CHP’Lİ TUTDERE'DEN BAKAN SOYLU'YA: TWİTTER’DA GENEL BAŞKANIMIZA LAF YETİŞTİRECEĞİNİZE, UYUŞTURUCU BATAKLIĞINA SAPLANAN ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN POLİTİKA ÜRETİN

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Süleyman Soylu’ya “Zamanınızı Twittter’da Genel Başkanımıza sürekli laf yetiştireceğinize, sokaklarda uyuşturucu bataklığına saplanan çocuklarımızı kurtarmak içi

GÜNDEM 19.11.2022 10:49:11 0
CHP’Lİ TUTDERE

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Süleyman Soylu’ya “Twitter’da Genel Başkanımıza sürekli laf yetiştireceğinize, sokaklarda uyuşturucu bataklığına saplanan çocuklarımızı kurtarmak için değerlendirin ve bu konuda politika üretin” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, şunları söyledi: 

“Öncelikle peşin olarak şunu söyleyeyim, siz uyuşturucuyla mücadelede sınıfta kalmış bir bakansınız, bakanlıksınız. Bunu kim söylüyor, neye dayanarak söylüyoruz? Bunu bizzat sizin kendi hazırlamış olduğunuz raporlar söylüyor. Bunu kim söylüyor? Sokaktaki vatandaş söylüyor, bunu kim söylüyor? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor. Bunu kim söylüyor? Sabahki konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına konuşan Meclis’te fakirin fukaranın mazlumun sesi Engin Özkoç söylüyor. Bunu kim söylüyor? Türkiye söylüyor.

Kilis'te Genel Başkanımızın yolunu bir vatandaş kesti. Vatandaş Genel Başkanımıza çocuğunun uyuşturucu nedeniyle içinde bulunduğu durumu anlattı. ‘Ben akşamları yatarken odanın kapısını kilitlemek zorunda kalıyorum, oğlum bana saldırı diye korkuyorum. Ne olursunuz tedbir alın’ dedi.  Siz Genel Başkanımızın grup toplantılarını da takip ediyorsunuz ama bir türlü anlamak istemiyorsunuz. Bugün Türkiye’nin sokaklarında her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor.

“İSTANBUL’DA KRİSTALE ÇEVRİLİYOR”

Metamfetamin sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor, Türkiye'deki laboratuvarlarda özellikle de İstanbul’da kristale çevriliyor. Dünyada uyuşturucuyla mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var. Metamfetamin dünyanın kâbusu olacak. Çünkü bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek. Sentetik bir uyuşturucu kimyasallar karıştırılarak küçük laboratuvarlarda üretiliyor.

Bunu Genel Başkanımız defalarca grup toplantısında söyledi, bizler de söylüyoruz. Bu konuda sizin sorumluluğunuz var. Bu ülkenin gençlerini, çocuklarını uyuşturucu belasından kurtarmak sizin anayasal görevinizdir. Sizi bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına, gençleri adına görevimizi yapmaya davet ediyorum. Bu uyuşturucudan gençlerimizi, çocuklarımızı kurtaracak tedbirleri bir an evvel alın. Zamanınızı Twittter’da Genel Başkanımıza sürekli laf yetiştireceğinize, sokaklarda uyuşturucu bataklığına saplanan çocuklarımızı kurtarmak için değerlendirin ve bu konuda politika üretin.

Geçen yılki bütçe konuşmanızda şunu demiştiniz: ‘Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu mücadelesini yapmaktadır’ demiş ve bir takım rakamlar vermiştiniz. Geçen yılki bütçe görüşmelerinden bu yana kadar ne kadar eroin yakalandınız? Kaç tane uyuşturucu operasyonu yaptınız? Bu operasyonlarda kaç kişiyi gözaltına aldınız? Şu an cezaevlerinde uyuşturucu suçlarından dolayı kaç tutuklu, kaç hükümlü var? Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısı kaçtır? Geçici ikamet izni ile gelen yabancı sayısı kaçtır? Uluslararası koruma altında kaç kişi vardır? Bugün tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kaç yabancı kişi vardır? Kadına yönelik şiddet olayları nedeniyle kaç kişi hakkında işlem yapılmıştır? Bu soruların cevabında sizlerden bekliyoruz.

2017, 2018 ve 2020 yıllarında Adıyaman üç deprem yaşandı. En son yaşanan Sivrice depreminden dolayı da Gerger, Sincik, Çelikhan ve Samsat başta olmak üzere 1700’e yakın ağır hasarlı ev var, bu tespitler yapıldı. Samsat’ta 2017’de meydana gelen depremden etkilenen evlerin 1.etabı yapıldı, 2. etabın inşaatına bir türlü başlanmadı. Sivrice depreminin ardından bugün Sincik’te, Gerger’de ve Çelikhan’da henüz ev yapmaya başladınız. Siz Adıyaman ziyaretinizde ‘Adıyaman huzur şehridir’ demiştiniz. Ben buradan altını çizerek söylüyorum, Adıyaman’da vatandaşımız yazın sıcağında kışın soğuğunda konteynerde yaşadığı için huzuru kalmadı. Ne yapacaksanız bir an evvel yapın, bu vatandaşlarımızın mağduriyetini giderin. Bugün İnlice’nin Çükan Mahallesinde konteynerde doğan çocuklar artık 2 yaşına geldi. Samsat'ta doğan çocuklar 5 yaşına geldi. Siz hala neyi bekliyorsunuz? Adıyaman'ın da bu mağduriyetini gidermenizi sizden bekliyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,03
  • EURO

    43,58% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4029,54% 0,72
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

Yükleniyor


'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59