değişmiş gibi kendisinden önceki bakanın iki yıl önce çıkarttığı yasayı çöpe atan Bakan Tekin’in bu yasa teklifini TBMM’ye dayatması kabul edilemez”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Sanki iktidar değişmiş gibi kendisinden önceki bakanın iki yıl önce çıkarttığı yasayı çöpe atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen sendikalarını, meslek örgütlerini, uzman akademisyenleri dışlayan, öner

GÜNDEM 14.07.2024 12:15:31 0
Erdoğan Toprak: “İktidar değişmiş gibi kendisinden önceki bakanın iki yıl önce çıkarttığı yasayı çöpe atan Bakan Tekin’in bu yasa teklifini TBMM’ye dayatması kabul edilemez”

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Sanki iktidar değişmiş gibi kendisinden önceki bakanın iki yıl önce çıkarttığı yasayı çöpe atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen sendikalarını, meslek örgütlerini, uzman akademisyenleri dışlayan, öneri ve taleplerini reddeden bir yaklaşımla bu yasa teklifini TBMM’ye dayatması kabul edilemez. İktidarın yapboza çevirdiği ilk ve orta öğretim kurumlarındaki yakıcı sorunları, öğretmenlik mesleğinin nitelik ve saygınlığını dikkate almadan hazırlanan bu teklifin tek hedefi, iktidara biat edecek öğretmen kadroları oluşturmaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunu yayınladı. Toprak’ın değerlendirmeleri şöyle:

“ABD Başkanı Joe Biden ile 9 Mayıs’ta Beyaz Saray’da bir araya geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu randevusu, daha sonra Washington’daki NATO 75’inci Liderler Zirvesi’ne ertelendi. Geçen hafta yapılan zirvede, Biden’ın zirveye katılan liderler onuruna verdiği yemek ve 32 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla aile fotoğrafı çekimi dışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleşmedi. Sonuç bildirisinde, dünyanın dört bir yanındaki sorunlardan, savaş ihtimallerinden, tehditlerden söz edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ve Gazze’nin bildiriye girmesini sağlayamadı. Ankara’daki basın toplantısında, NATO’nun Ukrayna’daki savaşa taraf ve dahil olmaması gerektiğini, bunu zirvede dile getirerek tüm liderlere söyleyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, NATO’nun Ukrayna savaşına doğrudan dahil olması, Almanya’da özel karargâh ve birlik kurulmasını içeren karara da imza attı.

"NATO’nun yıllık rutin toplantısına ev sahipliği yapmaktan ‘diplomatik başarı’ öyküsü çıkartmak...''

Yine zirve sonrası düzenlediği basın toplantısında, Filistin ve Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir barış tesis edilmeden İsrail’in NATO ile ortaklık ilişkini sürdürmesi ve iş birliği mekanizmalarına katılmasının mümkün olmadığını, buna onay vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, 2012 yılında İsrail-NATO iş birliği mekanizmalarına onay vererek İsrail’e bu yolu açanın, kendisinin başında olduğu AKP iktidarı olduğunu söylemedi. Cumhurbaşkanının NATO zirvesine beş adet VIP uçak ve devlet kesesinden yüzlerce kişilik katılım yanında, Washington caddelerindeki zırhlı araç konvoylarıyla gündeme gelmesi, halktan tasarruf isteyen iktidarın israf tercihini yansıtmaktadır. 2026’daki NATO zirvesinin Türkiye’de yapılması kararını ‘Cumhurbaşkanının zirvedeki başarısı’ olarak sunan iktidar medyası, 2025 zirvesinin Hollanda’da yapılacağından söz etmiyor. NATO’nun yıllık rutin toplantısına ev sahipliği yapmaktan ‘diplomatik başarı’ öyküsü çıkartmak, Türkiye’nin hiçbir tezi için somut sonuç elde edemediği zirvedeki başarısızlığı gizleme çabasından başka bir şey değildir.

"Türkiye önümüzdeki beş yıllık dönemde bireysel servet artış hızında ikinci ülke olacak”

Union Bank of Switzerland’ın (UBS) 2024 Küresel Servet Raporu, 2002’den bu yana AKP hükümetleri ve tek adam rejiminin 22 yıla varan iktidar sürecindeki ekonomi politikalarının iktidar zenginleri yarattığını, kamu bankalarının kredi olanaklarının kullanımıyla çok büyük ulusal servetlerin, çok küçük bir kesime akıtıldığını gözler önüne seriyor. Ülke nüfusunun yüzde 80’i (68 milyon 800 bin kişi) açlık ve sefalet sınırında yaşam mücadelesi verirken tepe noktadaki yüzde 20’lik kesim (17 milyon 200 bin kişi) ABD, Avrupa, Japon vb. zengin ülkelerin dolar milyarderlerini bile geride bırakıp kıskandıracak bir servetle yaşam sürüyor. Türkiye, 2023 yılında yüzde 157 olan bireysel servet artış hızında dünyada ilk sırada yer alırken önümüzdeki beş yıllık dönemde ise yüzde 43 bireysel servet artış hızıyla Tayvan’ın ardından ikinci sırada yer alacak.

"Adaletsizliği derinleştiren iktidar, orta direği yok ettiğini görmezden geliyor”

Tayvan’da yatırım, üretim ve teknoloji üzerinden elde edilen kazançlarla dolar milyarderlerinin sayısı artarken Türkiye’de tam tersine devlet ve kamu kaynaklarından, kamu ihalelerinden, Kur Korumalı Mevduat (KKM) üzerinden aktarılan faiz ve kur farkları, vergisiz kazançlar, trilyonluk vergi muafiyetleri vb. servetler katlanıyor, milyarderler artıyor. Hukuk, adalet, özgürlüklerde alt sıralara inen; rüşvet, yolsuzluk ve kara parada yükselen Türkiye’nin 2023’te bireysel servet artışındaki birinci olması derin bir çelişkidir. Bir avuç servet sahibinin çıkarlarını korumak uğruna refah ve gelir paylaşımındaki adaletsizliği derinleştirip, kökleştiren politikaları uygulamakta sakınca görmeyen iktidar, orta direği yok ettiğini ve sosyal patlamalara zemin hazırladığını görmezlikten geliyor.

"İktidara biat edecek öğretmen kadroları oluşturmak istiyorlar''

2022’de eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in tüm tepki, eleştiri ve çağrılara rağmen iktidar çoğunluğuyla yasalaştırdığı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun daha uygulamada iki yılını doldurmadan tamamıyla değiştirilmek istenmesi yaklaşık 1 milyon öğretmeni ağır mağduriyetlerle karşı karşıya bırakacaktır. Sanki iktidar değişmiş gibi kendisinden önceki bakanın iki yıl önce çıkarttığı yasayı çöpe atan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen sendikalarını, meslek örgütlerini, uzman akademisyenleri dışlayan, öneri ve taleplerini reddeden bir yaklaşımla bu yasa teklifini TBMM’ye dayatması kabul edilemez. İktidarın yapboza çevirdiği ilk ve orta öğretim kurumlarındaki yakıcı sorunları, öğretmenlik mesleğinin nitelik ve saygınlığını dikkate almadan hazırlanan bu teklifin tek hedefi, iktidara biat edecek öğretmen kadroları oluşturmaktır.

"39 maddelik bir düzenlemeyle eğitim-öğretim sistemine ve öğretmenlere siyasi ince ayar veriliyor”

39 maddelik bir düzenlemeyle eğitim-öğretim sistemine ve öğretmenlere siyasi ince ayar veriliyor. Getirilen baraj, eleme, sınav ve mülakat sistemiyle partili öğretmen kadrolaşmasına kapı açılıyor. Öğretmenlerin ücret, özlük hakları vb. sorunlarına yönelik hiçbir düzenlemenin olmadığı teklifte, genç öğretmenlerin sömürülmesine zemin yaratan ücretli öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, kadrolu öğretmenlerle aradaki farkların giderilmesi yer almıyor. Mevcut sorunların ve bunların çözümünü içermeyen bu kanun; eğitim-öğretim sistemini, okulları, öğretmenleri partizanlaştırma amaçlı siyasi bir projedir.

"20 milyonu aşan memur, sözleşmeli personel ve emeklinin maaş zammı aşağı çekildi”

TÜİK’in 2022 Nisan ayından bu yana kamuoyundan gizlediği madde fiyatları listesinin açığa çıkması milyonlarca memur, emekli, asgari ücretlinin yanında iş dünyasının da sanal enflasyon hesaplarıyla nasıl yanıltıldığını sergiledi. İşveren örgütleri ve başkanları yıllardır ilk kez TÜİK verilerinin güvenilmezliğine büyük tepki gösterdi. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya elektrik, akaryakıt ve kamu zamlarıyla ÖTV artışları temmuza ertelendiği için haziranda enflasyonun düşük çıktığını itiraf etti. Dolayısıyla iktidar-ekonomi yönetimi ve TÜİK’in ‘zamları ötele, enflasyonu düşük göster, düşük zam ver’ operasyonuyla 20 milyonu aşan memur, sözleşmeli personel ve emeklinin maaş zammı aşağı çekildi.

"TÜİK’e, Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı dışında kimse inanmıyor”

İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Başkanı TÜİK’in kamuoyundan gizlediği madde fiyatlarına göre hesapladığı enflasyonun gerçekte çok daha yüksek olduğunu dile getirerek şirket kârlarının enflasyon sebebi gösterilmesinin sanayiciye haksızlık olduğunu ifade etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da şirket karlarını hedef göstermenin kabul edilemeyeceğini, ‘kara listeler’ oluşturularak şirketlerin baskı altına alınıp batırıldığını savundu. Bugüne kadar ücretli kesimlerin gelir artışlarını düşük enflasyon hesabıyla engelleyen TÜİK’e suskun kalan iş dünyası, şimdi resmi enflasyonun 2-3 katına ulaşan şirket karlarının enflasyon sebebi sayılmasına karşı çıkıyor. Kamu ve özel sektörün tüm hesaplarında esas aldığı resmi verileri üreten TÜİK’e, Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı dışında kimse inanmıyor.”

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11143,75%0,09
  • DOLAR

    33,06% 0,00
  • EURO

    36,19% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2620,44% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4230,40% -0,43

TFF başkanlık seçimi… Hacıosmanoğlu, “Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor”

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne ilişkin tezkere Meclis'te kabul edildi

Samsun’da görme engelli hamile kadın, kapağı açık bırakılan rögara düştü

TFF Başkanlığı'na, İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast girişimine uğrayan Trump’la telefonda görüştü

Ali Koç:Bu seçim Fenerbahçe için yok hükmündedir

MANSUR YAVAŞ: ÇOCUKLARA KAHVALTI YARDIMIMIZ ENGELLENDİ

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

İmamoğlu,Yüz bin gence 15 bin TL burs vereceğiz

Erzurum'da heyelanda kaybolan 10 aylık bebeğin cansız bedeni 5 gün sonra bulundu

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren vergi paketinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı

Bakan Şimşek: Merkez Bankası rezervleri son 4,5 yılın zirvesinde

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler: "Saadet zincirinin doğuracağı mağduriyetleri önlemeyi ve tedbirler almayı amaçlıyoruz"

AYM’YE SARAY’DAN ATAMA!

SKANDAL MESAJLAR! JANDARMA GASPÇI ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİMİNİ KORUMAYA ÇALIŞMIŞ

MUSTAFA SARIGÜL’E VİDEO KUMPASI! İŞTE KRİMİNAL RAPOR

ÜMİT ÖZDAĞ; ERKEN SEÇİM TARİHİ VERDİ

HAYVANLARIN KATLEDİLMESİNİ YASALLAŞTIRAN TEKLİFİN İLK ÜÇ MADDESİ AKP VE MHP İŞ BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ!

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI'NDA GÖREVDEN ALMA VE YENİ ATAMALAR YAPILDI.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI DAVASI... SAVCILIK YARIN ESAS HAKKINDA MÜTALAASINI AÇIKLAYACAK

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan salgın uyarısı:Şiddetli bir salgın yaşıyoruz...

BES Samsun Şubesi'nden TÜİK'in enflasyon rakamları ve maaş zammına protesto

CHP’nin Egitim Maratonu başladı…

Biden’ın Covid testi pozitif çıktı, adaylıktan çekilmesi için baskı artıyor

TÜİK: 2023 yılında işsizlik oranı yüzde 9,4, işsizlik oranı en yüksek il Hakkari

Eskişehir’de sokak hayvanları için yapılan yürüyüşte gerginlik çıktı

Bakan Kurum: TOKİ aylık taksitlerinin artış oranını yüzde 24 olarak belirledik

KPSS-Ortaöğretim sınavı için başvurular başladı

KULİS:SÜLEYMAN SOYLU YENİ BİR SİYASİ OLUŞUMUN BAŞINA GEÇECEK

MARAŞ'TA YÜRÜTÜLEN DEPREM SORUŞTURMALARINDA BİR İLK

Yükleniyor


TFF başkanlık seçimi… Hacıosmanoğlu, “Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor”

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne ilişkin tezkere Meclis'te kabul edildi

TFF Başkanlığı'na, İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast girişimine uğrayan Trump’la telefonda görüştü

MANSUR YAVAŞ: ÇOCUKLARA KAHVALTI YARDIMIMIZ ENGELLENDİ

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

İmamoğlu,Yüz bin gence 15 bin TL burs vereceğiz

  • Cuma 37.3 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 36.6 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 37.5 ° / 22.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16