CHP İstanbul İl Örgütü'nden İsrail'e kınama

CHP İstanbul il ve ilçe örgütleri, akşam saatlerinde İsrail'in İstanbul Konsolosluğu önüne yürüyüş düzenleyerek Gazze'deki saldırıları kınadı.

GÜNDEM 29.05.2024 23:42:00 0
CHP İstanbul İl Örgütü

 CHP İstanbul il ve ilçe örgütleri, akşam saatlerinde İsrail'in İstanbul Konsolosluğu önüne yürüyüş düzenleyerek Gazze'deki saldırıları kınadı. Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü anımsatarak "Hemen şimdi, Filistin’de barış" çağrısı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Her geçen gün insanlık bir adım daha geriye gidiyor. Gazze'de fütursuzca dökülen masum kanlar, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın yüreğine işliyor" dedi.

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılar akşam saatlerinde İsrail'in İstanbul Konsolosloğu önünde yürüyüş ve açıklama ile protesto edildi. Protestoya CHP İstanbul il ve ilçe örgütleri, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Gazzeliler bugün kendi vatanlarında mülteci kampında kalıyor. Adım adım işgal edilmiş topraklarında, bombalanan kentlerini terk etmiş, Refah bölgesine sıkışmış durumdalar. Ancak yine de göklerden yağan bombalar altında can veriyorlar. Her geçen gün insanlık bir adım daha geriye gidiyor. Gazze'de fütursuzca dökülen masum kanlar, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın yüreğine işliyor" dedi.

"Vahşete sessiz kalarak tarihin karanlık sayfalarına adlarını yazdırıyorlar"

Batı dünyasındaki bazı ülkelerin sessizliğine dikkat çeken Çelik, "Modern ve öncü diye adlandırılan demokrasiler, bu vahşete sessiz kalarak tarihin en karanlık sayfalarına adlarını yazdırıyor. Mazlumların çığlıklarına kulak tıkayanlar, vicdanlarını ve insanlıklarını da toprağa gömüyor. Cansız bedenlerin kanıksanması, zulmün ve adaletsizliğin daha da yayılmasına sebep oluyor. Tüm dünyanın gözleri önünde insanlık tarihinin en şiddetli katliamlarından birisi Gazze’de yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

7 Ekim 2023'ten beri yaşananları anlatan Çelik şunları söyledi:

"7 Ekim’den bu yana, yaklaşık 15 bini çocuk ve 10 bini kadın olmak üzere 36 bine yakın Filistinli acımasızca katledildi. 10 binden fazla insan enkaz altından dahi çıkarılamadı. En az 80 bin insan bu vahşi saldırılardan dolayı yaralandı. Bu sayıların soğuk istatistiklerden ibaret olmadığını vurgulamak isterim. Her birinin ardında bir aile, bir sevilen, bir umut parçası yatıyor. Her biri, insanlığın yüzleşmek zorunda olduğu büyük bir acının yansıması… Her biri, vicdanlarımızı sızlatan ve harekete geçmemiz gerektiğini haykıran sessiz bir çığlık. Kendi halkının bile sırtını döndüğü, sokaklarda her gün protesto edilen Netanyahu yönetimi savaş suçu işliyor. Bu katliam bir savaş değil, dur durak bilmeyen, insanlık vicdanını ve onurunu zedeleyen bir soykırımdır. Bu vahşet, yalnızca Filistin’e ve bölgeye değil tüm insanlığa yaşanabilir bir dünya umudunu kaybettirmektedir.

"İsrail insan hayatını ve uluslararası normları pervasızca yok saydı"

Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail ordusunun Refah bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Buna karara rağmen 3 gün önce, yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar hedef alındı. Tonlarca bomba güvenli bölgeye sığındığını düşünen masum sivillerin üzerine bırakıldı.
Yeniden küçük bedenler yandı, çocukların çığlıkları gökyüzünü kapladı. Geride onlarca masum yaralı kaldı. İsrail, insan hayatını ve uluslararası normları nasıl pervasızca yok saydığını bir kez daha gözler önüne serdi. Her hamlesiyle bir terör devleti olduğunu kanıtlayarak ve uluslararası hukuku hiçe sayarak, tüm insanlığa ve bugüne kadar inşa edilmiş tüm değerlere meydan okudu. Bu meydan okumanın karşısında sessiz kalmanın zulmü onaylamak anlamına geleceğini herkes bilmelidir. Sessiz kalmak, çocukların gözlerindeki korkuya, annelerin yüreklerindeki acıya göz yummaktır"

Uluslararası kuruluşları sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Özgür Çelik, şöyle devam etti:

"Filistin’de her gün artarak devam eden katliamların bizi getirdiği nokta; artık insanlığın en dip noktasıdır. Müdahale edilmeyen her dakika yeni bir canın yitirilmesi demektir. Bu noktada, uluslararası kuruluşlar sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Bugüne kadar takınan tutum maalesef utanç vericidir. Artık hiçbir katliamın kaza olarak ifade edilme cürretine izin verilmemesi gerekmektedir. Özellikle şunu da vurgulamak ve uyarmak isterim ki; bu soykırımdan ortaya çıkacak hiçbir stratejik plan, hiçbir denge, hiçbir ticari kâr herhangi bir Filistinli çocuğun gözyaşından daha kıymetli değildir. Bu vahşetten sağlandığı düşünülen her fayda masum ve mazlum Filistinlilerin kanıyla el edilmiş sayılacaktır.
Bu siyasetin de ötesinde bir vicdan ve erdem sorunudur.

"Safımız, soykırıma direnen Filistinlilerin safıdır!"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, geçmişte Filistin’in haklı davasının hangi tarafındaysak bugün de o tarafta olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz. 
Biz Kuva-ı Milliyeciyiz. Biz işgale karşı direnişle kurulmuş bir halkız. Dün nasıl 6. Filoya karşı durduysak, bugün de bu mezalime karşı duruyoruz! Filistin davası ve tüm mazlum hakların mücadelesi bizim önceliğimizdir. Bizim safımız, insanlığın safıdır! Bizim safımız Gazzeli mazlumların safıdır! Bizim safımız, masum sivillerin safıdır! Bizim safımız, soykırıma direnen Filistinlilerin safıdır! Bugün buraya yetti artık demeye geldik! Sivilleri katlettiğiniz yetti artık! Hukuk tanımazlığınız yetti artık! Bu canilik, bu vahşet yetti artık!

"Bu vahşetin karşısında kaybedilen her saniye insanlık onuruna çizilen yeni bir lekedir"

İsrail’in sürecin en başından bu yana masum insanların ölümüyle sonuçlanan tüm saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Hiçbir şekilde lafı eğip bükmeden, insan haklarından ve adaletten ödün vermeden bu soykırımın durdurulması için tüm dünya kamuoyuna çağrımızı yineliyoruz. 
Bu vahşetin karşısında kaybedilen her saniye insanlık onuruna çizilen yeni bir lekedir. Bir an önce barış ortamı kurulmalı, İsrail’e karşı gereken yaptırımlar uygulanmalı ve Filistin halkının hayati ihtiyaçları ivedilikle sağlanmalıdır. Şunu herkes bilmelidir ki; Filistin halkı asla yalnız değildir. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdir. Bu soykırım durdurulana ve bu insanlık suçunu işleyenler cezalandırılana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

"Yurtta barış, dünyada barış!"

İnanıyoruz ki; insanlığın vicdanı, zalimlere karşı duranların yanında, masumların çığlıklarına kulak verenlerin sesiyle güçlenecektir. Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de ve yarında tüm mazlumların yanında durmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vasiyetidir! Yurtta barış, dünyada barış! O yüzden diyoruz ki; Hemen şimdi, Filistin’de barış!"

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: İstanbul Örgütü' İsrail' kınama
  • BIST 100

    10762,49%0,76
  • DOLAR

    32,93% 0,29
  • EURO

    35,25% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2463,42% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3954,72% 0,00

19 FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE ENSTİTÜ KAPATILDI

ÖZGÜR ÖZEL ERKEN SEÇİM İÇİN BU KEZ TARİH VERDİ

ERBAKAN’DAN ATALAY AÇIKLAMASI

MEB, LGS sonuçlarını açıklamasının ardından "Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"nu yayımladı

Elazığ'da boşaltılmak istenen konteyner kentteki vatandaşlardan tepki

Şimşek, Yıllık cari açığın 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini bekliyoruz

Bakan Uraloğlu: Türksat 6A uydumuzu 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece uzaya gönderiyoruz'

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

İRAN’DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI, ANKETLERE GÖRE TÜRK KÖKENLİ ADAY ÖNDE

Biden ve Trump, birbirini ''3. Dünya Savaşı Çıkarma'' ihtimaliyle suçladı

GÜZELMANSUR:DEPREMZEDEYE AKP TERS KÖŞESİ…

Polisler tarafından darp edildiğini ileri süren avukat, şikayetçi oldu

Koray Aydın'ın istifasının ardından İYİ Parti'den ilk açıklama...

Fransa’da anketler aşırı sağı birinci gösterirken, seçmen üçe bölünmüş durumda 

Emeklilerin gözü temmuzda yapılacak zamda: "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ne yapalım bir an evvel mezara mı gidelim?"

ANKARA MİLLETVEKİLİ KORAY AYDIN, İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca"yı bıçaklayarak öldüren sanık hakim karşısına çıktı....

İYİ Parti Milletvekili Çömez, Elazığ'da köylülerin merasına hukuka aykırı şekilde fabrika kurulmasını TBMM gündemine taşıdı

AKP Mardin İl Başkanı Alma, görevinden istifa etti

ERDOĞAN’I TAKLİT EDEN GENÇTEN ‘EURO 2024’ VİDEOSU: SEVİNME VERGİSİ…

Almanya’da çifte vatandaşlık hakkı başlıyor!

HSK ÜYESİNE BÜYÜ YAPTIRAN HAKİMİN SUÇ ORTAĞI SAVCI DA İHRAÇ EDİLDİ

AFGAN KAÇAKLAR İÇİN TIR DORSESİNDE TUĞLADAN EV

ÖZEL’DEN,ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

EYLEM TOK VE OĞLUNUN ABD’DE GÖZALTINA ALINDIĞI ANLAR ORTAYA ÇIKTI

Bir lisede yaşanan taciz iddiasıyla ilgili konuşan Rize Valisi Baydaş: "Bu mesele ihmal edeceğimiz bir mesele değildir''

TÜİK: Haziran ayında ekonomik güven endeksi yüzde 2,5 oranında azalarak 95,8 oldu

Sağlıkta şiddet bitmiyor: İzmir’de doktora yumruklu saldırı

2024 Avrupa Şampiyonası’nda Romanya ve Belçika son 16 turunda

Gökçeada açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem oldu

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL ERKEN SEÇİM İÇİN BU KEZ TARİH VERDİ

ERBAKAN’DAN ATALAY AÇIKLAMASI

MEB, LGS sonuçlarını açıklamasının ardından "Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"nu yayımladı

Şimşek, Yıllık cari açığın 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini bekliyoruz

Bakan Uraloğlu: Türksat 6A uydumuzu 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece uzaya gönderiyoruz'

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

  • Cuma 34.6 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.2 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazar 32.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16