Biden, Demokratların Ulusal Kongresi’nde veda konuşması yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Demokratların Ulusal Kongresi’nde yaptığı veda konuşmasında Kamala Harris’e yönelik desteğini yinelerken, Gazze konusunda ve ateşkes çalışmalarına ilişkin özveriyle çalıştıklarını söyledi.

GÜNDEM 20.08.2024 11:30:00 0
Biden, Demokratların Ulusal Kongresi’nde veda konuşması yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Demokratların Ulusal Kongresi’nde yaptığı veda konuşmasında Kamala Harris’e yönelik desteğini yinelerken, Gazze konusunda ve ateşkes çalışmalarına ilişkin özveriyle çalıştıklarını söyledi. Hilary Clinton ise Harris’in ABD siyasetindeki cam tavanları kırmasının zamanı geldiğini dile getirdi.

Demokratların Ulusal Kongresi’nin ilk oturumu 19 Ağustos’ta Chicago’da başladı. ABD’de seçim öncesi Demokrat Parti’nin başkan adayının açıklandığı kongrede, bu sene Demokrat Parti, Başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Harris’i başkan adayı olarak göstermişti.

Kongrede veda konuşması yapan Biden, ABD halkına, "demokrasiyi korumak için Kamala Harris’i seçmeleri" gerektiğine yönelik çağrıda bulundu. Ayrıca Biden, Harris'i başkan yardımcısı olarak seçmesini “tüm kariyerim boyunca verdiğim en iyi karar” olarak nitelendirirken Kongre’de yer alan delegelere iki partili altyapı yasası ve enflasyon azaltma yasası da dahil olmak üzere imzaladığı önemli yasa tasarılarını hatırlattı.

Biden Gazze’de yaşanan katliama ve İsrail-Hamas ateşkesine yönelik "ellerinden geleni yaptıklarını" söyledi

Kongrede, Bir grup Filistin yanlısı gösterici "İsrail'i silahlandırmayı durdurun" yazılı bir pankart açarken Biden, bu hafta Chicago'da düzenlenen ateşkes yanlısı protestoları kastederek, "Her iki tarafta da çok sayıda masum insan öldürülüyor" dedi. Demokratların Ulusal Kongresi'nin açılış gününde binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes sağlanması ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin sona erdirilmesi çağrısında bulunarak, çoğunluğu barışçıl bir protesto gösterisi düzenledi.

Chicago'daki etkinlik alanının etrafındaki güvenlik çitini aşan onlarca göstericinin yakalanırken, birkaç gösterici tutuklandı. Biden, yaptığı kongre veda konuşmasında "sokaktaki protestocuların haklı olduğunu" kabul etti.

Biden, Chicago’daki Filistin yanlısı protestoculara hak verdi

Biden, son ateşkes görüşmeleri hakkında, "Ben ve Dışişleri Bakanım daha büyük bir savaşı önlemek, rehineleri ailelerine kavuşturmak ve Filistin halkının çektiği sivil acıları sona erdirmek için Gazze'ye insani, sağlık ve gıda yardımı ulaştırmak ve nihayet bir ateşkes sağlamak ve bu savaşı sona erdirmek için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hilary Clinton’tan Kamala Harris’e destek

Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin açılış gecesinde Hillary Clinton, büyük bir partiden başkanlık adaylığı kazanan ilk kadın olarak Amerika'nın en zorlu engellerinden birini nasıl kırdığını anlattı. Clinton, "Birimizin önündeki engel kalkınca, hepimizin yolu açılıyor" diyerek sekiz yıl önceki kongre konuşmasını hatırlattı. Hilary Clinton, 2016'daki başkanlık yarışında Donald Trump'a karşı seçimi kaybetmişti.

Clinton, konuşmasında, Demokrat Parti'nin Beyaz Saray'a ilk kez bir ‘kadın başkan’ getirme yolunda bir hamle yaptığı şu günlerde, Chicago'da binlerce kişilik bir kalabalığa meşaleyi devretme zamanının geldiğini söyledi. Clinton, "Birlikte, en yüksek, en sert cam tavana çok sayıda çatlak koyduk, bu cam tavanın diğer tarafında Kamala Harris elini kaldırıyor ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 47. Başkanı olarak yemin ediyor" dedi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

Yükleniyor


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54