Depremde yıkılan Kırçuval Otel davasında ara karar açıklandı: Sanıklar tutuksuz yargılanacak

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan, 21 kişinin hayatını kaybettiği Kırçuval Otel davasının ilk duruşmasında ara karar açıklandı. Sanıkların tutuksuzluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, 5 kamu kurumundan da bilg

GÜNDEM 8.06.2024 00:42:11 0
Depremde yıkılan Kırçuval Otel davasında ara karar açıklandı: Sanıklar tutuksuz yargılanacak

HABER: MEHMET OFLAZ

(ANKARA) - Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan, 21 kişinin hayatını kaybettiği Kırçuval Otel davasının ilk duruşmasında ara karar açıklandı. Sanıkların tutuksuzluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, 5 kamu kurumundan da bilgi ve ilgili belgeleri istedi. Duruşma 20 Eylül’e erteledi.

Malatya’da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan, aralarında milli sporcuların da bulunduğu 21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davasının ilk duruşması görüldü. Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuksuz 11 sanıktan 10’u, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada sanıklar suçsuz oldukları yönünde savunma yaptı ve beraatlarını istedi. Kırçuval Otel’de yakınlarını kaybedenler ise şikâyetçi oldukları sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

“Deprem öncesinde bodrum katta çatlaklar vardı”

Duruşmada, Kırçuval Otel’de hayatını kaybeden milli voleybolcuların 2 takım arkadaşı da tanık olarak dinlenildi. Tanıklar, Kırçuval Otel’de deprem öncesinde bodrum katında çatlaklar olduğunu, kolonlarda çatlaklar gördüklerini beyan etti.

“Sanıklar tutuklansın ve 5 kamu kurumundan bilgi alınsın” talebi

Müşteki avukatı Çağrı Sarıoğlu, sanıkların tutuklanmasını talep etti. Sarıoğlu, duruşmada 2020 Elazığ Depremi’nde Kırçuval Otel’in hasar görüp görmediği yönünde yoğunlaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“2020 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları içerisinde Kırçuval Otel’de çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan listesinin dosyaya celp edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yine 2020 Elazığ Depremi süreci ve sonrasında yer alan müşteri listelerinin gönderilmesini talep ediyoruz. Böylelikle Kırçuval Otel’in 2020 Elazığ Depremi’nden sonra faaliyetinin devam edip etmediğini öğrenmek istiyoruz. Bununla birlikte Malatya İl Deftarlığı’ndan da 2020 Elazığ Depremi sürecinde ve sonrasında müşterilere kesilen faturaların mahkemeye gönderilmesini talep ediyoruz.

6 Şubat, ilk ve ikinci depreminde otel binası çevresinde kaç binanın ve hangi binaların yıkıldığını, her iki depremde de yıkılmayan ve sonradan yıkılan binaların hangileri olduğunun tespit edilmesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) yazı yazılmasını talep ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da Kırçuval Otel’in 2020 Elazığ Depremi’nden hasar görüp görmediğini ve eğer hasar varsa hasar tespit tutanağı ile ilgili belgeleri talep ediyoruz.” 

5 kamu kurumdan bilgi talep edildi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Öte yandan heyet; SGK’dan, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Malatya İl Deftarlığı’ndan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan bilgi ve ilgili belgelerin alınmasına kararlaştırdı. 

Duruşma 20 Eylül’e ertelendi

Mahkeme heyeti ara kararları okuduktan sonra 2’nci duruşmayı 20 Eylül 2024 tarihine erteledi. Duruşmayı ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren avukat Çağrı Sarıoğlu, “5 kamu kurumundan ilgili bilgi ve belgeler talep edildi. Amacımız somut gerçeğin ortaya çıkarılması bu yönde de şu anda dosyanın iyi yönde gittiği düşüncesi ve kanaatindeyim” dedi.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Malatya'daki Kırçuval Otel'in yıkılmasıyla, TVF Erkekler Voleybol 2’nci Ligi 6’ncı Grup’ta play-off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 6 voleybolcu ile 4 ampute futbolcunun da aralarında bulunduğu 21 kişi yaşamını yitirmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede sanıklar dönemin Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın yanı sıra H.D., S.Y., F.A., İ.Y., S.K., F.P., A.M.P., M.H.B., M.B. ve A.Y.’in “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak” suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. Öte yandan Kırçuval Otel’ine imalat yönünden onay veren belediye yapı kontrol birimindeki kamu görevlileri hakkında dosya tefrik edildi, soruşturma devam ediyor.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

Yükleniyor


ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2