Bursa'da imam hatip ortaokulu müdüründen tepki çeken sözler...

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, 5. sınıf öğrencilerinin velilerini bilgilendirme toplantısında “Bu okulda şort giyen öğrenciye de karışırız dedi...

YEREL 14.08.2024 17:32:00 0
Bursa

 Bursa’nın Yıldırım ilçesi Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, 5. sınıf öğrencilerinin velilerini bilgilendirme toplantısında “Bu okulda şort giyen öğrenciye de karışırız. Başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” dedi. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Kırbayık’ın açıklamalarına tepki gösterdi ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Bursa’da Mahmut Celaletin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık’ın 5. sınıf velilerini bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalar tepki çekti. okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık’ın yaptığı açıklamalar tepki çekti. Velilerin ANKA Haber Ajansı’na ulaştırdığı videoda okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, şunları söyledi:

“Bu okulda namaz, oruç, başörtüsü, Kuran tartışılamaz. Usul erkan öğretmek için uğraşıyoruz, sokakta da yapıyoruz bunu. Öğrencinin her haline karışıyoruz. Ben bir babayım aynı zamanda. Bir öğretmenim de aynı zamanda. 'Hocam benim çocuğumun psikolojisi bozuluyor.' Çocuğunun psikolojisi çabuk bozulan veliler de bu okula gelmemeli. Nasıl ölçüyorlar ben bilmiyorum. Ben de üniversite okudum ben çözemiyorum bozulma işlerini. Ama millet hemen ölçüveriyor, makina mı vardır ellerinde. Psikolojisi bozuluyorsa çocuğunuz kesinlikle bu okulda okumasın. Bu okulda öğretmenler, ben, müdür yardımcısı arkadaşlarım müdahalecidir. Karışırız. Gerektiğinde bağırırız, çağırırız, sert davranırız. Niye? Çocuğun iyiliği için. Çünkü gevşeklik hiçbir zaman insana bir fayda vermez. Gevşek adamdan korkun. Ne diyor Cenab-ı Hak: 'Gevşemeyin, gevşeklik göstermeyin. Hüzünlenmeyin, üzülmeyin. Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.”

“Şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız" 

İsrail’in gevşeklik göstermediği için Gazze’yi yerle bir edip 2 milyon insanı öldüremediğini söyleyen Kırbayık “Çünkü Gazze’de gevşeklik yok. Onların gevşek olmayışından bize de hisseler olması gerekiyor. Şu anda usul, erkan, kıyafet bu okulda tartışma götürmez kurallar. Her şeyine karışırız öğrencinin. Çünkü iyi bir Müslüman yetiştirmek üzere çalışıyoruz. Amacımız bu. 'Hocam eksiğimiz noksanımız...' Çok eksiğimiz noksanımız… Allah affetsin. Yapmaya çalışıyoruz gayretimiz var. Ama biz seferden sorumluyuz aziz kardeşim zaferden sorumlu değiliz. Allah bizi menzile ulaştırır ulaştırmaz bilmiyoruz. Biz seferdeyiz, yoldayız. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca gibi tarafımız belli. Biz Müslümanların tarafındayız. İslam’ın tarafındayız. İslam’ın değerlerinin tarafındayız. O yüzden şort giyen öğrenciye de karışırız. Başını örtmeyen öğrenciye de karışırız çünkü bu okul imam hatip okulu. 'Hocam diyor zorla olmasa.' Ya mübarek zaten anlatıyoruz devamlı anlatıyoruz. Zannediyor musunuz ki anlatmıyoruz. Şu an okulun bakış açısını size ifade etmiş oldum.” 

“Şeriat devletindeki uygulamalar öğrencilerin üzerinden denenmek istiyor" 

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Kırbıyık’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Kırbıyık’ın yaptığı açıklamaların çocukların nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Toy, şunları ifade etti:

“Velilerin kayda aldığı toplantı görüntülerinde okul müdürü açıkça, 'okulda başı açık kız öğrencinin olamayacağını, herkesin başını kapatması gerektiğini' söylüyor. Bununla da yetinmiyor, yapılan toplantıda velilere, öğrencilere okulda 'usul ve erkan öğretme' adı altında kişi hak ve özgürlüklerine aykırı, bilimle bağdaşmayan, pedagojik formasyonun yanından dahi geçmemiş bir ‘eğitimin’ verildiğini, bununla da yetinilmediğini, 'sokakta da öğrencinin her haline karıştıklarını' açıkça ifade etmiştir. Bu baskı karşısında çocukların psikolojisinin bozulduğunu söyleyen velilere 'psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı' biçiminde yanıt verdiğini de bizzat aktarıyor. Belli ki okul yönetimi gerici düşüncelerin, şeriat devletlerindeki uygulamalarını öğrencilerin üzerinde denemek istemektedir ve bunu açık açık söylemekten de çekinmemektedir.” 

“öğrenciler okul kurallarına uysun diye şeriat uygulamasına zorlanıyor" 

Kırbıyık’ın devletin okulunda kendi keyfi bakış açılarıyla çocukların nasıl baskılandığını ortaya koyduğunu belirten Toy, "Daha önce aynı okulun öğrencilerinden toplanan 27 bin TL’ yi birçok skandala imza atan Deniz Feneri Derneği’ne teslim ettiği basına yansıyan okul müdürü ve yönetimi ne yapmak istemektedir ve neye hizmet etmektedir? Sayısız cinsel istismar vakalarıyla gündeme gelen 'dernek' adı altındaki tarikatlarla yapılan protokollerle, ülkenin kurucusuna, kuruluş değerlerine hakaret ettiği halde yaptırım uygulanmayan yöneticilerle, 'usul ve erkan' gibi son derece yoruma açık olan ifadelerle öğrencilerin okul dışındaki sosyal yaşamlarında dahi izlendiğini ve sözde okul kuralları diye sunulan şeriat uygulamasına zorlandığını açıkça görüyoruz” dedi.

Kırbayık hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Toy, “Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir ülke olduğunu ve ülkemizin kurucusu, başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi bu ülkenin asla şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketine dönüştürülemeyeceğini bir türlü sindiremeyen, şeriat hayaliyle yetişme çağında olan çocukları nesnel gerçeklerden ve çağdaş eğitimden koparan tüm sorumlular hakkında hem adli hem idari soruşturma başlatılmalı, şeffaf biçimde yürütülmesi gereken bu soruşturmaların sonuçları kamuoyuna bildirilmelidir. Laik Cumhuriyetle bağdaşmayan, milli eğitimle ilgisi olmayan, çocuklara uygulanan baskı ve ayrımcılığın hesabını soracağız” ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”

İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY

ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE

GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI

Yükleniyor

loading

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17