Elazığ Kent konseyi seçimlerinde usulsüzlük iddiası…

Elazığ’da 3 Mayıs’ta genel kurulu yapılan Elazığ Belediyesi Kent Konseyi seçimlerine Elazığ Basın ve Medya Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ve Avukat Murat Erdoğan aday oldu.

YEREL 13.06.2024 16:17:00 0
Elazığ Kent konseyi seçimlerinde usulsüzlük iddiası…

lazığ’da 3 Mayıs’ta genel kurulu yapılan Elazığ Belediyesi Kent Konseyi seçimlerine Elazığ Basın ve Medya Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ve Avukat Murat Erdoğan aday oldu. 139 kişinin oy kullandığı seçimde Koca 76 oy, Erdoğan ise 63 oy aldı. 13 oy farkla Nafiz Koca Kent Konseyi başkanı seçildi. Diğer aday Murat Erdoğan, seçimin iptali için Elazığ 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi başkanlık seçimleri mahkemelik oldu. Elazığ Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleşen genel kurulunda şaibeli ve hukuka aykırı seçim yapıldığı iddiasıyla başkan adayı Murat Erdoğan, Elazığ Belediyesi’nden şikayetçi olarak seçimin iptal edilmesi için Elazığ 2. İdare Mahkemesine başvurdu.

'Yetkisiz kişiler oy kullandı' iddiası

Elazığ 2. İdare Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:

"Elazığ Kent Konseyi Başkanlık seçiminde aday olan davacı tarafından 3 Mayıs 2023 tarihli Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında yapılan  Kent Konseyi başkanlık seçimi işleminin  hukuka aykırı olduğu, mevzuatta belirtilen başkanlık seçimi nisabına uyulmadığı, seçime katılan kamu kurum ve kuruluşlarının  temsilciliklerinin valilik tarafından belirlenmesi gerekirken yetkisiz olan belediye tarafından belirlendiği,  mahalle muhtarlarının kendi aralarından temsilci belirleyerek seçime katılması gerekirken  mahalle muhtarlarının tamamının oy kullandığı, tüm siyasi parti temsilcilerinin genel kurula davet edilmediği, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının , sendikaların, noterlerin ve ilgili vakıf ve dernek temsilcilerinin genel kurula çağrılmasının  gerekli olmasına  rağmen çok sayıda temsilcinin çağrılmadığı, ilgili yönetmeliğe göre önceden duyuru yapılması gerekmesine rağmen duyuru yapılmadığı ve genel kurulda  yetkisiz kişilerin oy kullandığı ileri sürülerek yürütmesinin durdurulması ve iptali istenilmektedir."

 Mahkeme, Belediye'den seçimin belgelerini istedi

Mahkeme ise davalı olan Elazığ belediyesinden toplam üyesi sayısı, genel kurulan katılan üyesi sayısı, davet yazıları ve tebligatları, oy kullananların bir çizelge halinde dökümünü, kent konseyi başkan adaylığı için özel bir prosedür olup olmadığı, kimlerin aday olduğu, aday olanlar adına oy pusulasının düzenlenip düzenlenmediği ve oylamanın ne şekilde yapıldığının ayrıntılı olarak açıklama sureti ile bildirilmesinin ve ilgili bilgi ve belgelerin gerektiğinde ilgili yerlerden temin edilmek sureti ile gönderilmesini istedi.

"Gerekirse seçimi yenileyelim"

Elazığ Kent Konseyi başkanlığına seçilen Nafiz Koca, seçimde şaibe olduğuna ilişkin algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Avukat Murat Erdoğan seçimin usulüne uygun olarak yapılmadığı iddiasıyla Elazığ 2. İdare Mahkemesine başvuruda bulunmuş. İdare Mahkemesi de Avukat Murat Erdoğan’ın ileri sürdüğü iddialara ilişkin Elazığ Belediyesine seçimle alakalı bilgi ve belgeleri talep etmiş. Bu belgelerinde yine birilerinin tarafından sosyal medya fenomenlerine ya da kullanıcılarına sızdırılmasıyla da sanki seçimde hakikaten bir şaibe varmış mahkeme el koymuş gibi bir algı oluşturuldu. Dün Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyelerimize görüştük. Gerekirse bu seçimi yenileyelim dedik olağanüstü seçime giderek. Bugün toplandık Yürütme Kuruluna da gerekli izahatı yaptık. Yürütme Kurulundaki üyelerimizin katılımlarıyla oylarıyla da seçimin yenilenmesi gerektiğini vurguladık."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0