CHP Genel Başkanı Özel: "Hüda Par’ın Genel Başkanı'nı yanlarına alıp kol kola girdiler"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çine Belediyesi tarafından düzenlenen Suavi konserine katıldı.

GÜNDEM 30.08.2024 10:17:00 0
CHP Genel Başkanı Özel:

(AYDIN)- 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Aydın'da Çine Belediyesi tarafından düzenlenen Suavi Konseri'ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suavi konserine tepki gösterenlere yönelik "Ülkü Ocakları'nın ve AK Parti Gençlik Kollarının kıymetli mensupları, Suavi gördüğünüz gibi birisi. Vatansever, Atatürk hayranı, Kurtuluş Mücadelesi Destanı'nı ezbere okuyan, her seferinde birlik, beraberlik ve kardeşliğe çağrıda bulunan, vatana saygılı, bayrağa saygılı. Peki bundan üç gün önce sizin partilerinizin iki lideri, Ahlat’ta yanlarına kimi aldılar da kuvvet komutanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdiler? 'Anayasa'nın ilk dört maddesi ile sorunumuz var' diyen Hüda Par’ın Genel Başkanı'nı yanlarına alıp kol kola girdiler. O Hüda Par, Anayasa'nın ilk dört maddesine karşı" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çine Belediyesi tarafından düzenlenen Suavi konserine katıldı.

Özel, burada yaptığı konuşmada, Suavi'nin bir Cumhuriyet sanatçısı, aydın, Türkiye'de sesiyle milyonlarca sessizin sesi ve bir özgürlük mücadelecisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Son bir haftada çok üzüldüğüm, sıkıldığım bir süreç oldu. Bir ilçenin bir siyasi partiye müzahir ocakları ve Adalet Partisi'nin Gençlik Kolları'nın tehditleriyle, tepkileriyle çok iyi bir belediye başkanımız, ilçede böyle bir tansiyon olmasın diye üstadın konserini tek taraflı iptal etti. Basından duydum, beynimden vurulmuşa döndüm. Bilgi almaya çalıştığımda iş işten geçmişti. Ama bu konuya ilk müdahaleyi de sevgili Ahmet Aras Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız benden de önce Suavi'ye ulaşıp 'Abi sakın üzülme, 30 Ağustos'ta o ilçede değilsin Muğla Büyükşehir'desin' dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Sonra da Dünya Barış günü olduğu için, burada da 30 Ağustos konseri bu gece olduğu için yarın da bir başka konser planda olduğu için Dünya Barış Günü'ne o konseri planladılar.

Ben Ankara'dan bir telefonla bu işin olmayacağını düşünerek gittim, evinde misafir oldum. Yaşananlardan duyduğum üzüntüyü ve özrümüzü ilettim. Bu iş bundan sonra genel başkanın koyduğu tavırdan sonra tüm belediyelerimizi artık böyle bir durum olmaz diye düşünürken, zira kötülük de korku da cesarette de bulaşıcı, bir domino etkisi yapabilir. Bir telefon daha aldım ki Çine Belediyesi, Çine'deki, Aydın'daki benzer odakların birtakım tepki ve tehditleriyle konseri iptal etme niyetine girmiş. İlk iş belediye başkanına ulaşmaya çalıştık, dışarıdaydı. Bir şekilde ulaşıldı. Süreci dondurduk. Ardından Sevgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun, gerekli insiyatifi aldı. Dedik ki 'Bu konser o meydanda yapılacak, Suavi gelecek, Çine'de o konseri verecek. O konseri de biz hep birlikte izleyeceğiz. Bundan sonrası için söylüyorum ki tüm Cumhuriyet Halk Partililerin yüreği burada ve sanatla, sanatçıyla birlikte olmaya devam edeceğiz.

"CHP’li belediyeler istisnasız olarak gerekli ev sahipliğini gösterecek"

Aydın milletvekillerim burada. Muğla’nın, Manisa’nın, İzmir’in milletvekilleri, belediye başkanları burada. Çok değerli komşu üç büyükşehrin belediye başkanları, İzmir, Muğla, Manisa burada. Bundan sonrası için söylüyorum ki tüm CHP’lilerin yüreği burada. Sanat ve sanatçı ile birlikte olmaya devam edecek. Bir hatırlatma, bir talimat... Hatırlatmam şu, bizim yönettiğimiz ilçelerde, büyükşehirlerde siyasi rakiplerimizin çok sevdiği sanatçılar sahne alıyor. Onlara sahne veriyoruz. Belediye başkanlarımız sahnelerine çiçek takdim ediyorlar. Bir ihtiyaçları var mı diye soruyoruz, en etkin şekilde sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Demokrat olmanın gereği her türlü fikre açık olmak, sanatçının siyasi görüşüyle değil eseriyle, sanatıyla, onun topluma yaptığı katkıyla meşgul olmaktır. Buradan talimatım şudur, bir sanat ve kültür festivali ya da etkinliğiyse, kim isterse istesin, MHP, AKP ve Ülkü Ocakları, yeter ki şiddet çağırmasınlar, şiir okusunlar, kimden okurlarsa okusunlar. Türkü söylesinler, kimle söylerse söylesinler. Şarkı söylesinler, kimi davet ederlerse etsinler. CHP’li belediyeler istisnasız olarak gerekli ev sahipliğini gösterecektir. Nokta.

"Hüda-Par’ın genel başkanını yanlarına alıp kol kola girdiler"

Bir üzüntü ve son bir hatırlatma. Suavi buraya gelmesin diye üstünde bu Türk bayrağıyla, kalbindeki Atatürk sevgisi ile 30 Ağustos’a atfen yüreğindeki göbek ismi Zafer'le, Cumhuriyet'in kurucularına, kahramanlarına bugün değil her konserde duyduğu minnet, yaptığı göndermeyle, barış diyerek, birlik diyerek, kardeşlik diyerek, hep kardeşliği savunarak, birlikteliği savunarak duruşuyla Suavi’ye 'Çine’ye gelme, konser verdirmeyiz' diyen o kardeşlerimin, o tavrına kötü bir şey söylemiyorum ama şuna üzülüyorum, Ülkü Ocakları'nın ve AK Parti Gençlik Kollarının kıymetli mensupları Suavi gördüğünüz gibi birisi. Vatansever, Atatürk hayranı, Kurtuluş Mücadelesi Destanı'nı ezbere okuyan, her seferinde birlik, beraberlik ve kardeşliğe çağrıda bulunan, vatana saygılı, bayrağa saygılı. Peki bundan üç gün önce sizin partilerinizin iki lideri, Ahlat’ta yanlarına kimi aldılar da kuvvet komutanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdiler? Anayasanın ilk dört maddesi ile sorunumuz var diyen Hüda Par’ın genel başkanını yanlarına alıp kol kola girdiler. O Hüda Par, Anayasa'nın ilk dört maddesine karşı. O Anayasa'nın dördüncü maddesi ilk üçünü değiştiremezsin, ilk üç maddesi bu ülkenin bayrağı ay yıldızlı al bayraktır, bu ülkenin yönetim şekli cumhuriyettir, başkenti Ankara’dır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet sosyal bir hukuk devletidir. Bayrağa, İstiklal Marşı'na karşı olanlarla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik, bütünlüğüne karşı olanlarla kol kola giren lideriniz varken, benim kolumdakine söyleyecek hiçbir sözünüz yok. Sadece üzülüyorum.

"Cesurlar bir kez ölür korkaklar her gün ölür"

O yüzden dönün ve liderlerinize deyin ki 'Biz Suavi’den vatanseverlik, bayrağa saygı, İstiklal Marşı’na saygı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygı dersi aldık. Özgür Özel de bunu incitmeden hatırlattı. Sizin ne işiniz var Hüda-Par’ın Genel Başkanı ile' deyin. Deyin ki 'onlar kadınları köpek gibi sahiplendireceklermiş. Onlar ki Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan değerleri ortadan kaldıracaklarmış. Mademki milliyetçiyiz, mademki vatanseveriz ne işimiz var bizim onların kolunda' deyin. Bu geceyi biz güzelliklerle kapatıyoruz. Sizler de öğrenerek kapatın. Ve sözüme değer veren herkese şunu söylüyorum, yok öyle yağma. Birileri 3-5-10 kişi kendini olduğundan büyük gösterecekse, sesini yükseltecekse, terbiye sınırlarını zorlayacaksa İsmet Paşa’dan size bir öğüt var. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıktan sonra bu vatan, bu ülke kurtulmaz. Şimdi korkakların sinme, cesurların birbirine cesaret verme zamanı. Bundan sonra bizden birine, dünya görüşümüzü paylaşalım paylaşmayalım, herhangi bir sanatçıya, herhangi bir vatandaşa giyiminden, kuşamından, yediğinden, içtiğinden, dinlediği müziğinden ilişecek biri varsa pabuç pahalı. Biz buradayız. Kalkın ayağa ve gösterin onlara. Cesurlar bir kez ölür korkaklar her gün ölür. Korkakların her gün korkmaya devam edeceği bir ülkeyi değil cesaretin her şeyi yeniden güzelleştireceği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Yaşasın sanat, yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi. Hepinizi yürekten alkışlıyorum. Sağ olun, var olun.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

Yükleniyor


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54