CHP yurt dışı birlikleri, İstanbul’da düzenlenecek çalıştayda toplanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yurt dışı birliklerinde başlatılan örgütlenme seferberliği, İstanbul’da üç günlük bir çalıştaya dönüştü.

GÜNDEM 20.06.2024 11:40:00 0
CHP yurt dışı birlikleri, İstanbul’da düzenlenecek çalıştayda toplanıyor

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yurt dışı birliklerinde başlatılan örgütlenme seferberliği, İstanbul’da üç günlük bir çalıştaya dönüştü. Onlarca ülkeden gelecek konfederasyon, birlik ve temsilcilik yöneticileri, İstanbul’da Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelecek. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm’ün öncülüğünde düzenlenen çalıştayı, CHP yöneticileri, CHP’li belediye başkanları ve birçok akademisyen de takip edecek.

31 Mart’taki yerel seçim sonuçlarının ardından CHP yöneticileri, Türkiye’dekine benzer bir örgütlenme seferberliğini yurt dışında da başlattı. Cumhuriyet Halk Partisi, önce CHP İsviçre Birliği’nin kongresini büyük bir etkinlikle gerçekleştirdi ve yeni yönetimini belirledi. İsviçre’nin ardından, Fransa’nın başkenti Paris’te dağılan birliği yeniden ayağa kaldıran CHP, burada yeni yöneticilerini belirleyerek hummalı bir çalışmaya başladı ve partinin lokalini Paris’te açtı. Almanya’da 16 birlik ve 4 temsilciliği bulunan CHP, bu 20 yapının birleşeceği ve birlikte hareket edeceği bir çatı örgütü de oluşturdu. CHP Almanya Birlikleri Federasyonu ismini alan bu çatı örgütünün ilk kongresi coşkulu bir etkinlikle Almanya’nın Köln kentinde düzenlendi. Son olarak, geçen ay CHP, eski Genel Başkan Bülent Ecevit’in Barış Harekatı'nı başlatarak kurulmasına öncülük ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, tarihinde ilk kez bir temsilcilik açarak, partinin tabelasını açarak örgütlenme çalışmalarına başladı.

"Yurt dışındaki seçmen artık seçeneksiz değil"

CHP’den önemli bir hamle daha geldi. CHP yönetimi, yurt dışı birlik ve temsilciliklerinin yöneticilerini İstanbul’a, üç gün sürecek bir çalıştaya çağırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılacağı belirtilen çalıştayın amacıyla ilgili konuşan CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm ise son seçimlerden birinci parti olarak çıkan ve ilk genel seçimlerde ‘iktidar’ olmayı hedefine yerleştiren partisinin yurt dışında da birinci parti olması için seferberlik başlattıklarını belirtti. Almanya, Fransa gibi Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ülkelerde de seçmenin artık seçeneksiz olmadığını belirten Mehmet Tüm, “1 Nisan sabahına devreden heyecanımız, yurt dışında yaşayan insanlarımıza da yansıdı. Genel başkanımızın öncülüğünde başlattığımız iktidar yürüyüşümüz, sadece Türkiye’deki 86 milyonu değil, aynı zamanda gurbette bulunan milyonlarca yurttaşımızı da kapsayacak hale gelecek. Gelmek zorunda” dedi.

"Takip etmekle kalmayıp üreten yurt dışı birlikleri"

Tüm, çalıştayın hedefi hakkında da “Gerekli hamleleri zamanında yapıp hayata geçirdiğimiz noktada federasyonlaşmış birlikler, birlikte hareket kabiliyeti çok güçlenmiş örgütlü Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bulacağız yurt dışında” diyen Mehmet Tüm “Federasyonlaşmanın doğal etkisiyle Ankara’ya, Genel Merkezi’mize daha da yakınlaşmış, eş zamanlı hareket eden, partimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit eden, hatta takip ve tespit etmekle kalmayıp üreten bir yurt dışı örgütlenmesi göreceğiz. Yurt dışı örgütlenme çalıştayımızın, çıktığımız iktidara yürüyüşünde adımlarımızı daha sağlam ve daha hızlı atmamızı sağlayacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

"Buz kırılmış, yol açılmıştır" 

CHP’nin başarısıyla sonuçlanan yerel seçimlerin önemini, “Buz kırılmış, yol açılmıştır” ifadelerini kullanarak özetleyen CHP’li Mehmet Tüm, “Açılan yol, iktidara yürüyeceğimiz yoldur. Bu yolda, Türkiye’de yapacağımız tüm çabaların yanında bir de 4 milyon yurttaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatma, birliklerimizde örgütleme, sandığa götürme ve oylarına sahip çıkma zamanıdır. Türkiye’nin birinci partisi olan baba ocağımız, gururla söylüyorum ki, artık yurt dışında da bunu başarabilecek güçtedir, daha da ötesi kararlılıktadır” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9