Bakan Yumaklı: "Perşembe sabahtan bu saate 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı"

Bakan Yumaklı:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı: Son "5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı. Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı” d

(İZMİR) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı: Son "5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı.Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı” dedi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla’da yangın koordinasyon merkezinde devam eden yangınlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Bakan Yumaklı, ”perşembe gününden bu saate kadar 109 orman yangını,138  kırsal yangın toplam 247  yangına müdahale edildi. Bunlardan 241’i kontrol altına alındı” ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İzmir'de Karşıyaka Yamanlar yangınının kontrol altına alındığı bilgisini vermiştik ve o saatten itibaren beş yangının aktif olarak devam ettiğini söylemiştim. Bunlardan birincisi İzmir Menderes'teki Tahtalı Barajı'nın her iki yanında da devam eden yangın idi. Bunun enerjisinin düşürüldüğünü söylemiştim. Aynı şekilde arkadaşlar müdahaleye devam ediyorlar. Ancak arazinin çok sarp kayalık ve ulaşılma sorunu sebebiyle farklı yollardan ulaşarak, yollar açarak birbiri peşine hortumlar ekleyerek buraya ulaşıyorlar. Müdahaleler devam ediyor.

Manisa Gördes yangını o da dün itibariyle aslında çok yaklaşmıştık ancak rüzgarın çok kararsız ve farklı yönlere şiddetli esmesi arkadaşlarımızı zorladı. Ancak onlar müdahalelerine devam ettiler. O da çok büyük oranda tamamlandı ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek.

5 yangından bir tanesi tamamen kontrol altına alındı

Uşak burada da hakikaten bizim tahminimizin ötesinde bizi uğraştırdı. Çünkü burada da ulaşılamaz yerler vardı maalesef. Aydın Bozdoğan'daki yangına gece de müdahale edildi. Herhangi bir problem kalmamış görünüyor. Büyük oranda kontrol altında. Bizi endişeye sevk edecek kadar geniş bir alana yayılmıştı. Karabük'teki yangın da kontrol altına alındı. Yani 5 yangından bir tanesi kontrol altına alındı.

“Muğla Ula’daki yangını İHA tespit etti”

Güne güzel haberlerle başlamıştık. İzmir'deki son açıklamamızın üzerinden çok geçmeden şu anda içinde bulunduğumuz Muğla ili Ula ilçesinden yangın haberi geldi. İHA yangını tespit etti. 13.35'de müdahaleye başlandı. Hali hazırda devam ediyor. Bizi endişeye sevk edecek bir şey yok. Arkadaşlarımızın müdahalesi gece de devam edecek. Enerjisi düştü. Rüzgar avantaj sağlamamış olsaydı ciddi bir tehlike oluşturabilirdi.

 “Mersin’deki yangın kontrol altında”

 Mersin Silifke'de 14.21'de yangın çıktı. 10 dakika içerisinde müdahale başladı. Yangın kontrol altına alındı kısa sürede.

 “Yatağan ve Ula’daki yangınlara müdahale  edildi bir tehlike yok”

Arkadaşlarımız her ikisine de müdahale ettiler. Yatağan'daki yangın içinde şu anda herhangi bir tehlike, yerleşim yeri tehlikesi olmadığını söylemek istiyorum. Ula için gün boyu 11 uçak, 7 helikopter, 31 arazöz ve 210 personel sevk edildi. Bunların büyük bir bölümü de  ulaştı ve müdahaleye devam etti. Yatağında 1 uçak, 5 helikopter, 23 arazöz ve 135  personel sevk edilerek yine oraya da müdahale edildi. Yatağa'nın bir parkı var. Orası biraz daha yerleşim yerlerine yakın olduğu için Nebi Köy, Kayır Ve Ramada bu üç köyde elli sekiz ev tedbiren tahliye edildi. Bir risk yok. Ancak yine de tedbirli olmakta fayda var. Bir bölümü itibariyle bazı yolların kapatılması söz konusu olmuştu ama akşam rahatlayınca bu yol açılmış oldu.

“Perşembe gününden beri toplam 247 yangına müdahale edildi”

Perşembe gününden bu saate kadar, 109 orman yangını,138  kırsal yangın toplam 247  yangına müdahale edildi. Bunlardan 241’i kontrol altına alındı. Bizlere destek olan valiliklerimiz, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, vatandaşlarımız her kimler varsa hepsine çok teşekkür ediyorum. Hep söyledim yine tekrar edeyim. Bu süre içerisinde bizim ikazlarımıza uyup tedbir alan ve hakikaten hassasiyet göstererek bizlere yardımcı olan, bizlerden de dualarını esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum”


Haber Kaynak : ANKA HABER