Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''cibiliyetsiz'' ve ''ev zencileri'' sözleri yargıya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP),Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Henniye için yas ilan edilmesini eleştirenlere dediği 'cibiliyetsiz' ve Instagram sansürünü eleştirenler için kullandığı 'ev zencileri' sözlerini yargıya taşıdı.

GÜNDEM 11.08.2024 10:52:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

(ANKARA) - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hamas lideri İsmail Haniye için yas ilan edilmesini eleştirenlere "Bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz o ilgiyi hazmedemedi" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Bu suç duyurumuzdan da belki bir sonuç alamayacağız ama en azından tarihe bir kez daha kayıt düşeceğiz, not düşeceğiz. Ve mutlaka bir gün, bu hakaretleri halkımıza durmaksızın yağdıranlar; emri sadece hukuktan ve vicdanından alan tarafsız ve bağımsız yargıçlardan, savcılardan oluşan mahkemelerin karşısına çıkacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimüz günlerde partisinin genel merkezinde AK Parti İnsan Hakları Eğitimi Programı'nda yaptığı konuşmada, "Ülkemizde bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkı ile dayanışmamızı gösterdik. Ama bazı ekranlarda bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz o ilgiyi hazmedemedi. Ya biz sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik? Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, Instagram’a erişim engelini eleştiren muhalefeti hedef alarak, “Batı'dan çok Batı'cı, İsrail'den çok İsrail'ci olan bu ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediğini ifade ederek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK üyesi Adnan Okur, "Tayyip Erdoğan, kendine biat etmeyen, kendine alkış tutmayan, kaçak sarayındaki saltanatını desteklemeyen, yaptıklarını, söylediklerini onaylamayan, laik cumhuriyet düşmanlıklarına karşı duran, milyonları durmaksızın aşağılıyor, onlara hakaretler yağdırıyor" dedi.

"Yas" hatırlatması

Okur, Erdoğan'ın daha önce yaptığı bazı hakaret içeren konuşmalarını hatırlatarak, şu görüşleri dile getirdi:

''Şimdi de bu hakaretlerine 'cibilliyeti bozuk' ve 'ev zencisi' hakaretlerini ekledi. Hamas lideri İsmail Haniye katlinin sonrasında ilan edilen bir günlük yasa karşı çıkan milyonlar için Erdoğan 'cibilliyeti bozuk' dedi. İdlib’te katledilen 34 vatan evladımız için yas ilan edilmemesine, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ölen insanlarımız için ilan edilmeyen yasın, İsmail Haniye için ilan edilmesine tepki gösteren milyonlarca insanımıza; 'cibilliyeti bozuk yani yaratılıştan gelen huyu ve karakteri bozuk, soyu bozuk, sütü, mayası bozuk hakaretini' edebiliyor. Yine Instagram yasağını doğru bulmayan, bu yasağı eleştiren milyonlara; 'Afrika kökenli ev kölelerine verilen tarihi bir ad olarak bilinen ve siyahilere yönelik bir aşağılama sözü olarak kullanılan ev zencileri' hakaretini yapabiliyor.

Bu suç duyurumuzdan da belki bir sonuç alamayacağız ama en azından tarihe bir kez daha kayıt düşeceğiz, not düşeceğiz. Ve mutlaka bir gün, bu hakaretleri halkımıza durmaksızın yağdıranlar; emri sadece hukuktan ve vicdanından alan tarafsız ve bağımsız yargıçlardan, savcılardan oluşan mahkemelerin karşısına çıkacak. Hiç kuşkunuz olmasın ki işte o zaman o dosyalar yeniden açılacak, AKP’giller ve tüm avanesi hakkında yapmış olduğumuz bütün suç duyuruları bu halk düşmanları için birer iddianameye dönüşecek."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14275,80%0,34
  • DOLAR

    42,84% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6168,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9984,27% -0,30

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

AF DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇTİ: CEZAEVLERİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

SARAN DOSYASINDA HAKİMLİK KARARI: YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA

AYM’DEN İMAMOĞLU’NU DOĞRUDAN ETKİLEYECEK KARAR: İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

CHP’NİN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARA KARŞI GÜRLEK’TEN HUKUKİ ADIM

GAZETECİ BARIŞ TERKOĞLU GÖZALTINA ALINDI

SADETTİN SARAN UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

MASAK RAPORUNDA REZAN EPÖZDEMİR DETAYI: ŞOFÖR ÜZERİNDEN MAYBACH

GÖKÇEK’TEN YAVAŞ’A AĞIR İDDİALAR: “KABİLİYETİ YOK”

TBMM’DE STAJYER ÖĞRENCİLERE TACİZ SKANDALINDA 5 KİŞİYE DAVA

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI, TÜRK-İŞ’TEN İLK TEPKİ GELDİ

EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

  • Perşembe 15 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cuma 15.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 10.4 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9