ERDOĞAN: SİYASETİ BÖYLESİNE ÇİRKİNLEŞTİRENLERDEN, ÜLKEYE TEMİZ YÖNETİM VAADİ KADAR GÜLÜNÇ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Bahçelievler’de “İlla kaset, şart değil. Başka numaralar da dönüyor. Peki, bu numaraların arkasında kim var? Ben size söyleyeyim. Pensilvanya var. FETÖ var...

GÜNDEM 12.05.2023 20:59:00 0
ERDOĞAN: SİYASETİ BÖYLESİNE ÇİRKİNLEŞTİRENLERDEN, ÜLKEYE TEMİZ YÖNETİM VAADİ KADAR GÜLÜNÇ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Bahçelievler’de “İlla kaset, şart değil. Başka numaralar da dönüyor. Peki, bu numaraların arkasında kim var? Ben size söyleyeyim. Pensilvanya var. FETÖ var. FETÖ’cülerin oyunu bu. Bu oyunu da şimdi Muharrem Bey’e oynadılar. Ama bunlara dersi biz, bu oyunu oynayanlara ‘Türk demokrasisinde bunların yeri yoktur’ diyerek, pazar günü vermeye hazır mıyız? Ben sizlerden bunu bekliyorum. Siyaseti böylesine çirkinleştirenlerden, ülkeye temiz yönetim vaadi kadar gülünç bir şey olabilir mi? Bunların geçmişi de kirli, bugünü de kirli. Elleri değdikleri her yer de kirlenir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde miting yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“EKREM EFENDİ İSTANBUL’DA GÖREVİNİ ÇOK İYİ YAPTI, ŞİMDİ ONU VAN’A GÖNDERİYORLAR”

“İçeri girerken sordum, ‘Ne kadar katılım’ dedim. ‘Alandaki katılım 40 bin’ dediler. Tabii, yol güzergahında olanları buna dahil etmiyorum. Onlarla beraber 50 binden aşağı değildir. Fakat tabii yetmez. Sandıklardan başka rakam bekliyoruz.

İstanbul ne dedi? ‘Türkiye Yüzyılı’ dedi. İstanbul terör örgütlerinden medet umanlara karşılık birlik ve beraberlik demiştir. İstanbul, koltuğuna kasetle oturanların bu ülkenin yönetimini kasetle ele geçirme operasyonuna geçit vermemiştir. İstanbul, tefecilere ülkesini teslim etmek isteyenlere istiklal ve istikbal diyerek mukabelede bulunmuştur.

Kardeşlerim, şu 4 yılda İstanbul'un başına çöreklenenler İstanbul'a ne kazandırdılar? Ya, yaptıkları bir şey var mı? Yok. Bu kadar yılda, bırakınız taş üstüne taş koymayı, teslim aldıklarına bile sahip çıkamadılar. Şimdi aynı felaketi ülkenin tamamına yaşatmak istiyorlar. Ekrem efendi İstanbul’da görevini çok iyi yaptı, şimdi onu Van’a gönderiyorlar. Oralarda o teröristlerin işaretlerini yapıyorlar, karı koca beraber. 

Ya sen önce İstanbul'daki görevini yap ya. İstanbul'u sel afeti alıyor götürüyor, nerede İstanbul’un Belediye Başkanı? Bodrum'da. Nerede? Kayakta. Bunlar görev insanı değil, bunlar vazife adamı değil, bunlar sadece maalesef, söylemeyeceğim. Bunlar kurdukları masanın etrafında dökülüyor. Öyle bir faşizm iklimi oluşturdular ki, kendi içlerinde bile en küçük ayrılığa tahammül edemiyorlar.

“SİYASETİ BÖYLESİNE ÇİRKİNLEŞTİRENLERDEN, ÜLKEYE TEMİZ YÖNETİM VAADİ KADAR GÜLÜNÇ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?”

Masadaki hanımefendinin, ‘kumar masası’ diyerek oradan kalktığında, başına gelenleri gördünüz, değil mi? Bir önceki seçimde CHP’nin adayı olarak bizimle yarışan isme yapılanları gördünüz, değil mi? Günlerdir tehditler, şantajlar, hakaretler, kasetler havada uçuşuyor. Sonunda ne oldu, adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Sonra ne oldu? Tekrar ‘Gel’ dediler. Tekrar döndü geldi. Biliyorsunuz biz, 2018 yılında bu kişiyle bir Cumhurbaşkanlığı yarışı yaptık. Ama ne oldu? Şimdi Muharrem Bey’e tekrar gel diyorlar, çağrı yapıyorlar. E Muharrem Bey de tabii, elinin tersiyle bunları itti. 

Çünkü burada yapılan bazı kalleşlikler var. Onları biz şimdi tabii bilemiyoruz. Kalkıp, çok sulu adeta şakalar yapar gibi masaya çağırıyorlar. Gerekli cevabı o da kendilerine verdi. Bu yarışta, kendisiyle ilgili ne kaset ne benzer bir şey iddia gündem gelmedi. Ne zaman ki bu isim, Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip oldu, işte o zaman bunların hepsi yaşandı. Tek başına bu tablo bile ülkede kaset kumpaslarının gerisindeki silüeti göstermeye yeterlidir. İlla kaset, şart değil. Başka numaralar da dönüyor. Peki, bu numaraların arkasında kim var? Ben size söyleyeyim. Pensilvanya var. FETÖ var. FETÖ’cülerin oyunu bu.

Bu oyunu da şimdi Muharrem Bey’e oynadılar. Ama bunlara dersi biz, ‘Bu oyunu oynayanlara Türk demokrasisinde bunların yeri yoktur diyerek, pazar günü vermeye hazır mıyız? Ben sizlerden bunu bekliyorum. Siyaseti böylesine çirkinleştirenlerden, ülkeye temiz yönetim vaadi kadar gülünç bir şey olabilir mi? Bunların geçmişi de kirli, bugünü de kirli. Elleri değdikleri her yer de kirlenir.

Günlerdir, bazı kasetlerin nasıl montaj, nasıl uydurma, nasıl yapay zekâ ürünü olduğunu anlatıp duruyorlardı. Biz de ‘Bunların derdi ne? Neyi saklıyorlar?’ diye merak ediyorduk. Meğer, kendi arkadaşlarına kurdukları kumpası anlatıyorlarmış. Bir de yedikleri herzenin üstünü örtmek için ülkemizin uluslararası çıkarlarına zarar vermeye kalkacak kadar yüzsüzleşiyorlardı. Kendi ortakları bir hanımefendiyi, 3 günde canından bezdirenlerin eski adaylarını şantajla çekilmek zorunda bırakmalarına niçin şaşırıyoruz ki?

“ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZÜ HER GÜN YENİ BİR MÜJDEYLE YERİNE GETİRİYORUZ”

Devam eden çalışmalarla sürekli eser ve hizmet siyasetinin çıtasını yükseltiyoruz. Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü her gün yeni bir müjdeyle yerine getiriyoruz.

Bay bay Kemal’in böyle projeleri filan olabilir mi? Bunun herhangi bir referansı filan var mı? Bilhassa kadınlarımıza ve gençlerimize hayallerini hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. Bunun için hepimize çok önemli sorumluluk düşüyor. Sandıkta yapılacak hatanın maliyetinin çok ağır olacağını herkese anlatmalıyız.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yükleniyor


AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54