AYDIN KARACASULU BAKKAL: "EKONOMİ ÇOK İYİ OLDUĞU İÇİN VERESİYE YOKTUR"

Aydın'ın Karacasu ilçesinde market işleten Özkan Çetin, müşterilerinin veresiye istemelerinin önüne geçmek ve ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için seçimlerden sonra dükkânın her yerine “Ekonomi iyi olduğu için veresiye yoktur”, “Bakkalın maaş

YEREL 14.06.2023 12:03:28 0
AYDIN KARACASULU BAKKAL:

ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın'ın Karacasu ilçesinde market işleten Özkan Çetin, müşterilerinin veresiye istemelerinin önüne geçmek ve ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için seçimlerden sonra dükkânın her yerine “Ekonomi iyi olduğu için veresiye yoktur”, “Bakkalın maaşı yok, ikramiyesi yok, primi yok, geliri yok. Veresiye yoktur” yazıları astı. Çetin, “İnsanlar durumları iyiymiş gibi davranıyorlar. Alım gücü iyi, ekonomiden memnun gibi davranıyorlar. Buna istinaden bu yazıyı yazdım. Biraz nükteli bir yazı oldu” dedi.

Karacasu'da market sahibi olan Özkan Çetin, marketin çeşitli yerlerine “Ekonomi çok iyi olduğu için veresiye yoktur”, “Alım gücü yüksek olduğu için veresiye yoktur”, “Veresiye yoktur, istemeyiniz, teklif etmeyiniz”, “Bakkalın maaşı yok, ikramiyesi yok, primi yok, geliri yok', “Alım gücümüz çok yüksek veresiye istemeyiniz” yazıları astı.

“ZAMLAR OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Özkan Çetin, bu yazılarının gerekçesiyle ilgili şunları söyledi:

"Karacasu Cuma Mahallesi’nde market işletiyorum. Günümüzdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı son zamanlarda gelen zamlar ve artışlardan dolayı veresiye konusunda daha hassas olmaya karar verdim. Alım gücünün düştüğü, ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bu zamanda ekonomik anlamda esnaflar olarak daha da sıkıntıdayız. Esnaf olarak işimize biraz daha kendimizi verip işimize hâkim olmalıyız. Ekonominin kötü durumda olduğu bugünlerde zamlardan da etkilenerek aldığımız ürünleri daha yüksek fiyattan almak zorunda kalıyoruz. Bunun için kazancımız daha da düşüyor. Veresiyeden vazgeçip biraz daha da nakite dönmemiz lazım. Giderlerimiz de arttı. Elektrik, BAĞ-KUR primi, muhasebe ve benzeri ücretler zamlandı. Böyle bir zamanda ayakta kalmak için uğraşıyoruz, mücadele veriyoruz. Tatilsiz, bayramsız, pazarsız çalışıyoruz. Artık esnaflarımızın da bu ekonomik sıkıntılardan kurtulup biraz daha ferahlığa ulaşması, alım gücünün yükselmesi lazım. Artık veresiyenin geride kalması nakit paranın dönmesi lazım."

"SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ YERİNE KOYMAKTA ZORLANIYORUZ"

Seçimden sonra gelen zamlardan sonra veresiyeyi daha da kestiğini kaydeden Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçimden sonra gelen ve gelecek olan zamlardan ötürü aldığımız ürünü yerine koyamıyoruz bu sebeple veresiyeyi biraz daha azaltmaya karar verdim. Müşterilerden destekleyenler de oldu, olumsuz tepki gösterenler de oldu. Bizler esnaf olarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ekonominin bozulduğu, işlerimizin düştüğü bugünlerde işlerimizi yoluna koymak istiyoruz. Paranın dönmesi lazım. Aldığımız ürünü bir daha aynı fiyata alamıyoruz. Sattığımız üründen kazandığımız parayla yeni ürün almakta zorlanıyoruz. Sattığımız ürünü yerine koymakta sıkıntı yaşadığımız için veresiyeyi azaltmaya karar verdim.

"İRONİK YAZILAR DİKKAT ÇEKTİ"

Biraz manidar nükteli bir yazı oldu. Ekonomide gelinen son noktayı gelen zamları farkına varıp esnaflar olarak bir nebze rahatlayıp ekonomiyi güçlendirmeyi sağlamamız gerekiyor. Ekonomik anlamda destek istiyoruz. Artık işlerimizin biraz daha yolunda gitmesini alım gücünün artmasını bekliyoruz. Ekonomik anlamda gelen zamların da sona ermesini istiyoruz. Fiyatların düşmesini istiyoruz. Kapıya yazdığım yazı konusunda da insanlar durumları iyiymiş gibi davranıyorlar. Alım gücü iyi, ekonomiden memnun gibi davranıyorlar. Buna istinaden bu yazıyı yazdım. Biraz nükteli bir yazı oldu. Kötü bir niyetimiz yok tabi ki. Ekonomimiz iyi olduğu için veresiyemiz yoktur diyerek insanlarımızı düşündürmek istedim. Gelen zamlardan dolayı alım gücü epey düştü. Bu sebeple böyle bir gönderme yapmak istedim."

İşletmesinde sigara da satmadığını sözlerine ekleyen Çetin, "Sigara satışının ayrıca bir vergi durumu var. Böyle bir yükü de var. Bu sebeple dükkanımda sigara satışı yok. Sürüm yok, maddi yükü var ve çok fazla çeşit sigara var. Zaten 3 karton sigara bin lira tutuyor. Bu benim bireysel kararım. Sigarasız bakkal olmaz diyenler var ama ben bunu başardığımı düşünüyorum" dedi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2