AVUKAT FEYZA ALTUN 'ŞERİAT' PAYLAŞIMI NEDENİYLE 9 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

GÜNDEM 16.05.2024 19:02:00 0
AVUKAT FEYZA ALTUN

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Feyza Altun ve avukatları katıldı.

"ŞERİAT DİNİ BİR DEĞER DEĞİLDİR"

Feyza Altun, mahkemedeki ilk savunmasında kimsenin dini değerleriyle bir derdinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu ülkede şeriat diye korunan bir değer yok. Tweeti attıktan 5 dakika sonra sildim. Olay tarihinde ben Farsça bir şiir paylaşmıştım. Bu paylaşıma biri ‘Feyza şeriat atak mı geçiriyorsun’ yazmış. Sonra ben de iddianameye konu tweeti attım. 5 ya da 10 dakika içerisinde sildim. Çünkü bu tweetin yanlış anlaşılabileceğini anladım. 2 gün sonra bu tweet gündem oldu. Bot hesaplarla gündem haline getirildi. Ben kimseyi galeyana getirmedim. Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir. Şeriat dini bir değer değildir. Benim kimsenin dini inancıyla bir sorunum yok.

"ŞERİAT KAFA KESEN KADINLARI RECMEDEN BİR YÖNETİMDİR"

Ben Türkiye’de şeriat yönetiminin olmasını kabul edemem. Türkiye laik bir ülkedir. Şeriat kafa kesen, kadınları recmeden bir yönetimdir.

"PAYLAŞIMIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

Ben bu tweetten sonra gelen ‘şeriat geldikten sonra bu karıyı ben istiyorum’ şeklinde paylaşımlarla mücadele ettim. Beni ülkeden kovsalar da gitmeye niyetim yok. Adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyorum. Dava konusu paylaşımı yaptığım için pişman değilim.”

Altun'un avukatları da müvekillerinin savunmalarına katıldıklarını belirterek, "Şeriat kelimesi İslam’la bağdaştırılamaz. Şeriat kelimesi kısaca ‘doğru yol’, ‘tanrının buyruğu’ anlamına gelmektedir. Dolayısıyla sadece İslam ile bağdaştırmak mümkün değildir. Müvekkil yaptığı paylaşımda İran’da da uygulanmakta olan bir sistem olarak sert bir şekilde eleştirmiştir" dedi.

MÜTALAADA CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Duruşma savcısının açıkladığı mütalaada, tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde sanığın 18 Ocak 2024 tarihinde kendisine ait sosyal medya hesabından herkese açık bir şekilde söz konusu paylaşımı yaptığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede ve mahkemede şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu beyan edip paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ettiği anlatıldı. Mütalaaya karşı Altun'un avukatları da savunma yaptı.

"SORUŞTURMA HUKUKSUZDUR"

Avukat Emrah Karatay soruşturmanın hukuka aykırı şekilde başlatıldığını belirterek, “Öncelikle polisin sanal devriye yetkisi Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmiştir. Soruşturma polis tarafından yapılan sanal devriye neticesinde başlatılmıştır. Soruşturma baştan itibaren hukuka aykırıdır" dedi.

"ŞERİAT OLSAYDI SİZ BUGÜN BURADA OLMAYACAKTINIZ, ERKEK ERKEĞE YARGILAMA YAPACAKTIK"

Avukat Oğuzhan Aslan da duruşmanın kadın savcısına hitap ederek, "Şeriat Türkiye'de uygulansaydı siz bugün burada olmayacaktınız. Biz burada erkek erkeğe yargılama yapacaktık" diyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Son sözü sorulan Altun da "Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum, beraatimi talep ediyorum " dedi.

9 AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezasına karar vererek adli kontrolleri kaldırdı. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

Yükleniyor

loading

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17