ELAZIĞ'DA DEPREMZEDELER İÇİN YAPILAN KONUTLARI LAĞIM BASTI… DAİRE SAKİNİ YASEMİN DÜNDAR: “KOKUDAN DURAMIYORUZ. EVDE MASKEYLE UYUNUR MU?”

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapılan 4. Etap sitesindeki deprem konutlarında çözülemeyen alt yapı sorununa depremzede vatandaşlar tepki gösterdi. Site önünde toplanan bina sakinlerinden Yasemin

YEREL 29.01.2024 13:25:34 0
ELAZIĞ

EVREN DEMİRDAŞ

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapılan 4. Etap sitesindeki deprem konutlarında çözülemeyen alt yapı sorununa depremzede vatandaşlar tepki gösterdi. Site önünde toplanan bina sakinlerinden Yasemin Dündar, “Gerçekten evimizde uyuyamıyoruz. İnsan maske ile evin içerisinde uyur mu? Yatağımızda rahat uyuyamıyoruz çok kötü koku var” dedi.

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde TOKİ tarafından deprem konutları yapılarak depremzedelere verildi. Ancak aradan geçen dört yıla rağmen konutlardaki alt yapı sorunu başta olmak üzere birçok eksik tamamlanmadı. Son olarak kanalizasyon pisliğinin bina bodrumunu doldurması üzerine depremzedeler isyan etme noktasına geldi.

YANGIN MERDİVENİ YOK, YANGIN SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR”

Binanın yangın merdivenin olmadığını, yangın sisteminin ise çalışmadığını söyleyen Özkan Yerli şu şekilde konuştu:

“Abdullahpaşa 4. Etap TOKİ d-35’te oturuyorum. Yetkililere söylememize rağmen defalarca lağım suları birikti. Binanın kotası aşağıda, belediyenin rögarı yukarıda olduğu için çekmiyor. Geri gelince bodrumlar su oluyor. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Bu durumun çözülmesi için gereken adımların atılmasını talep ediyoruz. Bina yapıldığından bu yana yangın merdiveni yok. Bir yangın olduğu zaman bir can güvenliğimiz yok. Bunu defalarca söylememize rağmen hiçbir çalışma yapılmadı.  Pencere yok, yangın sistemi şu an çalışmıyor. Ben ve komşularımın can güvenliği yok. Bu sorunu iki yıldır yaşıyoruz. Biz defalarca belediyeyi çağırdık. Gelip açıyorlar, ikinci gün bir daha lağım suları bizim bodruma doluyor. Ben bir aydır çocuklarımla evde yatamıyorum, yemek yiyemiyorum. Sağlık açısından endişe ediyorum. Yetkililere sesleniyorum, ilgilensinler. Artık son noktaya geldik. Bildirmemize rağmen pazartesi deyip duruyorlar. Ama tam bir aydır. Yetkileri arıyoruz, 'bu pazartesi, ödenek yok, sizin cebinizden' çıkacak diyor. Herkes aidatını ödüyor. Ödemesine rağmen bir hizmeti alamıyoruz.”

“İNSAN MASKEYLE EVİN İÇERİSİNDE UYUR MU?”

Binayla ilgili iki yıldır birçok sorun yaşadıklarını belirten bina sakinlerinden Yasemin Dündar, “Ama en önemlisi bu lağım sorunudur. Gerçekten evimizde uyuyamıyoruz. İnsan maskeyle evin içerisinde uyur mu? Yatağımızda rahat uyuyamıyoruz çok kötü koku var. Kapıların arkasını kilimlerle kapatmamıza rağmen yine evimde koku var. Evimde rahat yaşayamıyorum. İleride apartman sakinlerinin genelinin tifo ya da kolera hastalığına yakalanacağından çok eminim. 4. Etap yönetimi gerçekten çok ilgisiz. Apartman sakinlerinin geneli en az günde 10 defa arıyor. 4. Etap yönetimi bir gün tenezzül edip şu bodrumun haline bakmadı. ‘Teknik elemanı görevlendirdim’ deyip duruyor. Gerçekten zor durumdayız kendimizi şu anda sahipsiz hissediyoruz” diye konuştu.

BALKON YAPMIŞ GİDERİ YOK”

Site yönetiminin ilgisizliğinden dert yanan Yaşar Canpolat ise şu ifadeleri kullandı:

"Bir rögar, iki yağmur suları, üç asansörlerin çalışmaması ve dört yönetimin ilgisizliği. Beyefendiyi bir güne bir gün görmedim. 'Ya babam hasta, ya annem hasta, ya il dışı yada yurt dışındayım' diyor. Burada iki tane garibanın sırtına binmiş. Rögar tıkanıyor, kapıdaki bahçıvana yükleniyor, bahçıvan buna ne yapabilir? Bu binada kot farkı var. Belediyenin rögarı ile TOKİ’nin yaptığı rögar arasında 40 santim kot farkı var. Tabi ki tıkanır. Evimin içerisine su basıyor. Balkon gibi bir çıkıntı yapmış ama gideri yok. Benden 800 lira aidat almayı biliyorsun. Bunu yükseltmeyi de biliyorsun. Siyasiyi arkana almışsın, kimse sana bu konuda bir şey de diyemiyor. Genel müdürü arıyorum, ‘Tamam, yaptım, yapıyorum, oldu, olacak’ diyor.  Oyalama taktiğini uyguluyor. Çünkü 20 günleri kaldı. 20 gün sonra bırakıp gidecekler, olan bu vatandaşa olacak. Bir genel müdür bir müdüre laf geçiremiyor. Gel bunun altından çık.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10215,62%-0,12
  • DOLAR

    39,86% 0,10
  • EURO

    46,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4280,84% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2