BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BİZİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA ULAŞTIRACAK ESERLERİMİZİ BİR BİR İNŞA ETTİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, “Geçen yıl burada, gazi Meclis’imizde sizlere taahhütte bulunduk.

GÜNDEM 9.12.2022 21:58:00 0
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BİZİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA ULAŞTIRACAK ESERLERİMİZİ BİR BİR İNŞA ETTİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, “Geçen yıl burada, gazi Meclis’imizde sizlere taahhütte bulunduk. Bütünsel kalkınmamıza en büyük desteği verecek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yükseltecek 2022 projelerimizi anlattık. Sonrasında da 5 bine yakın şantiye ve hizmet noktamızda, 700 binden fazla çalışma arkadaşımızla gece gündüz çalıştık. Ve bizi Türkiye Yüzyılı’na ulaştıracak eserlerimizi bir bir inşa ettik. 2023 yılı ise Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü olmasının yanı sıra, 20 senedir inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye’mizin geleceğinin, Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Genel Kurul’da yürütme adına söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, özetle şunları söyledi:

“BUGÜNE KADAR TOPLAM 345,1 KM KENT İÇİ RAYLI SİSTEM HATTINI TAMAMLAYIP MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

2003 yılından bu yana, ulaşım ve haberleşme alanında ürettiğimiz projeleri, 1 trilyon 653 milyar liranın üzerinde yatırım yaparak hayata geçirdik. Ulaştırma ve haberleşme alanındaki bu yatırımlarımızla 18 milyondan fazla vatandaşımıza iş imkanı sunduk. Ülkemizin üretimine 1 trilyon 139 milyar dolarlık katkıda bulunduk. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’ya katkımız 548,5 milyar dolara ulaştı.

İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İZBAN, Gaziantep’te GAZİRAY başta olmak üzere, bugüne kadar toplam 345,1 km kent içi raylı sistem hattını tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. Bölünmüş yol ağımızı 6 bin 100 km’den 29 bin kilometreye çıkardık. Son 20 yılda araç sayısı 8 milyondan 26 milyona yükselmesine rağmen trafik sıkışıklığı çok daha az.

Haberleşmede çok güçlü bir altyapı tesis ettik. Dijitalleşmeye hız kazandırdık. E-Devlet’i kullanan vatandaşlarımızın sayısı 60 milyonu aştı. Haberleşmede sektör büyüklüğümüzü yıllık bazda yüzde 41 daha artırdık, 266 milyar TL’ye ulaştırdık. Mobil abone sayımız 91 milyona ulaştı. 4,5G hizmeti alan abone sayımız 83,4 milyonun üstünde. 2003 yılında 23 bin olan geniş bant abone sayısı bugün 91,3 milyon.

“KANAL İSTANBUL İLE ULAŞIM SEKTÖRÜ VE DENİZCİLİK ALANINDA YENİ BİR ÇAĞIN KAPISINI ARALAMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek, Türkiye’nin denizlerdeki lojistik hâkimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyoruz. Türkiye, AK Parti iktidarında hayata geçirilen ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle dünyada havacılık sektöründe en hızlı gelişen ülke olmuştur. Havalimanı sayımızı 26’dan 57’ye çıkardık. Havacılığa yaptığımız yatırımlar ve bu alandaki düzenlemeler sayesinde, dünya ortalamasının çok üzerinde büyüme performansı gösterdik.

Geçen yıl burada, gazi Meclis’imizde sizlere taahhütte bulunduk. Bütünsel kalkınmamıza en büyük desteği verecek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yükseltecek 2022 projelerimizi anlattık. Sonrasında da 5 bine yakın şantiye ve hizmet noktamızda, 700 binden fazla çalışma arkadaşımızla gece gündüz çalıştık. Ve bizi Türkiye Yüzyılı’na ulaştıracak eserlerimizi bir bir inşa ettik. 2023 yılı ise Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü olmasının yanı sıra, 20 senedir inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye’mizin geleceğinin, Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak.

Yaptığımız yatırımlar sayesinde, sadece 2021 yılında yakıttan, zamandan, araç bakım ve işletme maliyetlerinden toplam 28 milyar dolar tasarruf elde ettik. Devlet aklıyla yaptığımız planlamalarımız ve altyapı çalışmalarımız sayesinde trafik kazaları yüzde 82 azaldı. Yatırımlarımız, her yıl ortalama 13 bin 100 vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10309,90%-0,70
  • DOLAR

    41,37% 0,11
  • EURO

    48,50% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4855,96% 0,58
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,66

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

HATAY’A HAKARET EDEN ŞOFÖR İÇİN İNCELEME

POLİTİKA FAİZİ İÇİN KRİTİK GÜN:TCMB FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

ENGİNYURT FLASH HABER'İ HATIRLATTI “ARAŞTIRMADAN BU DEVİR NASIL YAPILDI?”

AYM KARARI TARTIŞMA YARATTI: ÇALIK CEZAEVİNDE TUTULACAK

37 İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ 22'Sİ MERKEZE ÇEKİLDİ

HABERTÜRK VE SHOW TV’NİN DE ARALARINDA OLDUĞU 121 ŞİRKETE EL KONULDU!

KADIKÖY MİTİNGİ: 125 BİN KİŞİ “MİLLET İRADESİ” İÇİN BULUŞTU

TRUMP YANLISI SAĞCI POLİTİKACI CHARLİE KİRK, KONUŞMA YAPTIĞI SIRADA VURULDU

“KILIÇDAROĞLU HAKKINDA ‘SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME’ DAVASI: ERTELEME KARARI”

GÜRSEL TEKİN’İN EKİBİNDE ERDOĞAN HAYRANI TROL İDDİASI

OZAN GÜNDOĞDU’DAN BOMBA İDDİA: GÜRSEL TEKİN BANA GENEL BAŞKANLIK TEKLİF ETTİ!

MHP’DEN ALİ KOÇ’A TAM DESTEK: KOŞULSUZ YANINDAYIZ…

CHP LİDERİ ÖZEL: "SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYMAYAN TEK ADAMA SANDIĞI BIRAKMAYIZ!

Yükleniyor


ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

  • Cumartesi 34 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0