ENGELLİ SAĞLIKÇILAR, 2018’DEN BERİ ATAMA BEKLİYOR: “BİZ DE GÜÇLÜYÜZ, BİZ DE ATANMAK İSTİYORUZ”

ENGELLİ SAĞLIKÇILAR, 2018’DEN BERİ ATAMA BEKLİYOR: “BİZ DE GÜÇLÜYÜZ, BİZ DE ATANMAK İSTİYORUZ”

Engelli sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı ikinci etap personel alımında kendilerine de kadro verilmesini istiyor. 2018 yılından beri atama yapılmadığını belirten bir engelli sağlıkçı, “Biz de güçlüyüz, biz de atanmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı

CEYLAN SAĞLAM

Engelli sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı ikinci etap personel alımında kendilerine de kadro verilmesini istiyor. 2018 yılından beri atama yapılmadığını belirten bir engelli sağlıkçı, “Biz de güçlüyüz, biz de atanmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan atamalarda bize de kadro verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” dedi. Engelliler Konfederasyonu Rehabilitasyon ve İstihdamdan Sorumlu Başkan Yardımcısı İlyas Akdağ, “Engelliler Konfederasyonu olarak engellilerin de eş güdümlü bir şekilde aynı zamanda KPSS ile birlikte e-KPSS’nin yapılması ve sağlıkçı arkadaşlara kontenjan ayrılarak Sağlık Bakanlığı’ndaki kontenjanların doldurulmasının sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 85 bin personel alımının ilk etabı geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı ve 42 bin 500 personel ve işçi alınmıştı. Bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere ilk alımda 15 bin 537 tıbbi sekreter ve 5 bin 831’i hemşire olmak üzere toplam 30 bin sözleşmeli personelin ataması yapılmıştı.

İkinci alımların henüz başvuru tarihleri, şartları, branş ve kadro dağılımı duyurulmadı. Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu branşlara ilişkin bilgilendirmeyi ÖSYM’ye yapacak. ÖSYM tarafından yayınlanacak ilana göre alımlar şekillenecek. Bakanlığın, ikinci etaptaki geriye kalan 42 bin 500 personel alımında da ihtiyaçlar doğrultusunda branşlar belirlenecek.

“ENGELLENMEDEN YAŞAMAK İÇİN DEVLETİMİZDEN TALEBİMİZ ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASIDIR”

Birçok yurttaş gibi engelli sağlıkçılar da Bakanlığın ikinci etaptaki personel alım duyurusunu bekliyor. 2018 yılından beri engelli sağlıkçıların atamalarının yapılmadığını belirten Türkiye Engelli Sağlıkçılar Platformu üyesi Vedat Ermen, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi:

“2018’den bu yana engelli sağlıkçıların ataması yapılmıyor. 6 bine yakın engelli sağlıkçı atama beklerken Sağlık Bakanlığı’nın suskunluğu devam ediyor. Bizler her türlü zorluğu görerek okuduk aynı şartlarda mezun olduk. Hatta zorlukla okurken en güzel şekilde mezun olduk. Bizler artık atanmak istiyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nın da 42 bin 500 personel alımı için hazırlıkları devam etmektedir. Hazırlık aşamasındaki alımlarda engelli sağlıkçılara kadro verilmesini talep ediyoruz. Engellenmeden yaşamak için devletimizden talebimiz engellilerin toplumsallaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Engelli sağlıkçılar olarak çalışabilecek güçteyiz. Açık kadrolar doldurulmalı ve kota artırılmalı.”

“2018’DEN BERİ ENGELLİ SAĞLIKÇILAR ATANAMIYOR. BİZ DE GÜÇLÜYÜZ, BİZ DE ATANMAK İSTİYORUZ”

Engelli sağlık çalışanlarından bir yurttaş ise; “İş hayatında biz de şans istiyoruz. Toplum içinde yaşadığımız ayrıştırıcı tutumların son bulmasını, yıllardır yapılmayan engelli sağlıkçıların atamalarının yapılmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bir başka engelli sağlıkçı da “6 bine yakın engelli sağlıkçı atama bekliyor. Bize verilen sözün tutulmasını en kısa zamanda istiyoruz” diye konuştu.

Bir diğer engelli sağlıkçı da “2018’den beri engelli sağlıkçılar atanamıyor. Biz de güçlüyüz, biz de atanmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan atamalarda bize de kadro verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” talebinde bulundu.

“TALEBİMİZ, ENGELLİLER KONFEDERASYONU OLARAK ENGELLİLERİN DE EŞ GÜDÜMLÜ BİR ŞEKİLDE AYNI ZAMANDA KPSS İLE BİRLİKTE E-KPSS’NİN YAPILMASI”

Engelliler Konfederasyonu Rehabilitasyon ve İstihdamdan Sorumlu Başkan Yardımcısı İlyas Akdağ ise ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık Bakanlığı’nın ikinci atamalarını herkes bekliyor. Bu arada engelli sağlıkçılar da bir beklenti içinde. Çünkü 2018’den bu yana atamaları yapılmıyor. Bunun da nedeni, KPSS’de açılacak sınavlara engelliler eğer bu sınava girmişlerse başvurabiliyorlar. Ancak e-KPSS’ye girmişlerse başvuruda bulunamıyorlar. Engelliler Konfederasyonu olarak engellilerin de eş güdümlü bir şekilde aynı zamanda KPSS ile birlikte e-KPSS’nin yapılması ve sağlıkçı arkadaşlara kontenjan ayrılarak Sağlık Bakanlığı’ndaki kontenjanların doldurulmasının sağlanmasını talep ediyoruz.”  

 


Haber Kaynak : ANKA HABER