Ekrem İmamoğlu'ndan,6 Şubat" hatırlatması...

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "Sizler acıyı yaşayan insanlarsınız. Bu acı düştüğü yeri yakmayacak. Hepimizi yakacak.

GÜNDEM 28.08.2024 21:24:00 0
Ekrem İmamoğlu'ndan,6 Şubat" hatırlatması...

  Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "Sizler acıyı yaşayan insanlarsınız. Bu acı düştüğü yeri yakmayacak. Hepimizi yakacak. Biz bu acıdan hep beraber kurtulacağız. Çünkü bu acı hepimizin acısı. Bu acıları unutturmamak, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için de mücadele etmeliyiz. Yardım, adalet gibidir. Hani adalet gecikirse bir anlam ifade etmez, yardım da gecikirse ne yazık ki anlamını yitirir" dedi.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman'da Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odası Temsilcileri ve muhtarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Türkiye Belediyeler Birliği toplantısının ilk defa Adıyaman'da gerçekleştirildiğini belirtti. Tutdere, "Bugün Adıyaman'ımız için tarihi anları hep beraber yaşıyoruz. İl olduğumuzdan beri ilk kez TBB Adıyaman'da toplandı. Bu toplantının 6 Şubat'ta büyük bir yıkım yaşamış binlerce evladını kefensiz toprağa vermiş ve yoksullukla, yoklukla büyük bir mücadele içinde olan şehrimizde, Adıyaman'da gerçekleştirilmesine vesile olan Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tutdere, TBB'nin 17 aracı Adıyaman Belediyesi'ne hibe ettiğini hatırlatarak, "TBB başkanımıza ve encümen üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Tutdere, depremden bu zamana kadar Mersin, İzmir, Aydın, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarına destek oldukları için teşekkür ederek, "Adıyaman'ı hep beraber yeniden inşa edeceğiz. Ve yeniden ayağa kaldıracağız. Sizler bize güvendiniz. Bizi kutsal bu göreve getirdiniz. Sizlere hizmet etmekten büyük bir onur duyuyoruz. Hiçbir ayrım yapmaksızın Adıyaman'ın bir ucundan diğer ucuna kadar her yere eşit, adil ve en güzel hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Adıyaman muhtarıyla, STK'sıyla, esnafıyla, çiftçisiyle, kadınıyla, genciyle bir bütündür, birdir, birlik beraberlik içerisinde de depremle mücadele ediyoruz. Bir seferberlik halindeyiz. Bu seferberlikten, bu mücadeleden hep beraber Adıyaman olarak zaferle çıkacağız ve yaralarımızı saracağız" ifadesini kullandı.

"Adalet gecikirse bir anlam ifade etmez..."
 
Tutdere'nin ardından Ekrem İmamoğlu da konuşma yaptı. İmamoğlu, "Sizler acıyı yaşayan insanlarsınız. Bu acı düştüğü yeri yakmayacak. Hepimizi yakacak. Biz bu acıdan hep beraber kurtulacağız. Çünkü bu acı hepimizin acısı. Kayıplarınızı rahmetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. İmamoğlu, Adıyaman'daki STK'larla, meslek odalarıyla ve muhtarla bir arada olmaktan onur duyduğunu belirtti. İmamoğlu, şöyle konuştu:
 
"Açıkcası her birimizin yüreğinde taşıdığı acıyı ve o ağır yükü anlıyorum. Buraya sizin sesinizi dinlemek, yüreklerinizdeki acıyı paylaşmak ve birlikte çözüm üretme duygusuyla geldik. Adıyaman konusu sadece binları inşa etmekten ibaret değil. Umudun inşa edilmesi lazım. 31 Mart'ta burada bir adım atıldı. Abdurrahman Tutdere, burada umudun inşasında sizlerden motivasyon alarak bir yolculuğa başladı. Seçim 31 Mart bitti. Bu önümüzdeki süreçte oy veren, vermeyenin asla ayırt edilmediği bir anlayışla acılarımızı hafifletmeyi kendimize ilke edinmeliyiz. Biz bu memleketin daha iyi bir geleceği olabileceğine inanıyoruz. Bu inancı beraber yeşerteceğiz. Omuzunuzdan yük almaya, sizin sıkıntılarınızı paylaşmaya geldik."

6 Şubat depremlerinde Adıyaman'da 8 bin 387 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan İmamoğlu, "Bu acıları unutturmamak, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için de mücadele etmeliyiz. İyi biliyoruz ki hepimiz bir deprem ülkesinde yaşıyoruz. Bunun da en derinden tehdit ettiği şehirlerden de birisinin belediye başkanıyım. O bakımdan sizlerin bu derdini dert edinmenin yanı sıra memleket olarak da ders çıkartmanın da gayreti içerisinde olduk ve olacağız. Şehrin yalnız bırakılması, şehrin terk edilmişlik duygusuna sahip olması, yaşanan acı kadar insanların canını yakar. Deprem bölgesi bu anlamda dönem dönem bunu ne yazık ki yaşadı. Devletin geciken yardımı insanları üzdü, yüreğini burktu, acısı kadar içini yaktı. Yardım, adalet gibidir. Hani adalet gecikirse bir anlam ifade etmez, yardım da gecikirse ne yazık ki anlamını yitirir" diye konuştu.

İmamoğlu, depremde Adıyaman Belediye Başkanlığı binasının yıkıldığını, 4 katlı Komagene Kültür Merkezi'nin camı dahi kırılmadığını belirterek, "Adıyaman Belediyesi binasının yarın temeli atılacak. Komagene Kültür Merkezi, Avrupa Birliği fonuyla AB mevzuatlarına uygun bir şekilde yapılmıştır. Bir işi doğru yaptığınızda binanın yıkılmadığını, insanın canına mal olmadığını, insanı öldürmediğini gösteren en somut örnek. Binaları yıkan sadece deprem değil göz ardı edilen hukuki sorumluluklar ve ihmallerdir" ifadesini kullandı.

"Yanınızda olmaya devam edeceğiz"

Konuşmasının devamında Adıyaman'da 118 bin insanın hala konteyner kentlerde yaşadığına dikkati çeken İmamoğlu, "Adıyaman'ı yeniden büyütmek, ayağa kaldırmak zorundayız" dedi. İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları da dile getiren İmamoğlu, "Bu milletin bunu hak etmediği ortada. Tabii kamu hizmeti kalitesi düşüyor. İşler liyakatli yapılmıyor. Meselenin temel sorun olarak tepeden tırnağa adaletsiz bir sürece doğru evrildiğini görüyoruz. Biz buna sessiz kalmayacağız, köşemize çekilmeyeceğiz. Biz bu iktisadi krizin, bu ülke çapında çok sektörü etkilediğini biliyoruz. Bugün yürüttükleri ekonomik programın anlayışı, 'batan batar, kalan sağlar bizimdir' anlayışıdır. Bu mantık ülke için çok sorunlu bir mantıktır" diye eleştirdi. İmamoğlu, iktidarın muhalefete iftira attığını söyledi. İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bugün TBB olarak 11 şehrimizde toplam 89 araç ve 6 bin çöp konteyneri teslim ediyoruz. Biz vatanımızın farklı noktalarında da encümen toplantıları yaparak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin adımlarını da atmaya devam edeceğiz. Yönetenlerle bu insanların bağlarını kopmaması lazım. O bağların kopmaması da yerel yönetimlerin gücünden geçer. İşin merkezini Ankara'ya bağladığınız sürece bağları, samimiyeti koparırsınız. İnsanların birlik ve beraberlik duygusunu bozarsınız. Yerel demokrasiyi güçlendirme çabalarımız deprem sonrası acılarımızın da sıkıntılarımızın da bir an önce giderilmesine vesile olacak temel olacak bir duygudur, prensiptir. Bu kalkınmayı ve refahı sağlayabilmek için de doğru bir yoldur. Bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Adıyamanlılar olarak sizler çok derin büyük bir sınavdan geçtiniz. Dimdik ayakta durdunuz. Zorlukların üstesinden gelmek adına da el birliğiyle çalışıyorsunuz. Bu süreçte asla yalnız değilsiniz ve kalmayacaksınız. Bu bölgenin dertleri derdimizdir. Bu bölgenin insanı maddi manevi büyük kayıplar yaşamıştır. Yere düşmüştür. Sizi yerden alıp ayağa kaldırıp, bizimle aynı seviyede dik durana kadar yanınızda olacağız."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30

İlgili Haberler


SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI: MABEL MATİZ’İN “HA LEYLİM” ŞARKISINA ERİŞİM ENGELİ

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: ÜMİT DİKBAYIR’DAN AÇIKLAMA

AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...

SÜLEYMANCILAR İÇİN YILLAR ÖNCE YAPILAN “YENİ FETÖ” UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE

CHP’Lİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILIYOR

PAYAS VE ERZİN OSB’LERDE YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

HBB HAKİM PROJESİYLE İŞ GÜCÜ İHTİYACI VE MESLEK EĞİTİMİ BULUŞTU

ARINÇ’TAN SİSTEM VE PARTİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ: “KOLEKTİF AKILDAN ÇOK UZAKLAŞTIK”

MOTORİNDE VERGİ SIFIRLANDI AMA POMPA FİYATI YERİNDE KALDI

SÜLEYMANCILAR SORUŞTURMASINDA 49 GÖZALTI: 10 KİŞİ DAHA ARANIYOR

GÜNDEMAR ARAŞTIRMASI: YENİ PARTİ ÖNDE, AK PARTİ’DE 3,77 PUANLIK GERİLEME

121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI

EKREM İMAMOĞLU CHP’DEN İSTİFA ETTİ: “YENİ BİR YOL AÇIYORUZ”

TUGAY’IN AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİASI GÜNDEMDEYDİ: KAYNAKLAR “GEÇMEYECEK” DEDİ

ÇERÇEVE YASA SONRASI DEMİRTAŞ TARTIŞMASI: “YASA KAPSAMINDA”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇERÇEVE YASA AÇIKLAMASI: “HİBRİT BİR MODEL GELİŞTİRDİK”

ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU

KULİS: ERDOĞAN’DAN AKP’Lİ VEKİLLERE “CEMİL TUGAY” SORUSU

80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK

AKARYAKITA ÇİFTE ZAM: ZAM DALGASI SÜRÜYOR

ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ

DERVİŞOĞLU’NDAN “ÇERÇEVE YASA” TEPKİSİ: “BU BİR TESLİMİYET BELGESİDİR”

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

  • Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
2.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
3.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
4.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
5.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
9.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
10.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
12.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
13.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
14.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
17.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
18.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
Reklam