DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİ SAMSUN ŞUBESİ, 17 YAŞINDA İDAM EDİLEN ERDAL EREN'İ ANDI

Samsun Devrimci 78’liler Derneği, 13 Aralık 1980 tarihinde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'i andı. 

YEREL 14.12.2022 12:35:00 0
DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİ SAMSUN ŞUBESİ, 17 YAŞINDA İDAM EDİLEN ERDAL EREN

Samsun Devrimci 78’liler Derneği, 13 Aralık 1980 tarihinde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'i andı. Dernek Şube Başkanı Cengiz Akşan, "Erdal Eren’i, yaşatmak isteyen dostları ve yoldaşlarına düşen en önemli görevlerden birisi de savaşa karşı barışı savunmaktır. Halklarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden, zulme ve zorbalığa teslim eden anlayışlarla mücadele etmektir. 42 yıldır 12 Eylül faşist darbesi egemenlerin ihtiyaçlarına göre yeniden tahkim edilerek sürdürülüyor. Son 20 yılı darbe ürünü ve artığı AKP eliyle sürüyor" dedi.

Samsun Devrimci 78’liler Derneği, 42 yıl önce henüz 17 yaşındayken idam edilen Erdal Eren'i dün Süleymaniye geçidinde basın açıklaması yaparak andı.

"ERDAL EREN'İ ANMAK BİRLİKTE MÜCADELEDEN GEÇER"

Samsun Devrimci 78’liler Derneği Şube Başkanı Cengiz Akşan şunları söyledi:

"Erdal Eren yaşıyor. Erdal Eren’i anıyoruz. Tarihin tanıklığında Erdal Eren’i yaşatıyoruz. Sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz, dirençle yaşatıyoruz. Erdal Eren’i anmak ve anlamak demokrasiyi ve insan haklarını savunmaktan geçer, zulme ve zorbalığa karşı çıkmaktan geçer. Kadına ve çocuklara yönelik şiddete, taciz ve tecavüze karşı durmaktan, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren halkların yanında olmaktan geçer. Devrime ve sosyalizme inanmaktan ve onu kurmak için çalışmaktan geçer. Erdal Eren’i anmak; aynı coğrafyada yaşadığımız kardeş halklarımızla kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, gençlere, işçilere, emekçilere, halklarımıza yapılan saldırıları birlikte göğüslemek ve birlikte mücadele etmekten geçer.

"DENİZLERDEN ALDIĞI DARAĞACINDA DİRENME MEŞALESİNİ ONURLA TAŞIDI"

Erdal Eren’i, yaşatmak isteyen dostları ve yoldaşlarına düşen en önemli görevlerden birisi de savaşa karşı barışı savunmaktır. Halklarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden, zulme ve zorbalığa teslim eden anlayışlarla mücadele etmektir. 42 yıldır 12 Eylül faşist darbesi egemenlerin ihtiyaçlarına göre yeniden tahkim edilerek sürdürülüyor. Son 20 yılı darbe ürünü ve artığı AKP eliyle sürüyor. Önce Sinan Suner’i vurdular. Sonra Sinan’ın katledilmesini protesto eden Erdal Eren’i astılar, peşinden Erdal’ın idamını protesto etmek için pankart asan Ercan Koca’yı öldürdüler. Aradan 42 yıl geçmesine karşın onurumuz olmaya devam ediyorlar. Erdal Eren, devrimci inancın, kararlılığın onurlu temsilcisi, emperyalizme ve faşizme karşı mücadelenin yılmaz savunucusudur.  O, Denizlerden aldığı darağacında direnme meşalesini onurla taşıdı ve kendinden sonra idam edilen devrimcilere devretti. Şan olsun direniş bayrağını taşıyanlara, şan olsun devrimin ve sosyalizmin yılmaz savunucularına. Hala ülkemiz hak ve özgürlüklerin yok edildiği, muhalif seslerin kısıldığı, farklılıklarımızın birbirine düşürüldüğü, öğrencilerin bilim insanlarının siyasetçilerin içeri atıldığı bir ülke.

"KARDEŞÇE BİR ARADA YAŞAMA İSTEĞİNE SALDIRIYORLAR"

Kıblesi 6. filo ve Beyaz Saray olan, halklarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden, barış düşmanı, demokrasi düşmanı, soyguncu bir anlayış bu ülkenin başına bela oldu.  Darbeyi "Allah’ın lütfu" olarak gören, pandemiyi fırsata çeviren bu anlayış, başta 12 Eylül darbesi olmak üzere tüm darbelerden besleniyor. Bu anlayışın besin kaynağını kesmek için darbeye karşı demokrasiyi savunmaya devam ediyoruz. Diğer yandan özelleştirmesiyle torba yasası ile talan ve vurgun sözleşmeleri ile çılgın projeleri ile ülke topraklarının ve fabrikalarının satışı ile yeniden emekçilerin kazanılmış haklarına, halklarımızın özgür, eşit ve kardeşçe bir arada yaşama isteğine saldırıyorlar. Kirli tarihine sığınmış egemenler kan dökmeye, can almaya, haklarımızı gasp etmeye devam ediyor. Ülkemizin ve emekçi halklarımızın onlarca yıllık kazanımlarını yok ediyor. Böyle bir Türkiye ortamında anıyoruz Erdal Eren’i. Bugün bizlere düşen en büyük görev, on yıllardır onlardan yükselen devrim şiarının, devrimci eylemin, büyük bir devrimci pratiğin, gündelik hayatımıza yeniden ışık tutacak bir büyük isyana dönüşmesini sağlamaktır.

"BUGÜN ERDAL OLMANIN, SİNAN OLMANIN, ERCAN OLMANIN GÜNÜDÜR"

Bu aynı zamanda cuntacıların ve işbirlikçilerinin oluşturduğu tek adam ve vesayet rejiminin tasfiye edilmesini sağlamak, hırsızlardan, katillerden, çetelerden, provokasyonlardan, faşist saldırılardan hesap sormak anlamına gelmektedir. Erdal Eren’in yoldaşları egemenlerin azgın saldırıları karşısında direnen emekçi halkların yanındadır. O, devrim ve sosyalizm şiarıyla mücadelemizde yaşayacaktır. Biz devrimciler olarak diyoruz ki; bugün Erdal olmanın, Sinan olmanın, Ercan olmanın günüdür. Kahrolsun faşizm. Yaşasın devrim ve sosyalizm. Sinan, Erdal, Ercan onurumuzdur."

 

 

 

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2