Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Şahbenderoğlu: “Bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu kabul etmiyoruz”

Eğitim- İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'yle ilgili “Son gelinen aşamada öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O

YEREL 29.07.2024 19:29:51 0
Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Şahbenderoğlu: “Bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu kabul etmiyoruz”

MUSTAFA USTA

(SİNOP) - Eğitim- İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'yle ilgili “Son gelinen aşamada öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O yüzden, bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu biz kabul etmiyoruz” dedi.

Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şahbenderoğlu, şunları söyledi:

“Bu tamamıyla iktidarın ve yandaş sendikanın bizzat öğretmenliğe yeni atanacak yeni öğretmenleri bir çeşit eleme yöntemi”

“Uzun zamandan beri hükümetin başta öğretmenleri kategorize edip bir yerde iş barışını bozmaya yönelik çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bununla ilgili mücadelemizi önceden beri sürdürüyorduk. Son gelinen aşamada ise öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Onu da bu sefer yasadan geçirmeye çalışıyorlar. Bunu tamamıyla aslında iktidarın bir çeşit mülakat yöntemi olarak değerlendiriyoruz. Çünkü, göreve başlayacak olan kişileri son derece ucu belirsiz, ne anlama geldiği belli olmayan kriterlerle değerlendirme çabası içinde girme amacındalar. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O yüzden, bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu biz kabul etmiyoruz. Bunu itirazımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili mücadelemizi de sürdürdük ve sürdüreceğiz.

"Eğitim sistemimize vurulacak olan bir darbe olarak görüyoruz"

Çünkü, biz bunu öğretmene, öğretmenliğe, geleceğimiz olan çocuklara, eğitim sistemimize vurulacak olan bir darbe olarak görüyoruz. Mesleğini elde etmiş, diplomasını almış olan insanları tekrar tekrar bir çeşit sınava tabi tutma gibi sistem vardı zaten. Bu yeterlilik sınavıydı ve adı bir çeşit değişik isimler altında sınavlar düzenlendi. En son, biliyorsunuz sözleşmeli öğretmenlik sistemiyle bu işleri yürütmeye çalıştılar. Orada biz gördük ki, bu tamamıyla iktidarın ve yandaş sendikanın bizzat öğretmenliğe yeni atanacak yeni öğretmenleri bir çeşit eleme yöntemi. Kendi fikirlerine, kendilerine boyun eğen insanları diğerlerini yok sayma gibi bir sisteme dönüştüğünü görüyoruz. Öğretmenlik akademisi uygulamasıyla da bunun çok had safhaya çıkacağını ve insanları daha mesleğine başlamadan, gençliğinin en başında, görevinin en başında bir anda hiç sebepsiz yere görevlerinden atılma gibi bir duruma sürükleyeceğini gözlemliyoruz. Çünkü, kriterler belli değil. Ne amaçla öğretmenliğe devam edeceği, ne amaçla öğretmenlikten atılacağı gibi bir somut bir takım ibareleri bulunmayan bir meslek kanunundan söz ediyoruz. Dolayısıyla bir kişinin iki dudağının arasına girmek ve artık 'görevine son verdim' deyip yıllarca emek vermiş, eğitim görmüş, öğretmenliği çiçeği burnundaki öğretmenlerin bir anda hayatlarını bitirme kanunu olarak görüyoruz biz bunu. O yüzden buna karşı çıkıyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    3809,24% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

Yükleniyor


Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

"MESEM’ler kapatılsın, çocukların ekonomik sömürüsü son bulsun"

  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 9.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39