Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası... Sanık avukatından "Burada kahramanlar yargılanıyor" savunması

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 18'i tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması Sincan Cezaevi’nde devam ediyor.

GÜNDEM 12.09.2024 21:29:00 0
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası... Sanık avukatından

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 18'i tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında konuşan sanık avukatlarından Sidar Yurtçiçek, ''Bu operasyonun nedeni 15 Temmuz’dur. ’15 Temmuz’da silahların nereden bulunduğuna dair Ayhan Bora Kaplan, ‘MİT verdi, polis verdi’ deseydi ne yapacaktınız. 15 Temmuz’da TRT basılırken Ayhan Bora Kaplan ve arkadaşları ellerine silah almış, komando teröristlere karşı çıkmıştır. Burada kahramanlar yargılanıyor'' dedi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 18'i tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması Sincan Cezaevi’nde devam ediyor.

Duruşmaya verilen ardından ilk olarak sanık Barış Kurt’un avukatı Nazmi Kobal savunma yaptı. Bilirkişi raporunda hataların olduğuna ilişkin  sundukları mütalaa hakkında konuşan Kobal, "Bu rapor ile bilirkişi raporunun başka bir heyete gönderilmesini talep ettik ancak henüz bir netice alamadık. Erkan Doğan gibi yalancı bir kişinin 8 farklı ifadesi de ortadadır. Müvekkilimin tüm mal varlıklarına TMSF tarafından el konuldu. Ödemesi gereken krediler var ancak ödeyemiyor. Biz tüm delilleri sunduk. Şu aşamada sayın mahkemenizden tahliyesini talep ediyoruz. Aksi halde en ağır şartlarda da olsa adli kontrol şartıyla tahliyesini istiyoruz" dedi.

Sanıklardan Tansel Aktan’ın avukatı İbrahim Kama, iddianamenin hukuka aykırı delillerle hazırlandığı iddiasında bulunarak, "Yani balık baştan kokmuştur" diye konuştu.

"Bu olay intihardır, cinayet değildir"

Sanıklardan Mahfur Tatar cinayetini işleyen Semih Arslan’ı yüksekten atarak öldürmekle suçlanan sanık Mahmut Gökhan Çanga’nın avukatı Ela Leyla Umur, Çanga’nın evine yönelik görselleri sunarak, "Bu olay intihardır, cinayet değildir. Bu ev örgüt evi olamaz. Örgüt evi lüks olur, her şey olur. Burada tam tersi bir yokluk var. Bu olayda hiçbir şüphe kalmamıştır. Bu olaya dair 2016’da ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildi. Ama 7 yıl sonra savcılar ne dediyse yazan bilirkişiler olaya ‘cinayet’ dedi. Bu da KOM komiserini yaptığı whatsapp yazışmlarında kanıtlanmıştır" iddiasını dile getirerek, tahliye talep etti.

"Bu savcı Mustafa Kaya’nın oyunudur ve yeni tahliye edilen polislerle bu işi çevirmiştir"

Sanıklardan Deniz Urcan’ın avukatı Sidar Yurtçiçek, gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılması olayında Emniyet personelinin yargılandığı Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile bu davanın birleştirilmesini talep etti. Yurtçiçek, savunmasında şunları söyledi:

"Bilir kişi raporunun ilk 24 sayfasında hiç ‘balkondan atma’ geçmiyor. Ama sonrasında birden giriyor çünkü savcıların sonuç kısmını okuyacaklarını biliyor. Bu savcı Mustafa Kaya’nın oyunudur ve yeni tahliye edilen polislerle bu işi çevirmiştir. Bunlar MHP’ye bulaşmasaydı biz bunların hiç birini göremeyecektik. Allah'tan, Şevket Demircan (eski Emniyet Müdür Yardımcısı) MHP düşmanıydı da biz bu kumpasları görüyoruz. Bir olaya şaibe düşürülmek için savcının talebiyle polislerce ekleme yapılmıştır. Soruşturmayı yürütenlerin isteği doğrultusunda dosyaya şaibe düşüyor. Savcı Mustafa Kaya ve Şevket Demircan suç işlemişlerdir. Bilirkişileri baskılayarak 'hürriyeti tehdit’ suçları işlemişlerdir. Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüşülen her şey bizim dosyamızla ilgilidir. Bu yüzden iki dosya birleştirilmelidir. Müvekkilimin Semih Arslan cinayetinde 'azmettirici' olduğuna dair en ufak birşey dosyada geçmiyor ama iddianamede geçiyor. Ancak hiçbir delil yok."

"15 Temmuz’da TRT basılırken Kaplan ve arkadaşları ellerine silah almış, komando teröristlere karşı çıkmıştır"

Yurtçiçek savunmasında "Buradan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sesleniyorum" diyerek, şu iddialarda bulundu:

"Bu dosyada çok büyük usulsüzlükler yapılmaktadır. Buradaki usulsüzlükler bugünkü kabinede yer alan isimlerin yarın bir gün yargılanmasına sebebiyet verilebilir. Bu dosyada müfettişler görevlendirilmelidir. Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner itirafçı oldu. Tüm bunları onların ifadesinden anlıyoruz. Bu adam ‘ben sürecin dışına itildim. Bu usulsüz işleri benim dışımda yapan isimler şunlar’ diye açıkladı. Bu organize müdürleri, komiserler gözlerini karartmışlar. Nasıl bu kadar motive olmuşlar? Bu motivasyonun kaynağını bulmalıyız. Neden bir iş insanı kameralar önünde gözaltına alınır? Bu neden bizi 15 Temmuz’a götürüyor. Bu operasyonun nedeni 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’da silahların nereden bulunduğuna dair Ayhan Bora Kaplan, ‘MİT verdi, polis verdi’ deseydi ne yapacaktınız? 15 Temmuz’da TRT basılırken Ayhan Bora Kaplan ve arkadaşları ellerine silah almış, komando teröristlere karşı çıkmıştır. Burada kahramanlar yargılanıyor.

Mahkeme Başkanı'na: "Bu adam sizi tehdit mi etti sayın başkanım?"

Şevket Demircan sizin sıralı amiriniz olduğunu söylüyor. Bu adam sizi tehdit mi etti sayın Bbaşkanım? Ben söylüyorum bu adam sizi, Murat Çelik’i ve herkesi tehdit ediyor. Sizin heyetinizle birlikte çekilmeniz doğru olacaktır. Adınız her yerde geçiyor sayın başkanım. Artık cesaretli olun ve doğru kararı verin."

Duruşma yarın saat 09.00'da devam edecek.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10215,62%-0,12
  • DOLAR

    39,86% 0,10
  • EURO

    46,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4280,84% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

Yükleniyor


SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2