BERGAMA'NIN AKP'Lİ BAŞKANI“KIZ KARDEŞİMİN İDDİALARI HİÇBİR ŞEKİLDE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in kendisinin malvarlığıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

GÜNDEM 22.01.2024 19:20:00 0
BERGAMA

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in kendisinin malvarlığıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Başkan Koştu, “Tam seçim döneminde farklı siyasi görüşler ve grupların yönlendirmesiyle kız kardeşim Hale Koştu Özyeşil’in facebook hesabından gerçeği yansıtmayan paylaşımları gündemi meşgul etmektedir. Siyasi olarak görüşümüzü desteklemesi zorunlu olmayan kız kardeşimin iddiaları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun malvarlığı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'e abisinden yanıtgeldi. Özyeşil'in yaptığı paylaşımlara yanıt veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Başkan Koştu'nun bugün yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“5 yıl önce göreve geldiğimizden itibaren örnek gösterilen bir hizmet anlayışı ile hareket ettik ve halkımıza karşı hep şeffaf olduk. Şehrimizin kaynaklarını doğru zamanda doğru yerde kullanmak için özen gösterdik ve her kuruşuna dikkat ettik. Yapılan yatırımlarla Bergama’yı ileriye götürdük ve şaha kaldırdık. 4 yılda 4 defa denetimden geçtik ve her kuruşun hesabını verdik. Tam seçim döneminde farklı siyasi görüşler ve grupların yönlendirmesiyle kız kardeşim Hale Koştu Özyeşil’in facebook hesabından gerçeği yansıtmayan paylaşımları gündemi meşgul etmektedir. Siyasi olarak görüşümüzü desteklemesi zorunlu olmayan kız kardeşimin iddiaları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. 2009 yılında İzmir İl Genel Meclis Üyesi, 2014’te Bergama Belediyesi Meclis Üyesi olmam sebebiyle yasa gereği sonu 0 ve 5 ile biten yıllarda resmi olarak mal varlığımızı bildirme mecburiyetimiz vardır ve kayıtlarda bulunmaktadır. Kişisel olarak yasa gereği tüm hesaplarım ve mal varlığım denetime tabidir. Belgesiz, mesnetsiz ve hiçbir dayanağı olmayan bu paylaşımlar kara propaganda olarak yürütülmektedir. Yalan ve iftira üzerine senaryo kurmaya çalışan bu gruplar kardeşim üzerinden sinsi ve zehirli planlar yapmaktadırlar. Şayet söyledikleri iftira, yalan, sinsi ve kirli bir propagandadan ibaret değilse, ispatla yükümlüdürler. Eğer bunlar gerçekse yazmak ve konuşmak yerine neden suç duyurusunda bulunulmuyor, merak etmekteyiz. Siyaseten yürütülen bu çalışmalara karşı kendisi de farkına varmış, paylaşımlarını kaldırmıştır. Bu durumla ilgili hukuki süreç başlatılacaktır. 15 yıldır sürdürdüğüm siyasi hayatımın öncesi ve sonrası mal varlığımız denetime açıktır.”

"BELEDİYEDE YAPILAN USULSÜZ İHALELERİN DETAYI İNCELENDİĞİNDE GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Hale Koştu Özyeşil'in sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı: 

"Başkan Koştu malvarlığını açıklasın! Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun öz kardeşiyim. Sosyal medyada daha önceki paylaşımlarımız ve kamuoyundaki konuşulanlardan tarafımıza gelen sorular üzerine bu açıklamayı yapma gereğinde bulundum. 5 yıl önce abim kirada otururken Belediye Başkanı olduğu dönemde Bergama, İstanbul ve Almanya'da aldığı villaları ve yaşam standartlarındaki artışı aile geliri olarak açıklaması mümkün değil. Hakan Koştu'nun kardeşi olarak bu malvarlığını açıklayacak ailemizin ek geliri yoktur. Hakan Koştu belediye başkanı olmadan önceki ailemizin mütevazi yaşam standardı da bellidir. Hakan Koştu'nun malvarlığındaki artışın ailemizin ek gelirinden kaynaklandığı bahanesinin gerçek olmadığını açıklamak isterim. Belediyede yapılan usulsüz ihalelerin detayı incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu nedenle Cumhur İttifakı'nda Hamza Dağ'a oy vereceğimizi ama Hakan Koştu'ya asla oy vermeyeceğimizi bildirmek isterim. Partimizin ve ailemizin itibarını korumak nedeniyle bu açıklamayı yapma gereğinde bulundum." 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11105,90%0,85
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5190,44% 0,61
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,46

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

“MANSUR YAVAŞ’IN AHTAPOT ŞEMASINDA ŞOK: GÖKÇEK DOSYASININ SAVCISI FETÖ FİRARİSİ”

MUTLAK BUTLAN KRİZİ: KILIÇDAROĞLU’NDAN KAYYUM ÇIKIŞI...

“CEM KÜÇÜK İTİRAF ETTİ: UÇAKTA GAZETECİLİK KRİZİ DERİNLEŞİYOR”

“AKP’DE İSTİFA TSUNAMİSİ: İZMİR’DEN TUNCELİ’YE, ART ARDA AYRILIKLAR”

TURGAY CİNER’E YAKALAMA KARARI: CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA BÜYÜK OPERASYON

Yükleniyor


GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2