CUMHUR UZUN, ERDOĞAN’IN SEÇİM VAATLERİNİ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI’NA SORDU: “BIRAKIN ÇALIŞMAYI, AÇIKLAMA DAHİ YAPMIYOR. HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde sıraladığı vaatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Uzun, TBMM’ye sunduğu soru önergesi ile ilgili açıklamasında; “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden ön

GÜNDEM 14.10.2023 21:29:04 0
CUMHUR UZUN, ERDOĞAN’IN SEÇİM VAATLERİNİ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI’NA SORDU: “BIRAKIN ÇALIŞMAYI, AÇIKLAMA DAHİ YAPMIYOR. HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde sıraladığı vaatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Uzun, TBMM’ye sunduğu soru önergesi ile ilgili açıklamasında; “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce verdiği vaatlere dair bırakın çalışmayı, açıklama dahi yapmıyor. Halkımızın huzuruna çıkarak verdiği vaatlerle oy alan Erdoğan verdiği sözleri unuttu. Ama biz hatırlatmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde verdiği vaatleri, yaptığı yazılı açıklamada sıraladı. Uzun’un açıklaması şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce kamuya personel alımları için, ‘Mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız’ demişti. Fakat Milli Eğitim Bakanı, Erdoğan’ı yalanlar nitelikte yaptığı açıklama ile ‘Cumhurbaşkanımız mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Biz de mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik’ dedi. Hala iktidarın mülakatların kaldırılmasına dair bir çalışması yok. Üstelik mülakatların kaldırılmasına dair muhalefetin önerisi geçtiğimiz günlerde AKP ve MHP tarafından reddedildi.

Erdoğan seçim öncesinde birinci dereceye yükselen tüm memurlar için, ‘3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız…’ dedi. İktidar sözlerinin üzerine yatıyor. Birinci dereceye yükselen tüm memurlar için 3600 ek gösterge verileceği vaadine dair yapılan bir çalışma hala yok.

Erdoğan, seçim öncesinde bir söz de ev hanımlarına vermişti. Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmının devlet tarafından ödeneceğini söyleyen Erdoğan hala bu konuda bir adım atmış değil. Milyonlarca ev hanımı bu vaadin yerine getirilmesini bekliyor.

Erdoğan, ‘Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılar ile eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz…’ demişti. Esnaf, bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor. İktidar seçimin üzerinden dört buçuk ay geçmesine rağmen hala adım atmadı.

Enflasyon tek haneli rakamlara inecek dediler her geçen gün artıyor. Kadına şiddette sıfır tolerans dediler neredeyse her gün bir kadın cinayeti haberi ile sarsılmaya devam ediyoruz. Sığınmacıları geri göndereceğiz dediler ama sınırlarımızdan hala kaçak geçişler devam ediyor. Siyasette verilen sözler tutulmalıdır. Erdoğan seçimlerde verdiği bu sözleri bir an önce hayata geçirmelidir. Sadece bize oy veren değil AKP’ye oy veren vatandaşlarımız adına da bu sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce verdiği vaatlere dair bırakın çalışmayı, açıklama dahi yapmıyor. Halkımızın huzuruna çıkarak verdiği vaatlerle oy alan Erdoğan verdiği sözleri unuttu. Ama biz hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Uzun, seçim öncesinde verilen vaatleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesi ile TBMM gündemine de taşıdı. Uzun’un soruları şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce kamuya personel alımları için, ‘Mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız’ demişti. Personel alımlarında mülakatı kaldırmak için yapılan bir çalışma var mıdır? Mülakatları kaldıracak düzenlemeleri ne zaman gündeme getirmeyi planlıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde birinci dereceye yükselen tüm memurlar için, ‘Tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız…’ demişti. Bu konuya dair yapılan bir çalışma var mıdır? Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarının emekliliklerine dair verdiği vaatte, ‘Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz…’ demişti. Ev hanımlarının emekliliklerine dair verilen bu söze dair yapılan bir çalışma var mıdır? Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük esnafların prim ödeme gün sayısına dair verdiği vaatte: ‘Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılar ile eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz…’ demişti. Henüz bu konuya dair bir düzenleme yapılmadı. Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yapılmış bir çalışma bulunmakta mıdır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi, ‘Erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle çalışmayı sürdüreceğiz’ demişti. Neredeyse her gün bir kadın cinayeti işlenen ve erken yaşta evliliklerin devam ettiği ülkemizde seçimden bugüne bu konularda hangi çalışmalar yapıldı? Gerekli düzenlemeleri ne zaman gündeme getirmeyi düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız’ demişti. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi için öngördüğünüz bir tarih var mıdır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki sığınmacıların ‘gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşünü’ artırma sözü vermişti. 01.01.2023 – 30.09.2023 tarihleri arasında kaç sığınmacı ülkelerine geri döndü? Aylara göre dağılım nedir?

Geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan, ‘Yeni evlenen çiftlere aile ve gençlik bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız…’ demişti. Bu banka ne zaman kurulacak? Krediler ne zaman verilmeye başlanacak?”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,83% 0,35
  • EURO

    43,47% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4013,23% -0,49
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU…

PEDOFİLİYİ SAVUNAN NURETTİN YILDIZ'A BOĞAZİÇİ'NDE SERT TEPKİ!

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA TARİHTEKİ EN BÜYÜK SİLAH SATIŞ ANLAŞMASI İMZALANDI...

İNFAZ DÜZENLEMESİYLE 55-60 BİN KİŞİ ÇIKACAK

MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

MANSUR YAVAŞ "LOZAN TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ" DEDİ,

Yükleniyor


'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

  • Cuma 29.3 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54