CHP HEYETİ, HATAY İL SEÇİM KURULU'NA BAŞVURARAK SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ...

Hatay’da seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını sürdüren CHP heyeti, Hatay İl Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun ardından açıklama yaptı.

GÜNDEM 2.04.2024 13:14:00 0
CHP HEYETİ, HATAY İL SEÇİM KURULU

Hatay’da seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını sürdüren CHP heyeti, Hatay İl Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun ardından açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gün boyu yaşanan bazı olaylar,  tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler,  geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin 900’lerden gelen bir fark, itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287’e kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci devam ediyor. Bu verilerin değişmesi de gün boyunca devamındaki süreçte mümkün olacak” dedi.

CHP’li milletvekilleri, ilçe ve il yöneticileri, avukatlardan oluşan CHP heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını sürdürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara ve Mehmet Güzelmansur, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ile Hatay İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazın ardından açıklama yaptı.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, “Bir oy bir oy olarak Hatay’ın iradesine sahip çıkmak için adliyeye geldik. İlçe başkanlarımız ve avukatlarımızla beraber hatalı olduğunu düşündüğümüz ve tespit ettiğimiz dilekçelerimizi, itirazlarımızı verdik. Bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Diğer ilçelerde itirazlarımız devam edecek. Hatay halkının iradesini sonuna kadar koruyacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise “Bu süreci yakından, bizzat yerinde takip etmek bizim için önem taşıyor. Çünkü Hatay bizim için büyük bir önem taşıyor. Hatay’da geçtiğimiz yıl çok büyük bir acı yaşadık. Hatay hala yaralarını sarmaya çalışmakta olan bir şehir. Hataylıların iradesinin aynı şekilde yansıyabilmesi bizim için hayati önemde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hataylılara yönelik sözlerini eleştiren Gökçen, “Hatay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçmene yönelik oy kullandığı partiye yönelik cezalandırma sistemini uygulayacağını açıkladığı yerdir. Hatay halkının iradesinin sandığa nasıl girdiyse sandıktan o şekilde çıkabilmesi için, itirazların doğru yapılması, verilerin hepsinin doğru analiz edilmesi bizim için önemli. Şimdiye kadar partili avukatlarımız, ilçe örgütlerimiz, il örgütümüz, milletvekillerimiz yakından takip ederek tüm başvurularını yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Biz gün boyu itiraz sürecimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Gökçen, “Gün boyu yaşanan bazı olaylar,  tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler,  geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin 900’lerden gelen bir fark itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287’e kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci devam ediyor. Bu verilerin değişmesi de gün boyunca devamındaki süreçte mümkün olacak. Hatay’da bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, bir oyun bile çöpe gitmesine, bir oyun bile hukuksuzlukla, söylendiği ve bizim de şüpheyle karşıladığımız valinin ‘görevimizin başındayız’ fotoğrafında olduğu gibi bazı korkutmalarla bazı yıldırma çalışmalarıyla bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, Hatay iradesinin bir şekilde gasp edilmesine asla izin vermeyeceğimizi paylaşıyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise “Bu sandık bizim için daha önemli. Çünkü burada bir varoluş mücadelesi veren, bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan, çadırlarda, konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin iradesi önemli ama Hatay seçmeninin iradesi bizim için ayrıca önemli. O yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye geldik. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracatlarımızı hem il hem ilçe seçim kurullarına yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.  

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10903,91%1,63
  • DOLAR

    42,36% 0,06
  • EURO

    48,91% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5550,61% 0,23
  • Ç. ALTIN

    9301,82% 0,93

CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

ERDOĞAN, BAHÇELİ'NİN İMRALI ÇIKIŞINA İLİŞKİN SORUYA YANIT VERMEDİ

CHP’Lİ ÖZÇAĞDAŞ: “TARİHİN EN BAŞARISIZ EĞİTİM BAKANI DÖNEMİ, EĞİTİMİ ÇÖKÜŞE SÜRÜKLEDİ”

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

KARAAĞAÇ VE İSKENDERUN’A KALICI ÇÖZÜM:HATSU DEV ALTYAPI PROJESİNİ BAŞLATTI

ÇOCUK İŞÇİYE VAHŞET: KOMPRESÖRLE HAVA SIKTILAR, 15 YAŞINDAKİ MUHAMMED YAŞAMINI YİTİRDİ

SİYASİ TRANSFERİN İLK DARBESİ:İMAMOĞLU’NUN PROJELERİ AKP’Lİ GÜRZEL’İN İMZASIYLA BAKANLIĞA GİTTİ!

BAHÇELİ İMRALI KAPISINI AÇTI:TERÖRSÜZ TÜRKİYE İSTEYEN AYAK SÜRMEZ!

BENZİN, MOTORİN, HAYAT… HEPSİ YOKUŞ AŞAĞI: ZAMLAR DURMUYOR!

AYM KARARLARINI TANIMAYAN YARGIYA İSYAN: CHP’Lİ MULLAOĞLU ‘HÂKİMLER MESLEKTEN ATILSIN!

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

Yükleniyor


ERDOĞAN, BAHÇELİ'NİN İMRALI ÇIKIŞINA İLİŞKİN SORUYA YANIT VERMEDİ

CHP’Lİ ÖZÇAĞDAŞ: “TARİHİN EN BAŞARISIZ EĞİTİM BAKANI DÖNEMİ, EĞİTİMİ ÇÖKÜŞE SÜRÜKLEDİ”

ÇOCUK İŞÇİYE VAHŞET: KOMPRESÖRLE HAVA SIKTILAR, 15 YAŞINDAKİ MUHAMMED YAŞAMINI YİTİRDİ

SİYASİ TRANSFERİN İLK DARBESİ:İMAMOĞLU’NUN PROJELERİ AKP’Lİ GÜRZEL’İN İMZASIYLA BAKANLIĞA GİTTİ!

BAHÇELİ İMRALI KAPISINI AÇTI:TERÖRSÜZ TÜRKİYE İSTEYEN AYAK SÜRMEZ!

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.4 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.2 ° / 12.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7