CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan'dan Ali Yerlikaya'ya: "Teğmen Seyhan Burak Sürmeli görevini yaptığı için mi görevden alındı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli'nin Bolu Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in aracının güvenlik kontrolünden sonra içeriye alınmasını rapor etmesinin

GÜNDEM 12.09.2024 12:33:02 0
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli'nin Bolu Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in aracının güvenlik kontrolünden sonra içeriye alınmasını rapor etmesinin ardından görevden alınmasına tepki gösterdi. Bakan, “Ülkenin çivisi çıktı. Mülki idare sana bağlı, jandarma sana bağlı görevini yapan jandarmayı niye görevinden aldırdın Ali Yerlikaya? Teğmen Seyhan Burak Sürmeli neden görevden alınmıştır? Görevini yaptığı için mi görevden alındı” dedi.

Dörtdivan Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit, 26 Temmuz günü Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda, komutanlığın nizamiye girişinde görevli askerler tarafından, güvenlik gereği aracının altı ve çevresi kontrol edildikten sonra, içeriye alındı. Kaymakam Vekili Yiğit’in bu durumu rapor etmesi üzerine, Jandarma Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli görevinden alınıp Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda görevlendirildi.

Bakan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi. Bakan şunları söyledi:

“Ülkenin çivisi çıktı. Vatana bağlılık yemini eden teğmenler ve o vatanla beraber o vatanın kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık yemini eden teğmenler, resmi tören bittikten sonra soruşturma konusu ediliyor. Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde Kaymakam Vekili, aracıyla İlçe Jandarma Komutanlığı’na girerken, aracının altına ayna tutuldu diye orada görevli İlçe Jandarma Komutanı Seyhan Burak Sürmeli’yi görevden aldırıyor. Akıl alacak bir şey değil. O teğmen görevini yapıyor ve Türkiye’nin her yerinde sabit birliklerde, girişlerde bir emniyet önlemi olarak bu uygulanır. Aracınız milletvekili aracı da olsa uygulanır, aracınız kaymakam aracı da olsa bu uygulanır, başka birliklerden gelen jandarmalar için de bu uygulanır. Soruşturduk, zaten bu böyle yapılıyor. Orada sadece kaymakam vekilinin aracı değil, diğer birliklerden gelen jandarma personelinin araçlarının da arandığını ve bunun teröre karşı sabit birliklerin risk altında olması, terör örgütlerinin oradaki güvenlik zafiyetlerini, rutin kontrollerdeki zafiyetleri araştırması sebebiyle uygulandığını öğrendik. Buna rağmen böyle bir egoyla, yüksek egoyla bir kaymakam vekili bu ülke için görev yapan şanlı Türk üniformasını giyen kahraman bir teğmeni görevden aldırabiliyor. Bu sorunun yanıtını vermesi gereken kim? Ali Yerlikaya. Mülki idare sana bağlı, jandarma sana bağlı. Görevini yapan jandarmayı niye görevinden aldırdın Ali Yerlikaya? Niye bununla ilgili bir soruşturma yürütmedin? Tüm bu soruları bir soru önergesiyle TBMM’ye, İçişleri Bakanlığı’na sorduk. Yanıtlarını bekliyoruz. Teğmen Seyhan Burak Sürmeli neden görevden alınmıştır? Görevini yaptığı için mi görevden alındı?”

Bakan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Sürmeli'nin görevden alınmaıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, önergesinde Bakan Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

-İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli’nin görevden alınmasının nedeni Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in, Dörtdivan Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında makam aracının altına ayna tutularak araç altı kontrolü yapılması mıdır? Görevden alınmasının başka bir nedeni varsa bu gerekçe nedir?

-Askerlikte temel ilke 'önce emniyet' iken ve asıl amaç kışlanın, kışlada görev yapan personelin ve araçla giren kişilerin güvenliği iken kaymakamın araç altı kontrolü yapılmasına direnç gösterdiği doğru mudur?

-Bolu’da yaşanan olayda birliğin alması gereken bir tedbiri almasına ve disiplinli şekilde ayrım yapmadan araç kontrolü yapmak istemesine karşın İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli’nin görevden alınması nasıl açıklanmaktadır?

-Konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadıysa yapılacak mıdır?

-Birliklere girişte rütbe ve makam ayrımı yapılmakta mıdır?

-Sabit birliklerin her zaman terör hedefi olduğu bilinmektedir. Söz konusu olayda olduğu gibi araç kontrolü yapılmasına izin vermeyerek birliğin emniyetini tehlikeye düşüren kişilerle ilgili hangi yaptırımlar uygulanmaktadır?

-Terör örgütlerinin sabit birliklere yapacakları eylemler öncesinde rutin işleyişe bakıp, keşif yapıp, güvenlik açıkları aradığı ve bu güvenlik açıklarına istinaden eylem yaptıkları bilinmesine rağmen bir kişiye bile bunun uygulanmamasının yaratacağı güvenlik açığının farkında mısınız?

-İlçe Jandarma Komutanı’nın kaymakamın araç altı kontrolü yapılması sonrası görevden alınmasının diğer birliklere de örnek olacağı ve benzer güvenlik tedbirlerin uygulanmasını da sekteye uğratabileceği gerçeği karşısında, meydana gelebilecek terör eylemlerinin sorulusu kim olacaktır?"

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,83% 0,35
  • EURO

    43,47% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4013,23% -0,49
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU…

PEDOFİLİYİ SAVUNAN NURETTİN YILDIZ'A BOĞAZİÇİ'NDE SERT TEPKİ!

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA TARİHTEKİ EN BÜYÜK SİLAH SATIŞ ANLAŞMASI İMZALANDI...

İNFAZ DÜZENLEMESİYLE 55-60 BİN KİŞİ ÇIKACAK

MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

MANSUR YAVAŞ "LOZAN TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ" DEDİ,

Yükleniyor


'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

  • Cuma 29.3 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54