EMEKLİLER HAYAT PAHALILIĞINA İSYAN ETMEYE DEVAM EDİYOR...

Aksaray'da emekliler hayat pahalılığından yakındı. Emekli maaşıyla geçinemediklerini söyleyen emekliler, maaşlarının en az 20 bin lira olması gerektiğini belirtti.

YEREL 8.07.2024 21:12:00 0
EMEKLİLER HAYAT PAHALILIĞINA  İSYAN ETMEYE DEVAM EDİYOR...

 Emekliler hayat pahalılığından dert yanmaya, isyan etmeye devam ediyor... Aksaray'da yaşayan emekli Seyfullah Gültekin "Ben geçinemiyorum ben açlıktan ölüyorum. En düşük emekli maaşının 20 bin liranın altında olmaması lazım. Benim evim kira değil; kirada olan bir arkadaşın en kötü eve 8 -10 bin lira kira gideri var. Nasıl geçineceğiz?" dedi.
Aksaray'da emekliler hayat pahalılığından yakındı. Emekli maaşıyla geçinemediklerini söyleyen emekliler, maaşlarının en az 20 bin lira olması gerektiğini belirtti.

Emekli Harun Karaman, “11 bin 500 emekli maaşı alıyorum, 3 bin 500 kira veriyorum kaldı 8 bin lira. İki kişiyim biri yengen biri ben. Ayda 5 bin de ben yiyorum, Bana 20 bin lira lazım. Reise söylüyorum 20 bin lira yaparsa bana maaş yeter, ya kiramı versin fazladan maaşın dışında ya da maaşımı 20 bin lira yapsın" dedi.

“Ben geçinemiyorum, açlıktan ölüyorum” 

Emekli Seyfullah Gültekin şunları söyledi:

“Emekliye zam, nerede zam? Ben zam görmüyorum ki biz açlıktan ölüyoruz. Kendilerine geldi mi 50 bin lira, 60 bin lira zam yapıyorlar, bize bin lira bin 500 lira zam yapıyorlar. Vermeden aldılar, akaryakıta zam, A’dan Z’ye zam. Neresinde yani zam bizim maaşlar nerede, bana göstersene. Sigaraya yüzde 38 zam. Ben geçinemiyorum ben açlıktan ölüyorum arkadaş. En düşük emekli maaşı 20 bin liranın altında olmaması lazım. Benim evim kira değil; kirada olan bir arkadaşın Aksaray'da en kötü ev 8 -10 bin lira. Artı bin lira da buna ev interneti telefonu giderler 9 bin lira. 8 bin lirayla nasıl geçineceğiz? Daha elektriği, suyu, mutfak masrafı, doğal gazı yok. O yok bu yok nereye yetireceksin? Hadi bir de öğrenci varsa... Öğrenciye günlük 20 lira versen almaz 50 lira versen seni gocundurur.” 

Abbas Kılıç da “En düşük 20 bin lira olması lazım. Ne alınıyor ki şimdi? Emekli maaşı senin oturduğun evin kirasına yetmiyor. Vallahi ne düşüneceğiz şimdi memleketi yediler bitirdiler. Verecekleri bir şey yok ki, veremezler yani" diye konuştu.

“Bir denetleme yapın” 

Emekli Mehmet Şimşek ise şu şekilde konuştu:

“Evet yetiremiyoruz, nasıl yetiremiyoruz? Sağolsun bizim buradaki esnaf var ya daha devlet bize zam vermeden kendileri zam yapıyor. Şimdi burada ben Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Sayın Valimize sesleniyorum, Sayın Zabıta Müdürlerine sesleniyorum, hepsine sesleniyorum. Kardeşim bir denetleyin ya! Bir denetleme yapın. Kim rast gelirse burada bir çorba 50 lira öbür tarafta 100 lira bir tarafta 150 lira. Burada devlet yok hepsi bu. Denetlenmiyor, denetlense biz zam istemiyoruz. Biri evi 5 bin liraya veriyor, biri 10 bin liraya veriyor, biri 15 bin liraya veriyor. Nasıl olacak bu? Bu baştakiler eğer bilmiyorlarsa ben bir fikir vereyim, Sayın Cumhurbaşkanımız valileri, kaymakamları, emniyet amirlerini, belediye başkanlarını toplayacak; bunlara baskı yapacak. Herkes rastgele fiyat artıramaz tamam mı kardeşim? Ben bunu satarım demeyeceksin. Bütün suç bu, isterse valiler beni çağırsınlar. Suçlu validir, suçlu kaymakamdır, suçlu emniyet amiridir, suçlu cumhurbaşkanıdır, milletvekilidir ve hepsidir.” 

“Önce yolsuzlukları önlesinler sonra halkımız rahatlar” 

Arif Çökez adlı bir başka vatandaş ise “Şu an 13 bin 500 lira alıyorum, çalıştığım iş gücüne göre 25 bin lira almam lazım. O yüzden yani çoğu arkadaşlarımız yazık vatandaşlarımız kiracı, öğrenci okutuyor, okutamayanlar ne yapsın? Perişan olurlar. Milletvekillerimiz kendileri alıyor bizlere vermiyorlar. O yüzden hizmet bekliyoruz yani bizler. Onun için yazık çoğu kardeşlerimin dediği gibi dokunuyor yani. Şu anda ben de çocuk okutuyorum. En az tabana göre çalışma iş gücüne göre 25 bin lira olması lazım. Bu kirada oturan vatandaşlarımız, ben de kirada otursam 25- 30'dan aşağı bana da yetmez. Hayat pahalı önce şu yolsuzlukları bir önlesinler ondan sonra halkımız rahatlar. Hele bir de şu yabancılar tamamen boşaldıktan sonra daha iyi olur yani" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14275,80%0,34
  • DOLAR

    42,84% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6168,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9984,27% -0,30

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

AF DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇTİ: CEZAEVLERİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

SARAN DOSYASINDA HAKİMLİK KARARI: YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA

AYM’DEN İMAMOĞLU’NU DOĞRUDAN ETKİLEYECEK KARAR: İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

CHP’NİN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARA KARŞI GÜRLEK’TEN HUKUKİ ADIM

GAZETECİ BARIŞ TERKOĞLU GÖZALTINA ALINDI

SADETTİN SARAN UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

MASAK RAPORUNDA REZAN EPÖZDEMİR DETAYI: ŞOFÖR ÜZERİNDEN MAYBACH

GÖKÇEK’TEN YAVAŞ’A AĞIR İDDİALAR: “KABİLİYETİ YOK”

TBMM’DE STAJYER ÖĞRENCİLERE TACİZ SKANDALINDA 5 KİŞİYE DAVA

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI, TÜRK-İŞ’TEN İLK TEPKİ GELDİ

EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

İNTİHAR SALDIRISI HAZIRLIĞINDAKİ IŞİD’Lİ MİT OPERASYONUYLA YAKALANDI

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Perşembe 15 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cuma 15.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 10.4 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9