CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL, DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. Özel, ziyaretin ardından; “Bundan sonraki süreçlerde de diyalogumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek.

GÜNDEM 13.12.2023 19:16:00 0
CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL, DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. Özel, ziyaretin ardından; “Bundan sonraki süreçlerde de diyalogumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun ve görüşmelerin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. Bakırhan, “Bu kadar yoğun sorun yaşadığımız bu süreçte, muhalefet partilerinin daha fazla müzakereye, diyaloga ihtiyacı var” derken, Hatimoğulları ise “Türkiye’deki bütün siyasi partilerin esasen, Türkiye’nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DEM Parti Genel Merkezi’nde; partinin Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret etti.

Özel ve heyetini, parti genel merkezinin girişinde Eş Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı. Özgür Özel’e ziyarette; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti.

Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Özel, Hatimoğulları ve Bakırhan, açıklama yaptı.

Tuncer Bakırhan şunları söyledi:

 “Çok verimli bir görüşme oldu. Başta ekonomik kriz olmak üzere; demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar, çevre… Türkiye’nin yaşamış olduğu meseleleri birlikte tartıştık, konuştuk. Partimizin sürekli dile getirdiği bir şey var: Siyasi partiler sorunları diyalogla, müzakere ile çözer. Bu kadar yoğun sorun yaşadığımız bu süreçte, muhalefet partilerinin daha fazla müzakereye, diyaloga ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki günlerde de Türkiye’de bulunan siyasi partiler, bu diyalog ve müzakere sürecini büyüterek devam ettirirler.”

CHP Lideri Özgür Özel ise şöyle konuştu:

“DEM Partisini Genel Merkezi’nde ziyaret ettik. Daha önce Meclis’te görev yaptığım her aşamada da şunu vurgulamıştım; Siyasi partilerin arasındaki diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından, hem o parlamentonun üretkenliği açısından, hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlarından bir tanesindir ve olmazsa olmaz. Biz kurultayımızı yaptıktan sonra Sayın Eş Genel Başkanlarım arayarak kutlamışlardı. Sonra takvime baktığımda onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardı. Bizim o kurultay yoğunluğu içinde partimizden bir hayırlısı olsun ziyareti gerçekleşmemişti. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleştirdim.

Karşılıklı başarı dileklerini ifade ettik. Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık. Türkiye’yi değerlendirdik, dünyayı değerlendirdik. Önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli ve yapıcı görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyalogumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyaloğun ve görüşmelerin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.”

Tülay Hatimoğulları ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Evet iki parti de peş peşe kongrelerini gerçekleştirmiş oldu, genel seçimlerden hemen sonra… Ve bir nezaket ziyaretiydi, bir hayırlı olsun ziyaretiydi. Biz de kendilerine bir kez daha hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz, başarılar diliyoruz, yeni yönetime de… Bugün bizler bir araya gelmişken, Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği süreci, siyasal süreci, iktisadi krizi, Türkiye’de yaşanan demokrasi krizini hep birlikte değerlendirdik. Ve gerçekten demokrasiye model olması gereken, Türkiye’deki bütün siyasi partilerin esasen, Türkiye’nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki, bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçlerde, ülkenin içinde bulunduğu, bölgemizin içinde bulunduğu süreçleri; bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmalara karşı hep birlikte barış projelerini birlikte görüşebileceğimiz, Orta Doğu’ya barışı ve huzuru taşıyabileceğimiz bir sürecin inşa edilmesi ile ilgili diyalog ve çözüm kanallarının açık olacağını ümit ediyoruz. Türkiye böyle bir tabloya özlem duymaktadır. Ümit ediyoruz ki biz böylesi bir tabloyu hep birlikte; Türkiye’deki bütün siyasi partiler ve Türkiye’deki demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte bu konuda yol alırız.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10532,69%-0,09
  • DOLAR

    40,57% 0,05
  • EURO

    46,85% -0,36
  • GRAM ALTIN

    4326,29% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6947,46% 0,16

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

YARGITAY’DAN HKP LİDERİNE ŞOK: NURULLAH EFE’NİN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

BURSA'DA ORMANI YAKAN KİŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN ASKER ÇIKTI!

İBB SORUŞTURMASI GÖLGESİNDE: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN KARDEŞİ MELEK KARA’NIN YOLSUZLUK SKANDALI

İMAMOĞLU’NUN YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI DA GEÇERSİZ SAYILDI

BURSA'DAKİ ORMAN YANGINI 3. GÜNÜNDE: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ZEYDAN KARALAR: "BEN ADANALIYIM, SİLİVRİ’DE NE İŞİM VAR?"

İSFALT GENEL MÜDÜRÜ BURAK KORZAY, 'ETKİN PİŞMANLIK' KAPSAMINDA İFADE VEREREK TAHLİYE EDİLDİ

CHP MARDİN İL YÖNETİMİ TOPLU İSTİFAYLA DÜŞTÜ

GOOGLE’DAN DEPREM İTİRAFI: 10 MİLYONA UYARI GİTMEDİ!

“‘ERDOĞAN İHANET EDER Mİ?’ SORUSUNA ‘EVET’ YANITI, DANIŞMANI ÇİLEDEN ÇIKARDI

YANGINLA MÜCADELEYE GİDERKEN FACİA: SU TANKERİ UÇURUMA YUVARLANDI, 3 ÖLÜ

MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ GÖZALTINA ALINDI

Yükleniyor


AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

  • Salı 33.7 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.4 ° / 21.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2